Voiam, mai zilele trecute, să scriu despre cât de inutil îmi este apple watchul, cu cele 24 de ore de baterie ale sale, sau 48, dacă îi închid ecranul și nu mai e ceas, ci bijuterie. Adevărul este că nu ai ce face cu el, dacă vrei să îți urmărești și somnul. Pentru că nu ai suficientă baterie pentru asta. Sau trebuie să îl dai jos de la mână în miezul zilei, ca să îl încarci, și așa ai baterie și noaptea, dar astfel nu mai ai baterie până la finalul zilei următoare. And so on. Și am dat 1000 de euro pe el, să fiu sănătos, mulțumesc.

Dar nu totul e la fel, cu celelalte produse de la apple.
Fiică-mea s-a jucat cu prietena ei pe telefoane și și-a schimat parola la ecran. După care ahahaha hihihi a uitat-o. După care a încercat să facă restore din iCloud și a băgat parola aiurea de multiple ori. Ceea ce a dus la blocarea telefonului de către apple.

Dacă nu știați, apple are o chestie numită Activation Lock, care leagă un aparat de un cont de icloud, recte mailul respectiv. Nu știi parola la mail și ești un simplu user, nu un hacker, telefonul devine o cărămidă, orice i-ai face. Nu, jailbreak nu rezolvă problema.

Anyway, am rezolvat cu apple help, le-am trimis factura de achiziție (tks emag că ai istoricul vechi de minim 4 ani) și după 7 zile au deblocat contul și au permis resetare parolei.
Ideea e că îmi plac măsurile astea draconice de securitate, deși la început m-am enervat la nivel apoplectic. Face mult mai dificil furtul telefoanelor pentru hoții obișnuiți, ce dracu să furi, dacă e cărămidă. Plus, ai opțiunea de a-l dezactiva total, dacă dorești și telefonul ăla nu mai merge niciodată.

Cum spuneam, nu mă omor după ecosistem și în continuare mă enervează să îl folosesc. Dar, dacă aveam un samsung în situația asta, îl ștergeam demult, îi schimbam și IMEIul, dacă mă stresam suficient.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.