Știți ce e cu adevărat mișto legat de traficul pe bloguri? Că nu e ceva CU ADEVĂRAT relevant. Exemple sunt suficiente. Manafu, Nihasa, Bobby Voicu, sunt bloguri care nu au un trafic fenomenal. Dar de oamenii din spatele acelor bloguri a auzit chiar toată lumea. Pentru că sunt buni, fiecare pe domeniul lui. Pentru că scriu bine și au cu adevărat un cuvânt de spus. Desigur, Nihasa e bun și la altceva în afară de țopăit iepurește.

De ce spun asta? Mă uit în clasamentul gtop din când în când, să mai văd ce se mai întâmplă nou prin zonă. Oricum, eu particip efectiv în clasament de destul de puțin timp. Și văd tot felul de bloguri de care nu am auzit, cocoțate destul de sus prin top. Normal, sunt curios, că bloguri cu 3-4000 de unici nu sunt de ici-colo, nu?

Intru pe pagină…nimic. Adică ce înțeleg prin nimic. Aceleași știri clasice, aceleași filme, bancuri răsuflate și poze vechi de la începutul internetului. Adică, nimic special. Comentarii, aproape deloc sau deloc. Maximum 2-3, din care jumătate sunt ale proprietarului, iar cele cu 2-3 sunt rare. In general, 0 comentarii. Deci, interactivitate nulă.

Teoretic, ar părea o enigmă, nu? Cum ar putea fi un blog ATÂT de vizitat, dar fără să aibe nimic special și fără sa aibe comentarii și vizitatori fideli?
Misterul se rezolvă uitându-te puțin în statosticile sitului.
Toate statisticile sunt private. Nimeni nu poate vedea reffererii, adică de unde sosesc vizitatorii de pe acel site. Peste tot apare frumos PRIVATE.

Ce ascunde asta? De obicei legătura cu situri de autotrafic. Pentru că ar da urât să apară că vizitatorii vin de la autotraffic.dk sau autosurf.org, nu? Atunci ar vedea toată lumea că omul face parte din grupul celor care stau în fața monitorului și vizionează situri, la schimb.
Desigur, aceasta este metoda cea mai simplă, folosită de cei mai micuți și mai nevinovați. Sunt și altele, mai complexe și mai aducătoare de trafic. Singura problemă este că linkurile se înregistrează.

Care este finalitatea unui asemenea demers? Nulă. Singurul advertiser care va pune publicitate pe un asemenea site va fi google adsense. În rest, nici un grup nu va accepta acest tip de situri și oameni.
Iar dacă eticheta de spamer sau hoț de trafic ți-a fost pusă, nimeni nu ți-o va mai scoate. Pentru că internetul nu uită. Degeaba se chinuie acum foști spameri celebri să devină bloggeri cu atestat. Nimeni nu îi ia în serios.
Și nimeni nu îi va lua vreodată.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.