Scris de Nico

Fie ca tocmai am preluat fraiele gospodariei (insert gospodina joke here), ne mutam in casa noua sau ne-am hotarat sa reorganizam niste lucruri care tin de administrare, se pune uneori problema sa regandim putin lista furnizorilor de utilitati.
Am cutia postala plina de tot felul de oferte, pachete, promotii, lucru ce ar putea sa ma ajute sau incurce, dupa caz. Daca la cablul TV si Internet fix esti limitat, de obicei, la firma care a apucat sa conecteze de pe timpuri tot blocul (cum e si normal, nu mai poti intra intr-un imobil si sa il decorezi cu soricei si cablaraie murdara fiecare scara, ai nevoie de acordul asociatiei de proprietari), cand vine vorba de energie electrica si gaze poti fi teoretic abonatul oricui vrei tu.
Cand m-am mutat in casa noua, cel mai simplu lucru mi s-a parut sa fac abonamente direct la Enel si GDF pentru ca, fiind primul consumator de uz caznic, acolo procedurile pareau cele mai simple. Stiam ca oricum ma pot muta ulterior, cand vreau eu, unde vreau eu, cu o amarata de cerere si o copie dupa ultima factura, si am zis ca o sa ma documentez mai la iarna unde sunt roboteii mai amabili si pretul mai bun, pomul mai roditor, gaina mai curca, bla bla.
Ma bate un gand sa ma abonez cu totul la Digi, de exemplu, pentru ca ar veni totul pe o singura factura, dar un prieten angajat la Enel Distributie mi-a spus de 121525 de ori ca “voi plati cu 50% mai mult pentru un moft”, si am hotarat ca e momentul sa investighez. Nu stiu cat de bine e documentata aceasta afirmatie, nici nu m-am lamurit prea bine care este costul normal pe luna pentru serviciile astea, ca sa pot compara si sa spun ca “platesc cam mult”, dar nici nu as vrea sa raman la oferta mai proasta pentru ca mi-a fost lene sa ma informez.
Voi cum ati ales frunizorii de gaze, energie electrica, etc? Aveti un singur furnizor pentru toate? Ati ales un anumit pachet?