Probabil aţi auzit cu toţii că în mirobolanta, dulcea şi frumoasa rromânie, profesia de vrăjitor a fost introdusă în Clasificarea Ocupaţiilor din rromânia. Nu-i aşa, o profesiune importantă, căreia i s-a făcut o mare nedreptate atunci când comuniştii, acei nenorociţi, au scos-o în afara legii.

De altfel, profesia de vrăjitor e reglementată strict şi în alte ţări puternice, cu istorie veche şi tradiţii multimilenare, cum ar fi Rwanda, Sudan, Somalia, Tanganica, Ghana, Niger, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Djibouti, Eritreea, Etiopia, Lesotho, Maui, Niger, Sierra Leone, Swaziland, Uganda şi nu în ultimul rând, Zimbabwe.

Cu adevărat interesantă este întrebarea lui Marius Balaban.
Dacă nu eşti mulţumit de serviciile prestate de vrăjitor, ce faci, te duci la OPC? Că aşa ar fi normal, fiind un prestator de servicii, care intră în contact direct cu oamenii.

Şi ce le spui ălora de la OPC?
`Bună ziua, am citit un anunţ în ziar, că adevărata fiică a unui văr de-al doilea de nepot de soră al unui tip care cunoaşte o tipă ce-a văzut-o odată în tramvai pe Mama Omida, e în oraş şi zice de ghioc şi deochi, descântece, dragoste şi cununii legate şi de argint viu. Recunosc sincer că eram destul de neîncrezătoare, dar doamna mi-a zis atât de bine de deochi şi de cununii, că să vă spun eu cum a venit Tanţa lu` Lefter, ăla de-a luat-o pe aia Crăcănată a lui Costel Boubătrân, de stă în vârful dealului la cooperativă şi mi l-a luat pe Fănică, pe inima şi odorul meu, singurul sprijin de-l aveam eu în viaţă. Dar mi-a citit doamna ghicitoare, frumos mi-a citit, de am plecat împăcată şi liniştităşi cu o stecluţă de vitrion.

Numai că, deşi, conform contractului semnat la intrarea în birou, nu m-a rezolvat de argint viu, dar de plătit, am plătit toţi banii. Păi nu se poate domnule, în ce lume trăim, astea este excrocherii şi într-o ţară modernă ca a noastră este absolut inacceptabil. Uitaţi cum îmi vâjâie argintul viu la încheietură, numa` uitaţi-vă vă rog.`

Iar ăla de la OPC cum o să verifice legalitatea şi realitatea plângerii? Conform cărui STAS va evalua descântecul şi capacitatea sa de eliminare a argintului viu? Conform căror procentaje?

În fine, trăim în epoca lui Băsescu. Nimic nu trebuie să vă mire…

Desigur, profesia de blogger nu este reglementată de nici o lege. Cine mai sunt şi pierde vară ăştia?

PS: Poza e reală, de la o obişnuită ardere de vrăjitoare din Ghana.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.