Anul ăsta am fost foarte anti alcool, am băut foarte puțin, mai des rom sau coniac, vin așa și-așa, mai mult cu pepsi peste el, așa cum îi place cunoscătorului.

Nici de revelion nu voi face excepție, mai am prin frigider niște beri rămase de la ultimul grătar, am o sticlă de vin pentru fiert, primită pișcot de pe undeva, nu mai știu sigur, plus sticlele din poză.

Hennesy ăla, deși bun de tot, nu a mers deloc, trag de el de 2 luni, pur și simplu nu se vrea terminat. Dictadorul a fost cerut de niște prieteni care sunt fani. Plantation XO l-am luat de pe Finestore, să verific cum merg livrările în perioada asta, îmi place să știu pe bune ce recomand.

Dar nimic, nimic nu ar fi revelion, dacă nu ar fi butelca din dreapta. Aceea, dragii mei, este palincă de Baia Mare, primită de la prietenul meu Gaben, furnizorul oficial de palincă al casei regale Ametcea. Vă zic, am scos-o ieri din cutia de la curier și mă uitam la perlele care s-au făcut brusc în interior, de la mișcare, ca un aur viu, de foc interior.

Vă las cu ultimul său KNUK

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

41 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Glenfiddich pentru baieti, Zarea pentru fete, niste Birra Moretti si 2 sticle pentru adolescentul din noi – Angelli Cherry si Garrone Bianco.

    Fara vodka, never, fuck that abomination.

    • #3

      ai gusturi bune, dar sper ca stii ca si Glenul e de fapt doar votka (adica orice drojdie intoarsa de trei ori) impregnata cu arome de turba, poate si arsa. Iar Gelnul ala bun de 12 ani pe care il bei are max 8.75% votka de aia buna rafinata acum 12 ani. restul poate sa fie de aia buna de anul asta din pufoaica de Caras Severin. ca asa e in tenis.
      regulile si la single malt sunt similare, enjoy.

    • #4

      Subscriu, glenfiddich mi se pare o alta mizerie (precum vodka de altfel). Glenlivet in schimb, pot recomanda.

    • #5

      Intre Glenfiddich si Glenlivet nu sunt diferente notabile, ambele sunt scotchuri single malt.

      Iar sa spui ca whisky sau vodka e tot aia, well, pe logica asta o sa o ardem “nu alcool, dar ceva sa placa la toata lumea”.

      In plus, eu stric orzul pe gaste (pun intended), ca beau whisky cu pepsi, narav prost dobandit in Spania, partea buna fiind ca sunt tot timpul ala care ii duce pe restul acasa, dimineata.

    • #6

      Daca si Moretti mai e bere…

  2. #7

    Bere fara alcool. Am lasat bautura de prin martie. Ajunsesem sa beau cel putin o butelie de vin pe zi sau 3-4 beri. Fuck it, au nevoie copiii de tata.

    • #8

      uaaaa

    • #9

      Obisnuiam sa iau cam 6 luni de pauza completa din cand in cand, ca si ficatu-i om si are nevoie de odihna. Ultima data insa, s-a prelungit cam mult. Se fac in primavara 3 ani. Bine, si pe mine m-a mancat in dos sa zic ca o tin asa pana cand o sa termin un anume proiect personal. Cum supraestimarea-i boala grea, ma astept sa ma mai tina abstinenta inca vreo doi ani pe putin…

      Chestia amuzanta e ca m-am cam obisnuit cu viata de om responsabil si nu-s foarte sigur daca mai am chef sa experimentez vreodata senzatia sublima de mahmureala.

    • #10

      Nu ajungeam la mahmureala. Nu consumam tarie decat f rar. Dar 2 pahare de vin la pranz, mai o bere pe la ora 5-6, cand ajungeam acasa la cina mai bagam 1-2 pahare de vin si pana sa ma bag la somn alte 2. Suficient cat sa ating voluntar sau involuntar o stare de usoara ameteala. Si sa realizezi doar in momentul in care aduni paharele de pe parcursul intregii zile ca tu ai bagat asa lejereanu 1 l de vin. Mentionez ca sunt propriu-mi angajat, program flexibil, dar cumulat cam 10-12 ore pe zi. Deci daca doream sa beau o bere la bureau nu ma oprea nimeni 🙂

  3. #11

    N-am facut pregatiri speciale pt trecerea dintre ani.
    Invariabil in perioada asta primesc mai mult decat consum intr-un an.
    In ultimele doua saptamani am primit un Möet Imperial Brut, cateva sticle de Pol Roger Vintage Brut, o sticla de Misty Isle (de la prietenii din Skye), doua “mostre” de single malt (de la prietenii din Glasgow), cateva sticle de Châteauneuf-du-Pape de Pied Redal si o lada de Gewürztraminer de Trimbach.

    Probabil un Pol Roger si vreo doua sticle de Gewürztraminer se vor executa pe 31.
    Restul, usurel daca nu cumva avem vizitatori.

  4. #12

    Coniac, Remy Martin VSOP, și rom, Havana Club. Dar anul asta nu am avut spor nici eu, nu am mai băut atât de puțin intr-un an de când aveam 15-16 ani ( acum am 33 )

  5. #13

    Glenfiddich 18, Chardonnay de Purcari si un prosecco pt cumpana dintre ani.

  6. #14

    Moet chandon pentru ciocnit la trecerea dintre ani…
    Zarea vsop
    5 sticle de ceptura cabernet
    Ca backup vreo 5 stela in caz ca nu aluneca vinul
    Niste irish cream si cateva sticle de strongbow pentru sotie.

    Dar asta e pregateala… vedem ce bem :))
    Vinuri rosii… asta e baza 😉

  7. #15

    Am dat comanda la un Flor de Cana distilat de 5 ori, a ramas nedeschis Hennessy Pure White de la Craciun, 14 sticle de vin rosu din colectie incepind cu 2011, ceva sampanie. Bere va fi Becks sau Pilsner Urquell, daca nu gasesc miine Perlenbacher la Lidl. Nu te caci in gusturile omului, e berea mea preferata. Stiu, e 2 lei in Ro, asta imi place, asta beau…

    • #16

      Flor de Caña, bun rău.
      Am deschis un Legendario, urmează Moet și apoi doua fiole gin Knut și Nordes.
      Atât.

  8. #17

    Rom și whisky luate de BF de la Finestore, palinca de 60 facuta din prunele mele de Arges (nu pot să beau mai mult de un paharel, inca nu am devenit ardelean), tuica pentru fiert, visinata facuta doar cu alcool de 96.
    Mai am cateva sticle de vin Casa Isarescu primite de sotie, bere Silva Blonda si spumant Cricova Roze.
    Dar problema e ca nu prea mai am chef sa beau 🙁

  9. #18

    Anul acesta ma delectez cu o tarie facuta de mine acum 7 ani din vin adevarat, merlot cu cabernet. Pastrata in 2 butoaie, unul de stejar si unul de dud.
    Am facut prima proba de craciun si a iesit superb. Culoare aurie, aroma fina de la vin, ce sa mai zic, bate tot coniacul frantuzesc.

  10. N am rezistat si am deschis sticla de Mount Gay Black Barrel adus direct de la mă-sa care se bate cu Dictadoru’ tău, mai am ceva Baccardi spiced, o sticlă de Jack Daniels Fire la nevastă și un Moet luat din Selgros.

    Anyway, raftul meu de băuturi e o chestie hand made făcută cu niște console stil industrial din țeavă de 3/4 cu flanșe prinse în perete. Ieri când m am cocoțat la el ca să iau sticla de rom, am văzut că stă oleacă înclinat, ies șuruburile din perete din cauza greutății, semn că l am încărcat cam prea tare și nu m-am ocupat cu golirea corespunzătoare.

    Am vreo 30 de sticle pe el în diverse stadii de descompunere, de la Jidveiul nostru de toate zilele până la Ouzo care mi stă pe raft de vreo 5 ani. Vinurile le țin separat, și acolo s vreo 20 de sticle.

    Cumva înțeleg remarca soacră mii: “voi nu beți, așa i?” în timp ce se uita la raftul meu de alcoale.

    În concluzie, am suficient carburant ca să trimit pe Marte jumătate din cititorii arhiblog.

    Nu țin bere în casă.

  11. #20

    Bere de la Clusa, o bere făcută de o fabrica mică din Cluj .

  12. #21

    Am o sticla de 2l de zaibar, din care am baut de Craciun 1 pahar si o sticla de 500ml de visinata din care a baut sotia un paharel… Ambele productie “in house”.
    Anul acesta am baut maxim 5 beri si 2 litrii de vin… Daca stau sa ma gandesc de vreo 3 ani consumul de alcool s-a redus drastic in casa noastra, nu ca asa ne-am propus … Ci pur si simplu nu mai intra…

  13. #22

    Am loat 2 sticle de rom, Diplomatico reserva exclusiva. Asta dupa ce am testat dictadoru ala de l-ai recomandat si nu mi-a placut.
    Am luat doamnei o sticla de Fernet-Branca Menta (la recomandarea lu’ baiatu de la finestore, ca io n-auzisem pana acu de branca asta) si am baut-o io in 2 zile. E un rahat dulce, un fel de lichior gros cu gust de cioco si menta. Bei a prost ca e bun.
    Asa ca a trebuit sa iau alta. Mi-am mai luat niste bere de la lidl (steam brew red german). Si la final am zis ca merge si ceva mai pe natural, pe sanatate, asa ca am loat si 2 sticle mari de pepsi max-zero zahar.
    In rest un vin natural de la batranu de la tara. I-a iesit super anu asta, un demidulce asa. Bun si tare de te baga sub masa dupa 3 pahare. Vinu, nu batranu.
    Mai am si niste tuica veche de vreo douaj de ani. Tot productie proprie de la tara. O tuica asa mai slaba, estimez un 25% max, c-o culoare de coniac, tinuta numa la butoi, mama mama. Asta e delicatesa. Face cu jet pa orice tarie din comert.

  14. #23

    Cricova Blanc De Blancs Traminer pentru traditia dintre ani;
    Purcari Freedom Blend x 2, cupajul rosu preferat;
    Kvint 6 ani;
    si mai am un Russian Standard deja deschis pentru buna dispozitie.

  15. #24

    Siel de Tohani rose sec, pentru gagici, beau și machomanii; box de fiole Heineken, început; rom Dictador minor, 12 ani; Russian Standard vodka, probabil rămâne nedesfacută; gin, nu mai am tonic; vișinată/afinată producție proprie; Balvenie s-a terminat la crăciun; Metaxaaa 12, lupta continuă; palinca de Cămărzana… Săritura in 2021 doar cu soția (distanțare socială). Clar ne culcăm devreme.

  16. #25

    2 x diplomatico , un brancoveanu xo si ceva bere.
    For the lady purcari as usual.

  17. #27

    Întotdeauna avem gin și rom in casa, vin spumant și alte prostioare care ne mai fac cu ochiul de pe finestore. Bumbu și alte afinități ale soțului, la fel, comenzi babane pe finestore.
    In schimb, cine e băutor de vin, ar trebui să știe că vinurile care până mai ieri se găseau exclusiv în HORECA, se afla acum pe rafturile supermarketurilor la preturi super competitive. Am fost la o degustare acum 2 ani unde am băut NAVIGO, un vin premiat, super bun după gustul meu, din ăla light din care poți să bei mai mult. Când am întrebat de unde îl pot cumpăra pe persoană fizică, oamenii și-au țuguiat buzele cu scârbă, pfff, nuuu, doar HORECA, nu livram, nu vindem in magazine. L-am găsit la Carrefour, 25 de lei sticla, alaturi de alte vinuri tot așa, mare fâsâiala exclusivitate, se vinde lejer in magazine acum. Așa că, cine bea vin și vrea acasă ce comanda la restaurant cu 20 de lei paharul, acum poate să aibă cam la aceiași bani toată sticla :))

  18. #28

    gin whiteley gutui & apa tonica fentimans chinina. e genul de alcool care pur si simplu dispare cand iei o gura mica, se evapora instant si incalzeste fara sa arda. ceva misto
    un dictador 12 anisori
    4 butelii vin faurar rosu. un prosecco extra dry de la mama lui.
    asta e planul de baza. de aici plecam.

  19. #29

    Eu imi mai pun visinata-n cola sau rar, o cinzeaca din ce mai am prin casa, ca, de cand mi-am rezolvat durerile de dinti, nu prea simt nevoia. Am un Moët de la ai mei, dar nu ma-ndur sa-l desfac tocmai pe covid. Poate-l dau spaga la urlatoarea ocazie.
    Simpatic baiatu’, mai ales cu caciulitza rosie si barbitza alba, zici ca-i Mos Gerila (mai tinerel, asa). Imi place si accentu’.

    • #30

      Esti al patrulea sau al cincelea cu Moet – in orice comentariu, vad ca Moetu e baza.

      Eu mi-am luat o sticla de spumant din Lidl, 6,19 lei – era bataie pe el. Nemtesc, Burg Schoneck sau asa ceva. In fiecare an il baga in Lidl.

    • #31

      Pai probabil vine lumea cu cadouri si nu stie ce sa ne ia, asa ca hai sa le ducem nu neaparat moiet, dar ceva sa placa la toata lumea.

    • Kopan: la 150 de lei butelia de Moet, ce să zic? L am luat, o să beau un pahar maxim și n o să repet greșeala. L am luat din impuls, nu c aș fi mare fan.

  20. #33

    daca tot vorbim de mancare de sarbatori. Pe bloguri s-a mai zis despre cozonac ca e aiurea, ca de ce se face numai de sarbatori. Nici in Germania nu gasesti vara Christollen pe raft

  21. Un DeuS (Brut des Flandres) – Cuvée Prestige 2009 (Bière Brut), 0.75L (neimpartit) e suficient

  22. Cred că espumisanul o să mă coafeze bine revelionul asta, gura mamii ei de toxiinfecție alimentara. Dracu m a pus sa mănânc la soacră…

  23. #36

    Am casa plina de scotch, whiskey, burbon, tequilla, vinuri, iar de craciun am primit 3 lazi de bere, desi toata lume stie ca din septembrie nu am mai pus gura pe bautura. Nu ca vreau eu sa postesc, da’ conditiile sunt de asa natura incat nu pot sa-mi permit sa nu fiu 100% treaz/constient 24/7 – e naspa, da’ las’ ca mi-o veni si mie timpu’!

  24. #37

    3L de tuica de casa si un vin de Porto, din ala cu 20%, plus un Martini

  25. #38

    Nu vreau să sune a laudă, dar am vreo 60 de sticle de alcool. De la single malt de 300 € sau rom ( doar cu un ” r ” ) de 250 € până la Four Roses. Dar sincer vreau o pălincă de acasa ( Maramureș ). O să mă mulțumesc cu sticla ghinionistă care o să îmi cadă prima în mână. La mulți ani fericiți!

  26. #40

    Metaxa 12* si preferatul meu Jameson 12 ani….in rest bere Dab ,Heineken pt. stins… Muscat ottonel de la Focsani…

  27. #41

    Eu anul ăsta am băut mai organizat odată cu pandemia. Am urmat un plan simplu, o zi da, o zi ba. Și în fiecare zi alcool puțin, de exemplu dacă era vin un sfert de pahar, dacă era gin sau rom 20% din pahar, restul Cola zero.

    Pentru revelion desfacem vinul primit de mine de Crăciun de la soție, un vin din fructe de pădure.