adrian-severin-infractor

Săracu Severin, dacă ar ști el că vorbele sale mustind de miez sunt luate ad literam de către guvernul româniei și traduse în faptă…

Președintele ANAF, Dragoș Doroș, a declarat la jumătatea lunii trecute că se lucrează la modificarea Legii prevenirii evaziunii fiscale, pentru o mai uşoară investigare a potenţialelor infracţiuni, iar plângile penale în materie de evaziune fiscală să fie rezolvate cât mai repede, iar autoritățile să poată recupera prejudiciile cât mai rapid.

Șeful Fiscului spunea atunci că există foarte multe plângeri penale care „stau în nelucrare la Parchete şi aşa nu e ok”.

Practic, de fapt, orice om normal s-ar aștepta ca legislația să fie schimbată în sensul înființării unor tribunale speciale, tribunale dedicate acestui tip de infracțiune, tribunale care să se miște mai rapid, în condiții procesuale stricte și nemiloase, nu?

Ei, nu :mrgreen:

Proiect în Guvern: Fară dosar penal dacă prejudiciul din evaziunea fiscală e mai mic de 20.000 de euro. În plus, renunță la plangerea penală dacă evazionistul plăteste integral prejudiciul, indiferent de sumă

Tradus, în limbaj cetățenesc, dacă ți-am furat din poșetă banii, nu sunt infractor, dacă ți-i dau înapoi. Dacă ți-am spart casa, indiferent de suma furată, nu mai sunt responsabil de nimic, dacă dau banii înapoi. Nu trebuie nici măcar să zic un mă scuzați, că nu am cui. Banii înapoi, toată lumea fericită.

Pentru că da, întotdeauna legea este dulce cu gulerele albe care fură. Doar ai furat de la stat, nu de la mine din curte. Să ne îndreptăm spre bani, zice domnul Dragoș Doroș.

dragos-doros

Well, știți cum văd eu, ca tânăr antreprenor, problema? Dau țeapă cu TVA în valoare de 19.999 euro, închid firma și deschid alta. Și tot așa. Să zicem că mă prind în maxim 1 din 10 cazuri, ies în câștig, nu?

Între timp, anaful rupe piețele, amendând grav infractorii care vând pătrunjel fără acte legale.
Afaceri în românia.

VIA