CLujenii: Mno ioai, tăti viniturilie vin la Cluuj și nu mai putem să respirăm nici măcar la ora doi noapteia.
Realitatea cruntă: Ați fugit toți la București, ca să scapați de foame.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

34 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    cred ca in cluj e cel mai mare raport salariu mediu/mp construit.

    1
  2. #3

    Floresti nu e București ! Este mai rău !

    2
  3. #4

    Post tendentios, au venit in 2011, e adevarat, dar ca turisti! Dureaza ceva mai mult pana vad tot Bucurestiul, care e graba pana la urma?

    6
  4. #5

    Recensamantul nu are nici o valoare,sunt doar niste aproximari;la multe orase,din 2011 pana acum s-a construit enorm in localitatile limitrofe,in mod normal ar trebui luate in calcul zonele metropolitane.

    • #6

      Are o foarte mare valoare un recensamant. Bazat pe el se vor calcula tot felul de indici si bugetari. Pare ca undeva ceva nu a functionat, pentru ca la bunul simt e imposibil ca populatia din cluj si timisoara sa fi scazut atat. E adevarat si ca cele 2 localitati au niste sateliti unde lumea doar doarme pt ca acolo au gasit locuinte la preturi mai mici, dar lucreaza si isi desfasoara viata in orasul mare. Asta ar trebui sa fie luat in considerare. Toate satucurile care se afla la o distanta mai mica de X km de un oras mare ar fi normal sa fie considerate ca zona metropolitana parte din orasul mare. E de ajuns sa te uiti la satucurile de langa timisoara si sa vezi ca miraculos acolo a crescut populatia cu zeci de mii. Toate alea zeci de mii doar dorm in satucuri, ca nu au ce munci pe acolo sau ce sa faca altceva.

      2
    • #7

      e cumva amuzant cum sare toata lumea la astfel de informatii trunchiate, gen cati au plecat/venit dintr-un oras/zona in 10 ani fara sa ia in considerare si restul datelor care pot sa iti indice unde s-au deplasat de fapt oamenii aia. un exemplu haios e cu cea mai tanara populatie care acum se afla in ilfov si care in mod absolut dubios este aproximativ egala cu cea iesita din bucuresti. super ciudat, va zic

  5. #8

    Ok…eu vreau sa inteleg cresterea aia de la Constanta.

  6. Nu apare în acest tabel o localitate care mă interesează pe mine, Năvodari. 🙂

    2
  7. #16

    Se vede o “buna” organizare a recensamantului. Epic fail ! 😀 Cel mai prost recensamant de la 1800 incoace.

  8. #17

    Achtung! A apărut ep. 3 din serialul nostru favorit, „The Last of Us”. Este tot ce vă doreați, nu e ca prostiile alea woke de care e plin Netflix-ul.

    2
  9. #23

    Sa vezi valuri de ura prin martie cand incep clujenii sa raspunda.

    10
  10. #25

    S-au deplasat ceva elemente operationale la brasov pentru supraveghe…asigurarea sigurantei statului de cand e vali acolo

  11. Doar două județe din România au câștigat locuitori în ultimii zece ani / Județul cu cea mai vârstnică populație / Paradoxul Clujului – HotNews.ro www.hotnews.ro/stiri-esential-26054316-doar-doua-judete-din-romania-castigat-locuitori-ultimii-zece-ani-judetul-cea-mai-varstnica-populatie-paradoxul-clujului.htm

    Datorită tendinței de migrație a locuitorilor din urbanul aglomerat spre comunele învecinate, analiza evoluției populației rezidente pentru municipiile și orașele mari este adecvat să se realizeze luând în considerare și populația din localitățile limitrofe, similar exemplului dat mai sus pentru municipiul Cluj-Napoca.

  12. #27

    Asa iese cand nu exista o analiza in context, cum ar fi populatia comunei Floresti (care a depasit 50000 iar populatia activa de acolo lucreaza in Cluj in proportie de cel putin 95%). Si in curand intra in competitie alte comune limitrofe (Baciu, Apahida)

    Pentru cei stiu realitatea zilnica din orasul propriu zis pentru ca se confrunta cu ea, fiecare dupa posibilitati (unii de 20 de ani, altii de 40+) tabelul acela are valoare fix 0. Ca si bagatul batului prin gard de catre autorul articolului.

  13. #28

    Numa’ zic: “Comuna Floreşti din judeţul Cluj are o populaţie rezidentă de 52.735 persoane (cu 29.922 persoane mai mult decât în 2011).”

    zcj.ro/eveniment/recensamant-2022-populatia-din-cluj-napoca-a-scazut-dar-s-a-dezvoltat-zona-metropolitana-florestiul-si-a-dublat-locuitorii–243306.html

  14. #29

    Toată lumea știe că în România mai există 14 milioane de oameni din care 4 milioane în București și periferiile sale și 10 milioane în Cluj și periferiile sale.

    În rest nu există nimeni. Orice urme de habitație umană în afara Bucureștiului și Clujului sunt de fapt holograme ce rulează pe baza unei simulări de tip matrix.

  15. Patroane, ce facem? Măsluim date? :)) “Populația Oradiei a scăzut cu circa 13.000 de locuitori”
    “Localitățile cu cele mai mari scăderi ca şi număr de locuitori între cele două recensăminte, în cifre absolute, sunt: Municipiul Oradea care a ajuns la o populație de 183.105 persoane (cu 13.262 persoane mai puţin decât în 2011”

  16. #31

    Nu a măsluit datele, vă lămurește imediat Partidul…

    În articolul pe care îl citezi se compară cifrele preliminare de acum cu cifrele finale din 2011. În tabel sunt comparate cifrele de acum tot cu cele preliminare din 2011.

    În 2011, rezultatele preliminare au fost ~19 milioane și cele finale ~20 milioane, deci mai mari pentru unele orașe chiar și cu 10%.

    1
  17. doar ca peste 10 ani intra Florestiul in top 10

  18. #33

    Datele de la INS arata o scadere si pe Bucuresti de la 1.883(2011) la exact valoarea pe care o mentionezi tu. pt 2022. Nu e frumos sa manipulezi datele, dar hei nu strica niciodata sa te iei de cei din provincie. PS: nu sunt din Cluj si iti citesc blogul cu placere zilnic

    • #34

      paul, e o gluma, e evident ca nu a scazut nimic si ca, odata cu cresterea capcitatilor financiare, s au extins inncomunele limitrofe