Nu am încredere în psihologii români. Nu există o cultură de gen în românia, pregătirea este la fel de superficială ca la toate celelalte facultăți românești, mastere sau doctorate iar absolvenții sunt la fel de tămâie ca oriunde altundeva. Doar că, aici, munca cu pacienții poate distruge definitiv o minte umană.

Știu pe cineva care mergea la o psiholoagă de asta pentru episoade depresive, ruminații plm. Și, la un moment dat, se îndrăgostește de un tip și ajung la Vrei să fii soția mea? Și ajunge să îi povestească psiholoagei iar asta, din fundul rațiunii, îi trântește Păi măritiș îți trebuie ție? Am lucrat atâta timp la psihicul tău ca să ți-l distrugi acum cu o căsătorie? Nici gând! Evident, nu a mai fost niciodată la ea, dar rămâne ideea. Psihologii români sunt inexistenți, nu prezintă garanții și nici încredere.

Și ajungem la psihoterapeutul Ada Mușat. Ada Mușat a fost, până în urmă cu un an, terapeutul ziaristei care a murit și care a fost transformată în câmp de bătaie de jegosul numit Victor Ciutacu, care își hrănește copilul cu căcat de la Ghiță. Ada Mușat scrie, cu subiect și predicat, ce decizie mișto a luat fata aia, sinucigându-se. Psihoterapeutul Ada Mușat susține că sinuciderea este o soluție bună pentru depresivi, ca să nu ajungă o păpușă manevrabilă.

Acum, sincer să fiu, nu știu dacă Ada Mușat, psihoterapeut, este medic real, nu știu care e statutul psihologilor, am impresia că nu sunt, că altfel putea emite rețete de medicamente. Dar cred că până și pseudomedicii ăștia au o organizație profesională, care ar trebui să sancționeze derapajele profesionale ale membrilor săi.

Iar Ada Mușat Dada, psihoterapeut, nu ar trebui să mai aibă dreptul de a munci în domeniu decât, eventual, ca femeie de serviciu la intrarea în sala de așteptare a unui cabinet de gen.

Via Dimitriu Cristi

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

51 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    In mare majoritate a cazurilor psihologii si psihoterapeutii sunt doar niste inutili care te storc de bani.Pentru cine nu stii scammerii astia percep si 400 de lei pentru 50 de minute de…practic nimic.Sincer acum mai bine te duci la un popa, macar e mai ieftin si nu trebuie sa mergi saptamana de saptamana.
    Si da levigatul de mai sus nu mai trebuie sa profeseze.

    2
    • #2

      Ada Mușat i-a recomandat sfatul ideal, un haștag mort e un haștag bun, ce atâta frasuială??

  2. #3

    Să nu fie oare Ada Muşat, psihoterapeut, chiar extrem de competenta? Sau poate nu este vorba de psihiterapeutul Ada Muşat, ci de altcineva care doar pretinde a fi psihoterapeuta Ada Muşat.

  3. #4

    Eu zic ca daca ar putea cineva sa verifice daca nu cumva mai multi pacienti ai ei au ales acesta cale, sa nu cumva sa fie ea cea care ii impinge peste linie.

    4
  4. #6

    Sunt psihologi care, in cazul unei persoane insitutionalizate, cu tulburari de comportament, solicitati fiind de catre echipa medicala pentru consilierea acesteia, incep cu “da’ nu ti-e rusine?”…
    Nici mama, analfabeta fiind, nu ar fi avut acest gen de abordare…
    E adevarat fragmentul acela din poza??
    Nu ca m-ar mai mira ceva…
    Suntem in deriva rau de tot, astept de28 de ani sa evoluam, dar vad, din ce in ce mai clar, ca nu exista nici o premiza pentru asta, impostura este generalizata, societatea este condusa de personaje -mutant, aproape neoameni, o subspecie, ceva, clocita in gradina maicii domnului, la umbra comunismului in floare, soi fara cultura, fara empatie, fara suflet, niste mutanti care doar aduna in falci, ca hamsterii, care se-mpuiesc si asigura declinul pe generatii in nefericita asta de romanie, pe care am iubit-o, copil fiind, o vedeam ca pe o supramama, careia ii datorezi iubire si respect…
    Chiar, iubirea este altceva decat respectul suprem, absolut? Nu de acolo vine si depresia, cand nu poti respecta ceea ce e in viata ta?? Cand stii ca trebuie sa fie mai mult decat supravietuirea ta si a unei eventuale descendente, cu riscul de a-ti pierde dreptul la respect?
    Bat campii, mi-e sila oriincotro m-as uita, in oglinda sau in zare, aproape sau departe…Va este bine, celor care ati plecat? Am gresit ca am ramas, crezand ca nu pot functiona daca nu ridic capul sus atunci cand ma intreaba cineva “tu al cui esti?”

    1
    • #7

      “Chiar, iubirea este altceva decat respectul suprem, absolut? Nu de acolo vine si depresia, cand nu poti respecta ceea ce e in viata ta??” M-am gandit la asta si din pacate cred ca nu la ambele. Cred ca poti sa iubesti ceva sau pe cineva si fara sa il/o respecti…posibil sa nu fie cea mai functionala relatie, dar tot iubire este chiar daca uneori unilaterala 🙂 Cat despre daca de acolo din lipsa de respect pentru ce e in viata ta vine depresia, cu cunostintele si experienta mea minima cu depresia as zice ca nu tocmai. Inafara de dezechilibrele chimice, de obicei depresia este inabilitatea ta de a te mai adapta, de a te regla in raport cu exteriorul. Chestia care mi-a ramas ca amintire a unei perioade de depresie usoara a fost senzatia de strain fata de propria persoana. Foarte ciudat. Stii, atunci cand stai pe o mana sau un picior si iti amorteste si cateva secunde nu mai ai senzatia aia de constientizare a propriului corp, mana aia o pipai si o simti ca pe un obiect pana se dezmorteste? Era ceva foarte asemanator doar ca cu toata persoana ta, minte corp impreuna. Te uitai in oglinda si cineva se uita din oglinda inapoi la tine ca printr-o fereastra. Ciudate timpuri. Nici nu pot sa imi inchipui daca asa se simte la un episod scurt si usor de depresie cum este sa traiesti ani intregi cu o forma grava, este infricosator si sincer mi se pare uimitor ca a putut sa functioneze si sa exceleze profesional atat timp. Dar da, tara asta in mod sigur nu ne ajuta la sanatatea mintala. Ce ziceai tu cu impostura este un paradox. La noi cei care sunt capabili sufera de sindromul impostorului si frica de esec iar cei incapabili de nesimtirea si inconstienta fata de efectele imposturii lor. Grozava combinatie..

      1
  5. Oribil! De multă vreme am senzația că acești psihoterapeuți sunt niște falsuri. Nu neapărat toți dar mare parte din ei. Oare se compară școlile lor/facultățile absolvite cu 6 ani de medicină și rezidențiat? Nu de alta dar li se dau pe mână suflete. Și astea sunt mult mai fragile decât orice altceva.

    • #9

      Nu se compara dar un psiholog trece cam prin următoarele
      Facultate 3 ani
      Master 2 ani
      Formare (2-5 ani, depinde de ce alegi, parca la psihanaliza este și mai mult)
      Supervizare cu un psiholog cu experiență 2 ani minim
      La partea de formare și supervizare depinde de ce alege fiecare

      Acum Colegiul Psihologilor din Romania a decis (bârfește lumea că din nevoie de mai multi bani) și și un absolvent de sociologie, teologie, filozofie, asistenta sociala poate deveni psihoterapeut (important sa intre banul) deși eu nu le vad chiar așa asemănătoare cu psihologia, încât să fie echivalate.

      La fel sunt multe școli de formare și psihologi la care poți face supervizarea. In stilul românesc, sunt multi pentru care doar banii contează.

      Teoretic drumul este lung, greu și costisitor, daca vrei sa ajungi psiholog.
      Practic daca are cine sa te îndrume, drumul devine doar costisitor.

      Ca in toate domeniile din Romania:(

  6. #10

    Sa ne intelegem: daca e psiholog, NU e medic, nu a facut medicina. Daca e psihoterapeut, iar nu. Se si vede clar din profilul ei de LinkedIn ce studii are: www.linkedin.com/in/ada-musat-3a45ba1a5/?originalSubdomain=ro

    Daca era vorba de caz medical de afectiune psihiatrica, era nevoie probabil de un diagnostic pus de un medic specialist, psihiatru care putea prescrie o terapie medicamentoasa.

    Si din pacate, da, vorbesc in cunostinta de cauza.

    P.S. In unele tari vest europene (de exemplu Belgia), eutanasia este legalizata / legala de 20 de ani si a fost un caz al unei victime a atentatului de la aeroport din Belgia de acu cativa ani care a decis sa apeleze la eutanasiere: www.lemonde.fr/international/article/2022/10/07/en-belgique-une-jeune-femme-victime-des-attentats-de-2016-recourt-a-l-euthanasie-pour-cause-de-souffrance-psychologique-insupportable_6144874_3210.html

    Evident, nu compar in nici un caz cele 2 situatii, nu stiu de ce suferea tanara jurnalista, dar in orice caz sunt si eu de acord ca duduia psihoterapeuta ar fi fost mai intelept sa se abtina de a comenta orice (mai ales public) legat de o persoana cu care facea terapie.

    3
  7. #11

    Singurul lucru pe care ar trebui sa-l faca “psihologii” la noi, ar fi sa se ocupe de chestionarele alea amarate de la vizitele medicale pentru permise etc. Exact cum zicea si Cetin, nu exista cultura “shrink-ului” la noi, ar fi nevoie cu siguranta dar pana una alta psihiatrii repara ce e de reparat la “cutiuta”. Cum o fac sau nu o fac este alta discutie.

    • #12

      cei mai multi nu-s buni nici pt asta.
      aveam 37 de ani cand am ajuns la un psiholog (femeie) ptr avizul necesar inceperii scolii de soferi si primul lucru pe care mi l-a spus: aaa, la varsta asta vreti sa mai faceti scoala de soferi?

  8. #13

    Majoritatea amazoanelor care lucreaza in HR sunt psiholoage , asta asa ca fapt divers.

    2
  9. #14

    Eu as vrea sa fiu ca Ant Man, să mă pot micșora când vreau, să mă duc să văd câteva ședințe cu diferiți “pacienți” la coloja în cabinet. Mereu am senzația de Hannibal Lecter când îi citesc elucubrațiile și delirurile de grandoare.

    Ref. la duduia de mai sus, nu știu dacă a impins-o pe fata aia la sinucidere, dar e incredibil de proastă / neprofesionistă acum, idealizând sinuciderea și facand-o să sune ca o mare realizare / faptă eroică in fata publicului ei, care în mod cert include și multe persoane cu diverse probleme psihice.

    1
    • #15

      Este vorba despre Ada Mușat Dada sau despre Ada Musat-Dada ?

    • #16

      Intrebarea nu e daca este vorba despre Ada Mușat Dada sau despre Ada Musat-Dada? Intrebarea e “daca e vorba despre Ada Musat, as da?”
      I’ll see myself out..:(

  10. #17

    Eu cred ca ar fi pacat sa se piarda ca femeie de serviciu. Cred ca i s-ar potrivi foarte bine jobul de consilier psihologic in cadrul televiziunii lui Ghita

  11. #18

    Scuze, dar mai inainte am apasat pe reply din greseala, la articolul despre Ada Mușat Dada.
    Aveam o curiozitate, poate ma ajutati voi:
    Stie cineva,oare Ada Mușat Dada nu are ș la tastatura sau nu are tastatura in romana? Am vazut ca pe net scrie Ada Musat-Dada.
    Oare cum e corect scris? Ada Mușat Dada sau Ada Musat-Dada?

    1
  12. #19

    Si referirea la un cliient si problemele lui in mod public?? Ce e??
    Aaa, si institutiile de protectie sociala sunt pline de psihologi cu tunning-uri spectaculoase si citate magnifice pe profilurile online, de socioloage cu 3 ani de spiru haret care, ce sa vezi, au pe mana viata si sanatatea unor nefericiti ai sortii, precum si a unor legiuni de alte tipuri de salariati, care lupta vajnic pentru binele celor dintai…

  13. #20

    ASta este marea diferenta intre noi si tarile cu apa calda. Deja daca ai un loc de munca decent intr-un oras mai mare in tara, esti sanatos, familia este sanatoasa… la prima vedere esti cam similar cu ce ai fi intr-o tara cu apa calda: apartament sau o casa este la fel, scoala, un concediu… chestiile de baza sunt similare. Dar daca te imbolnavesti sau ai in familie bolnavi treaba se schimba radical… dai de Romania aia adevarata cu doctori incompetenti, cu lene si rea vointa. Mai sunt si altele dar asta e cea mai naspa ca daca sanatate nu ai, nimic nu ai ! Cum paula calului ai un client de un an si nu iti dai seama ca femeia asta este in depresie severa si trebuie sa stea sub tratament medicamentos, chiar si internata in episoadele nasoale ? Intre terapeuta asta si o etnica ce scoate argintul viu din tine nu e nici o diferenta.

    2
  14. #21

    Ce nu înțeleg eu: de ce povestește chestii din timpul ședințelor de terapie? Se gată confidențialitatea când crapă pacientul?
    Am lucrat cu un fost medic psihiatru la un proiect. Din când în când mai povestea câte un caz interesant. Dar erau anonimi, nu știam când în cei 30 (?) de ani de carieră a avut pacientul ăla și cam nici un detaliu care l-ar putea identifica.
    De ce simte nevoia doamna asta să scrie detalii intime din viața pacientei?

    • #22

      Esti familiarizata cu conceptul “calcat pe cadavre” ?
      De aia.

  15. #23

    Acum multi ani, cand cred ca inca se afla pe bancile facultatii, aveam o sansa sa dau acolo… Numai ca pe donșoara Ada a deranjat-o ca i am zis ca e de o varsta cu sor-mea(diferenta de 3 ani). Nu-i nimic, am dat la colega ei :))))

  16. #24

    Psihologii sunt doar niste psihiatri ratati profesional.

    1
  17. #26

    chiar am remarcat comentariile ei. Ceva e foarte putred in paradis. De mentionat totusi ca nu e medic e psiholog dar exista ordinul psihologilor din Romania unde Daniel David rectorul UBB chiar a facut multe reforme pe partea de organizare si etica.

    Eu as cerceta foarte atent ce se intampla acolo pentru ca din relatarea psiholoagei a trecut din psihoterapeut intr-o relatie f personala si intima. Dar pentru asta cineva trebuie sa faca o sesizare… si pentru ca nu se cade la romani sa fii paracios… na, nu se va intampla nimic.

  18. #27

    “Iulia mea”

    2
  19. #28

    Oricum mi se par escrocherii psihologia si psihiatria. Nu ca teorie ci cum sunt aplicate.
    Bah ce bine scria Iulia Marin pe blog, bineinteles ca acum l-am descoperit
    Pacat ca nu s-a alarmat lumea la ultima postare, de pe 1 aprilie. Care , fiind in ziua respectiva, trebuia citit complet ca opusul a ce scria acolo.

    • #29

      Și eu am citit în aceeași cheie, corelând cu data, dar am zis că poate oi fi eu mai circumspect în cazul ăsta.

    • #30

      Prea mare diferenta pozitiva fata de postarile precedente.

  20. #31

    Mi-a venit mă manca-v-as gura, mi-a venit factura la curent. pe octombrie doar. 109 lei. Din noiembrie am inceut sa consum ca lumea. In octombrie a fost cald. V am zis , eu ma incalzesc cu curent. dar doar pe octombrie a venit , ma asteptam sa vina pe toata perioada, adica din octombrie pana acum, inseamna ca vine esalonat, adica acum a venit pe octombrie, in mai vine pe noiembrie si tot asa. Pai las ca i bine ce pula mea :)))) las ca i bine, adica consumi acum, platesti peste 6 luni . las ca i bine asa, ce dracu se plang toti prostii pribtre care ma numaram si eu , ca nu le vine factura. Las ca i bine tata asa, e foarte bine. oricum a fost o miscare excelenta sa ma mut la Hidroelectrica, daca ramaneam la Enel la ce consum am plateam imens. Dar oricum plateam de 3 ori mai mult chiar 4. pai daca eram la Enel pe octombrie as fi platit vreo 300 di ceva cred de lei.

    2
  21. #32

    nebuna își face reclamă pe seama mortului, da nu realizează că toți clienții o vor ocoli.

  22. #33

    Nu ma obosesc sa citesc comentariile! Pot sa va spun simplu, atunci cind esti in depresie exista solutie, iar terapia este prima forma prin care poti exterioriza ceea ce simti!! Am fost si eu in zona neagra si am primit ajutor, trebuie sa il si accepti!!! Un profesor de matematica poate sa iti bage in cap mate?? Daca nu vrei sa inveti?!! NU!! Asa si cu terapeutii!!! Nu te pot ajuta daca nu accepti ca ai nevoie de ajutor! Nu pot simti in locul tau, nu pot face lucruri in locul tau! Hai nu mai judecati!! Din pacate dna care s-a sinucis, Dzeu sa o odihneasca, nu a intilnit un terapeut bun! Sti cum e? Trebuie sa rezonezi si cu terapeutul, iar asta simti in primele sedinte de terapie.. Mergeti la Raluca Anton, un adevarat profesionist si va mai recomand citiva!! As putea sa scriu pina miine argumente, dar atata timp cit considerati ca sunt bani pierduti, cred ca mentalitatea voastra e gresita! Inca ceva, am avut nevoie fe ajutor si l-am primit gratis, fara 1 ron, de la alta terapeuta cu suflet, Diana!!!! Deci daca scapati de mentalitatea gresita, iesiti la lumina din orice situatie! O zi buna!

    2
  23. #39

    Cred ca a mai fost o discutie de genul inceputa din partea lui Cetin in legatura cu opinia lui despre psihologi, psihoteraputi etc. Drumul unui psiholog in a se califica si a se specializa nu este nici unul usor, nici simplu si nici scurt. Faci o facultate de 3 ani dupa care faci masterul ca altfel nu poti profesa si dupa care concomitent cu masterul sau dupa trebuie sa faci supervizarea. Ori supervizarea aia dureaza cu cat e mai complexa aria aleasa (clinica,organizationala, muncii, transporturi etc). Total daca aduni anii in care trebuie sa studiezi, sa faci practica serioasa etc, treci lejer de 10 ani. Asta pentru cei care cred ca gata, ai facut o facultate de 3 ani si esti domn, te-ai scos. Se cere practica si experienta si e oarecum un sistem inchis ca la notari, ai de tras, nu poti fura meseria si sa o stii intr-un an. Partea buna in treaba asta ca se alege destul de mult bobul de neghina si raman in timp mai mult aia competenti. Aia care au vrut sa faca balet nu rezista mult. Insa, cum fiecare padure are uscaciunile ei, e bine ca reperam derapajele unor psihoterapeuti care n-au nici in clin nici in maneca cu deontologia etica si meseria in sine. Aia trebuie clar scosi din sistem ca si buruienile din pamant si Consiliul Psihologilor din Romania sa se sesizeze. Problema e ca la ei banul conteaza cel mai mult.

    De obicei la primele sedinte de psihoterapie poate interveni si abandonul terapeutic prin lipsa unei compatibilitati intre psihoterapeut si pacient. Unii pacienti vor cauta cu care sa rezoneze, altii vor sta cu acelasi desi actul in sine nu e unul benefic, nu ii ajuta pe termen lung.

    Iar in ceea ce priveste pe dna jurnalist Iulia Marin din cate am observat de pe pagina ei personala, dansa era si pe medicamente antidepresive, prin urmare avea si un tratament de la un psihiatru dar si lucra cu un psiholog (ar trebui psihiatrul cu psihoterapeutul sa conlucreze impreuna cand exista episoade majore de depresie). Pacat, pacat din tot sufletul ca a nimerit la un criminal.

    2
    • #40

      Perfecta dreptate aveti, sotia mea este psiholog clinician, in afara de cei 10 ani de care spuneați mai sus, acum mai face o specializare de 3 ani, cu examene si cursuri săptămânale după care mai urmează o supervizare si practic peste 5 ani (18) de pregătire in total putem spune ca este un psiholog plin. Destul de radical Cetin in exprimare, dar chiar nu poti amesteca toti psihologii intr-o oală, la fel cum nu poti amesteca toti medicii chirurgi sau, de ce nu, mecanicii auto. Experimenta îndelungată, inteligenta emoțională si super-pregătirea își vor spune tot timpul cuvântul. Sau sa dau un alt exemplu, nu o poti compara pe nevastă-mea cu un psiholog de teste pentru scoala de șoferi….

  24. #41

    Mi-am recitit și nu am nimic de schimbat la comentariul meu, de aici: arhiblog.ro/oamenii-trebui-impiedicati-sinucida/#comment-1878642

    Consider că, dacă o persoană vrea să se sinucidă, nu trebuie împiedicată. Am detaliat în comentariu. Totul făcut civilizat, fără dosare cu șină, fără adeverințe, fără comitete și comitețuri. Uman.

    Ceea ce, într-adevăr, lasă cu semn de întrebare, este dacă doamna respectivă a încurajat-o sau nu la așa ceva.

    Sincer, nu știu dacă e bine sau rău. Chiar nu știu.

    Pentru că – eu știu – la urma urmei, nu confortul nostru pe seama vieților altora e important („Vreau eu să fii așa, să fii așa, să te comporți așa, să fim așa și așa…”), ci confortul persoanei în cauză, dacă se simte bine, trăiește bine. Dacă moartea a fost singura cale, ale jurnalistei, să-și pună capăt coșmarurilor & a stării de viață din care, poate, a simțit că nu poate să schimbe nimic, atunci îi respect decizia. Păcat de ea că nu a avut la acces metodele adecvate, din care să-și ia viața, în loc să devină subiectul de discuție dement dintre propagandiști, aghiotanții serviciilor secrete, politică ș.a.m.d.

    Să fie clar: eu sunt pentru toate metodele posibile, umane, de [asistare la] eutanasiere. Dacă s-ar da drumul la pastile, care pot fi cumpărate de pe tejgheaua sau raftul de unde îți cumperi bunuri de consum, care să-ți asigure moartea fără tam-tam, cu atât mai bine.
    Nimeni de pe planetă, niciun Sistem, niciun nimeni & nimic, nu are voie să se lege de autonomia propriei persoane.
    Toate respingerile sau dezmințirile, care au în spate violarea autonomiei personale, sunt strict totalitariste de control, de chinuire, de tortură (monștrii care se simt bine dacă îi știu pe alții care se chinuie).

    În locul multora care condamnă actul (lăsând deoparte comentariul bizar al persoanei din screenshot sau circul creat artificial de Sistem, prin propagandiști, să mai ascundă câte ceva important), nu suntem/sunteți în stare să știm ce are alt om. Putem simula pe niște banalități comparative, precum rana sau zgârieturile sau evenimente de viață specifice, dar nicidecum

    simțul durerii înseși

    nu este deloc echivalent de la unul la altul, să știm cum se manifestă. Nimeni nu poate afirma, nu poate măsura esența durerii, de la un alt om la altul – darămite punctul de turnură, limita de suportabilitate (asta așa, ca să previn exemplele idioate ale părerologilor, care o dau cu „Știu eu pe cineva care e mai rău/A pățit asta și trăiește bine-mersi”).

    Nu – treaba noastră ca oameni, între oameni, printre oameni, în primul rând, este să nu ne prelungim durerile, chinurile, torturile. Moartea oricum este inevitabilă, nu contează dacă mori astăzi sau mori peste x ani. Așa-zisa sanctitate a vieții nu este o competiție de cât de mult putem suporta durerea, fiindcă este o demență sadică, ale unor trepanați care vor să vadă, să știe, despre alte mii/milioane/miliarde de oameni cum se chinuie.
    Nu suntem datori nimănui să le satisfacem acelor monștri, acelor sadici, plăcerea asta de control pe persoană fizică. Durerea, suportabilitatea de durere, nu este o virtute.

    1
  25. #42

    mai intai aia cu imigrantii, acum asta. e misto cum sare lumea cu coasa, furca, toporul si ce mai prinde pe desktop sa dea in cap tuturor care suna ca impricinatul, acum “psihologul”. in 30 de comentarii a fost desfiintata practic o intreaga breasla. nu e rau, nu e rau deloc.

    2
  26. #43

    iti inteleg frustrarea legata de psihologii romani si atitudinea complet neprofesionista a unor a asa-zisi experti care mai mult fac rau decat bine. dar tragedia asta nu e o justificare pentru a blama intreaga psihologie si toti psihologii.

  27. #47

    Nu as avea incredere intr-un psiholog care scrie despre fosti clienti pe retelele de socializare.

    1
  28. #48

    Expresia “în controlul vieții” spune destul. Omul citește dar nu știe ce citește.

    PS imaginea de păpușa trasă de ațe, dacă apărea în episoade psihotice, nu avea treabă cu realitatea. Cineva nu știe diferența.

    PS 2 Iulia mea ?! Cat profesionalism !

    • #49

      Si vocabular sarac de limba romana. In loc sa zica marioneta, a tradus “string puppet”.

  29. #50

    > Acum, sincer să fiu, nu știu dacă Ada Mușat, psihoterapeut, este medic real, nu știu care e statutul psihologilor

    Psihoterapeuții nu sunt medici, seniorule. Termini psihologia, ieși psiholog și apoi faci niste ani de stagiatura și devii psihoterapeut.

    Psihiatrii sunt medici, au terminat medicina.

    • #51

      Oricum tre sa fie toti putin nebuni, ca sa empatizeze mai bine cu pacientii. 4 real.