Am avut acum câteva zile un post în care menționam, în fugă și zelistul. Mi se părea că administratorii sitului își bagă de fapt năsucul în topuri și nu se bazează pe algoritmi. Asta s-a întâmplat pe 11 octombrie.

Pe 14 octombrie scriam pe Twitter:

am visat ca fusesem degradat in zelist pana pe locul 20. ce cosmar….

Chiar mă gândeam la discuția avută în comentarii cu șeful de la Zelist și mă hlizeam cu cineva pe net pe temă, iar tipul zicea ” Cum ar fi frate să ți-o tragă acum, pe motiv că te-ai luat de ei?”

Ei, uite că mi-au tras-o. Și nu conform visului meu. Am ajuns de pe 13 pe locul 24. Traficul meu este în creștere. Linkuri către blogul meu apar zilnic. În fiecare zi sunt în topul blogurilor cele mai comentate din rromânia. Zilnic apar reacții la ce scriu pe alte bloguri.

Și totuși, în pofida tuturor acestor argumente, am fost declasat 11 (unsprezece) poziții. Nu am fost niciodată pe pozitiile de la 20 în jos. Cea mai slabă ultimă clasare a fost 58, de pe care am sărit direct pe 16, de atunci rămânând totdeauna în top 20.

Cătălin, să îi spui lui mutu că ăsta e algoritm. Din august până acum am crescut săptămânal, iar acum, după ce mă iau de voi, deși blogul meu este în creștere din toate punctele de vedere, brusc ajung unde nu am fost niciodată. M-am lămurit totalmente despre ce înseamnă zelist.

O altă chestie rromânească….

LE: O altă reacție și aici.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.