Aşa cum s-a întâmplat şi la lansările de iphon 1, 2, 3 şi 4, şi la iPad se prefigurează nişte schimbări majore. După ce la varianta 1 bis au introdus facilitatea senzaţională de a avea o cartelă 3G, facilitate pentru care nu au adăugat decât vreo 300 de euro la preţ, acum vin nişte îmbunătăţiri fantastice, namaivăzute nicăieri. Cum ar fi:

– webcamul. Sub numele de cameră video frontală, această strălucită invenţie va schimba total optica utilizatorului care da, ţineţi-vă bine, va putea să facă apeluri video. Desigu, Apple va încasa doar o mică taxă, pentru app-ul necesar, dar trebuie luat în calcul cât de inedită este această îmbunătăţire.

– o altă super caracteristică va fi subţirimea, ipad 2 va fi mai subţire cu minim 1 micron jumate faţă de ipad 1, o îmbunătăţire majore, pentru care nu se va cere mai mult de 100, hai maxim 200 de euro.

– noul procesor de 1GHz va fi senzaţional, cu ocazia asta ipad va da praf lui HTC Desire, care are tot procesor de 1 GHz. Mno, HTC desire e telefon, tocmai de aia la o tabletă îţi va exploda mintea când o să îl vezi (traducere a la zone records oradea).

– chestia care vă va lăsa mască va fi… ţineţi-vă şi mai bine, un port USB. Da, ultimul răcnet în materie de invenţii, USB-ul, va fi adăugat pe această minune a tehnicii. Desigur, va trebui să vă cumpăraţi un cablu special de USB, pentru că va fi un USB puţin mai mic decât USB-urile normale, iar cablul nu va costa mai mult de 100 de euro. Iar dacă vă cumpăraţi şi un app dedicat de pe itunes market, o să puteţi să vă descărcaţi pozele direct prin cablul USB. Nu e aşa că e o invenţie strălucită?

Rândurile de mai sus sunt doar o ironie, nu foarte strălucită, la adresa mactarzilor care leşină de fericire când aud de noile invenţii apple, invenţii ce nu costă decât foarte câteva puţine sute de euro, invenţii care de fapt există la firmele concurente de ani de zile.

LE: Îmi cer scuze, nu am realizat că o să îi pună şi husă…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.