de PAH

Copywritingul de catalog publicitar, combinat cu subiectele așa-zis delicate și cu răsuflarea onor clientului drept în ceafă naște monumente de ipocrizie. Cum ar fi acest exemplu de la Avon, în care un gel pentru igienă intimă lasă impresia că printre picioarele femeilor suflă vântul.

Eu, unul, n-am mai auzit ca organul genital feminin (în cazul de față) să adie, cum ne-ar face să credem autorii memorabilului îndemn la folosire frecventă a apei și a gelului: “Ți-a fost dor de adierile proaspete?”.

Combinat cu imaginea delicată a ghioceilor, pseudoreclama asta mă face să cred că bărbații sunt niște idioți dacă le cumpără flori soțiilor/iubitelor. Dacă au o amantă decorativă, dotată cu gelul potrivit, mai bine o aduc acasă frumos împachetată în celofan și o fâlfâie prin fața nevestei, să-i adie pe la nas.

24 comentarii Adaugă comentariu

 1. pai cred ca textul original suna cam asa: `Ti-a fost dor de adierile proaspete ale unor … de …?`

  0

 2. #2

  n-o sa va vina sa credeti dar eu folosesc gelul ala si chiar iti da o senzatie de racoare.. fara misto.. acuma nah nu ma ia vantul, dar nu inteleg asocierea cu amanta.. explicati-mi si mie

  0

 3. nu esti de loc poiet!
  hai sa-ti esplic: nu pasarica adie ci vanturile lu’ tanti care se da cu gel. adica tehnic vorbind (si nu poetic ca nu pricepi): se da pasarica cu gel si cand posesoarea face un part, adie prin camera aroma ghioceilor.
  PS
  cum miros ghioceii … dracu’ stie.

  0

 4. @iris: ar fi fost super tare sa tragi si niste vanturi dupa ce te speli cu gelul asta

  0

 5. Nici eu nu ineleg de ce asocierea cu amanta… Dar, Arhi, e de preferat ca femeile sa foloseasca ceva, nu? Orice, numai sa se spele. Pentru ca exista destule cazuri care atunci cand vin la un consult te dau jos. Si nu numai femei, dar aici despre asta era vorba.

  0

 6. reclama aia e de-a dreptul degradanta pentru femei.

  0

 7. Nu ai auzit tu sa adie, dar i-a cauta dumneata pozele cu “Britney’s pussy hanging out” pe net si-o sa vezi ce falfaie gogsile donsoarelor! 🙂

  (restul am taiat eu, PAH)

  0

 8. #8

  @dugy da chiar ma gandeam..:))

  0

 9. Si totusi, tine treaba, se cumpara. Si nu stiu daca ele s-au gandit la cat de tampita e ideea de promovare.

  0

 10. #10

  @iris & @DrLyana: asocierea cu amanta e simplă. Nu cred că există foarte multe femei în Romania care sa aibă flexibilitatea necesară pentru a aprecia singure binefacerile odorifice ale acestui gel. De aia mă gândeam că trebuie să li se exemplifice cu ceva femeilor, iar a aduce acasă orice Avon Lady luată de pe stradă nu e chiar varianta cea mai bună. Trebuie sa ai încredere în mostră…
  Acum, serios vorbind, nu gelul e problema, ci modul imbecil în care e promovat. Dar dacă trebuie să explic fiecare glumă, mai bine scriu posturi în care demonstrez fără putință de tăgadă că A=A și așa mai departe.

  0

 11. #11

  nu stiu daca A e chiar = cu A, daca pe amanta o iei sa o fluturi pe la nasul nevestei, pe nevasta m-as mira sa o fluturi pe sub nasul amantei. si nu se poate demonstra nici prin A=B, B=A deci A=A pentru ca orice amanta e o potentiala nevasta dar nu orice nevasta e o potentiala amanta…

  0

 12. #12

  nu stiu daca A e chiar egal cu A, daca pe amanta o iei sa o fluturi pe la nasul nevestei, pe nevasta m-as mira sa o fluturi pe sub nasul amantei. si nu se poate demonstra nici prin A=B, B=A deci A=A pentru ca orice amanta e o potentiala nevasta dar nu orice nevasta e o potentiala amanta…

  0

 13. e gel cu clima domle

  0

 14. Ma, reclama e pentru barbati. Mesajul e “da, fraiere cu botul in pasarica si o sa-ti miroasa a primavara”.

  0

 15. Incearca si ei prin diverse metode sa fac un ban.E CRIZA!

  0

 16. Adieri SOV cu trademark Avon?Wow.Vreau si un infarct pill marca Intact daca se poate.

  0

 17. @Turnofftheglory

  Eh pastila, te intoxica telepatic astia

  0

 18. #18

  am gadit-o de doua ori, cum ar veni. sper macar ca am gandit-o si corect.

  0

 19. #19

  Intr-adevar nu adie organul genital feminin…ma rog, cateodata se mai falfaie, doar stii expresia strabuna “mi se falfaie”, pe de alta parte, unde’s gauri se face curent.
  Conform umilei mele pareri de femela misogina, intrebarea “ti-a fost dor de adierile proaspete?” presupune ca initial in locul respectiv nu erau adieri proaspete, deci era multa suferinta. Si vine catalogul lucios, baga un text delicat, persuasiv care in traducere libera suna cam asa: muiere jegoasa clabuceste-te vartos si da pe apa sambetei miasmele puturoase pe care le posezi cu siguranta deoarece nu ai folosit pana acum rahatul asta!

  0

 20. #20

  Asadar, sa o luam pe rand:
  @biliard: apreciez că știi cuvinte frumoase (gen target), nu apreciez că ești low IQ. Și, dacă tot vorbim de aichiu repartizat pe sexe, cred că tu erai de partea greșită la redistribuție, drept pentru care se pare că n-ai mai prins decât niște stropi. Pe bune, nu eram și nu sunt misogin, da’ tind să devin misandrin cu acte în regulă.
  @ ioana: ai “gadit” aproape ok. Te asigur, însă, că orice nevastă este o amantă sigură, cel puțin etimologic. Iar dacă tu demonstrezi că A=B te asigur că nu vei mai avea nevoie să te chinui cu întrebări pseduoexistentiale pe diverse bloguri. Pentru A=B plătește bine oricine pe lumea asta.
  @ turnoffheglory: da, bine, treci pe la casierie pentru ultima dată!
  @ gaben.ro: ai avut impresia ca ai scris un comentariu.

  0

 21. #21

  PAH, intram in cu totul alt domeniu… sau in mai multe. o data ca pentru omul prea putin filosof, la care tu singur te referi plecand de la reclama asta, nevasta si amanta sunt musai doua persoane (chiar si dexul crede asta: Persoană care întreţine relaţii de dragoste cu o persoană de alt sex fără a fi căsătorit cu aceasta); el nicidecum nu va sta sa descopere amanta din nevasta.
  apoi din punct de vedere etimologic… m-am tot “gadit”, dar nu destul, si nu m-as supara sa-mi explici cum au evoluat cuvintele.
  mai departe, nici nu mi-am pus problema ca e nevoie sa demonstrez cum A poate sa fie egal cu B… credeam ca existenta mea este suficienta ca sa se explice teoria asta, dar e posibil sa nu ne referim la acelasi lucru pentru ca A=B sigur nu se cantareste in bani.
  cat despre intrebarile pseudexistentiale, plus ca pe diverse bloguri… cred ca ma confunzi cumva… nu eram eu, pe bune, eu cel mult ofer raspunsuri :))

  0

 22. #22

  hai ca inca-mi sterg lacrimile de ras.:)))) nu poci decat pentru ca sa spun ca doamna doctorita ginecoloaga mi-a recumandat sa nu mai folosesc geluri si alte alea. apa curata.
  iar la treaba cu nevasta si amanta, apai, orice nevasta poate fi amanta , pe cand nu orice amanta poate fi nevasta:))

  0

 23. #23

  PAH, am scris pe la 8 un comentariu, dar ne confruntam cu probleme tehnice. ca sa nu crezi ca te-am ignorat…

  0

 24. #24

  @ioana: da.

  0