Omul de la Tudor Gourmet Burgers este fff supărat pe lume, pe viață, pe concetățeni, tot. M-a atenționat cel mai mult pasajul ăsta:

Mâna de lucru e foarte proastă. Nu mai avem nici mână de lucru. Tot ce a fost calitativ a plecat în afară. Ospătarii fură foarte mult, majoritatea se droghează sau joacă la păcănele, sunt niște inapți din toate punctele de vedere. Nu poți să ții un om angajat și să-ți plătești taxele la Glovo și la stat, impozit, TVA și să ai și un profit. E imposibil. Oamenii sunt din ce în ce mai neserioși. Tot ceea ce se gândesc e hoție, să fure, de făcut nu fac nimic toată ziua, stau pe Instagram și TikTok. Locurile care-și permit să angajeze sunt lanțurile mari”, susține Tudor Aposteanu.

Acum, eu să fiu angajatul lui și să citesc rândurile astea, mă duceam și îi spărgeam fălcuțele alea de scrofiță supradimensionată, dar nu sunt, așa că doar mă mir cum de mai merge pe labele din spate. Ce este interesant maxim, de fapt, este ce prețuri practică Tudor Gourmet Burgers.

Să spicuim puțin din meniul acesta de gourmet. Nu ne luăm de alea cu trufe, jack daniels sau știu eu ce, da? Simplu.

Deci da? Un burger simplu, o chiflă împuțită, cu roșii, ceapă și salată, plus chifteaua aia, 62 de lei. Aproape 13 euro. Un burger. Treisprezece euro. Alea cele mai scumpe sunt aproape 17 euro. Șaptesprezece euro. Ok?

Dar să nu ne limităm doar la burrgărrași.
Sanviș Super chick. 11+ euro. O juma de pulpă de pui, ementaler, ceapă și roșii, plus o linguriță de maioneză. Un sanvinș, ok? 250 de grame de aripioare de pui, 11 euro. Din alea 250 de grame, 200 de grame sunt oasele. 200 de grame de produs format din piept de pui, lămâie, pătrunjel și piri-piri, 12 euro.

Să ne oprim aici? Nu, hai și la extras.
Barabule. Nu a găsit ardelenismul elegant de la cartofi și le-a zis barabule. 3.6 euro, 16 lei, 150 de grame de cartofi. Aduceți-mi aminte cât e o kilă de cartofi pe Dâmbovița, vă rog. Coleslaw, adică 200 de grame de salată de varză albă cu morcovi și maioneză, 5 euro. Sosurile artizanale, 50 de grame bucata, 1.5 euro. 50 de grame de fucking sos. Și, ca finis coronat opus, avem 8.2 euro porția de 150 de grame de cheesecake.

Nu, Tudor, nu dai faliment din cauza oamenilor care, vai, nu muncesc cât de mult ai vrea tu. Dai faliment pentru că ești un antreprenor român hapsân și hulpav, care își face calculele de bembeu nou anual, iar angajații să fie plătiți din tipsuri.

În plus, să îți bazezi afacere pe glovo, că e mai simplu, denotă doar imaturitate antreprenorială. La fel cum au făcut toți cei ce și-au abandonat siturile, pentru că era mai simplu să producă conținut pe facebook și acum regretă, pentru că trebuie să scrie fix ce dorește algoritmul. Nu ai făcut decât să intri într-un cerc vicios, de unde ai fost scuipat ca o măsea stricată.

În rest, rămâne cum am stabilit, când vinzi, în românia, burgerul cu 15 euro, în timp ce eu îl pot cumpăra, la fel de gourmet, în Roma sau Malaga, cu 8 euro, meriți să te duci să forjezi fier și să plantezi cânepa de saci.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.