elena-udrea4

Programul Prima Casă a fost un succes major. Pentru bănci. Le-a protejat total împotriva expunerilor (nu știu dacă știți, dar în românia băncile nu își asumă riscuri, ele trebuie să fie acoperite 150%) și, ce e mai important, le-a menținut intacte valoarea hoardelor de stocuri de case reposedate, pe care nu le cumpără nimeni. Doar se raportează la final de an, ca active cu valoare de x, deși ele, la prețul pieței, nu mai valorează poate nici un sfert.

Acum începe programul Prima Mașină, pentru tinerii de sub 35 de ani care nu au avut niciodată o mașină. Ce să zic, dacă aș mai avea 35, m-aș califica, nu am deținut niciodată mașini sau valori, îmi place să mă simt liber.

Revenind, de-abia aștept să înceapă. Chiar nu erau destui cocălari cu Logan și BMW pe șosele, acum vor veni și cocălarii săraci cu BMW și Logan, care nu au bani nici de second hand, dar nu e problemă, că le dă statul român în rate.

E BINE. Mai mulți șoferi, mai multe mașini, mai multe impozite la stat și mai multă benzină cumpărată.
Bine, nu sunt locuri de parcare, nu sunt șosele iar autostrăzi nu se mai fac.

Dar astea sunt foar mizilicuri.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.