Acel moment ]n care bei o Terapia GOld și te uiți la Mărgelatu…
Zilele astea vin și ale voastre, relax :mrgreen:

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

92 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    astia cu de la Clinica se laudau ca vor vinde si la Real Arad. De vreo 2 ani se plimba “doamna” cu 6pack-uri cand vine de la TM. Any news?

  2. #4

    nu stiu de real, dar stiu ca, teoretic, de luni se deschide magazinul online, deci vei putea comanda relaxat

    • #5

      Cea mai buna veste din ultimele zile 😀 mai ales ca nu prea mai gasesc Paulaner prin magazine.

    • #6

      iulian,
      luni si marti shopul va mai fi in teste.
      pe miercuri va fi online.
      asiguram livrarile de craciun, nu vor fi probleme.

    • #7

      Hary, momentan nici site-ul nu functioneaza ?

    • #8

      albinuta, site-ul merge

  3. #9

    Dar berea asta este cam scumpa. Mai scumpa si ca cele din Germania

    • #10

      @ Platinum, te-ai intrebat vreodata de ce este diferenta de pret ?
      Nu merita sa-i incerci gustul, lasa-ne pe noi. Bucura-te ca exista bere pe rafturi si ai de unde sa alegi.

    • #11

      Platinum,
      in Germania nu gasesti bere nepasteurizata, nefiltrata si proaspata decat direct din fabricile mici, de exemplu din “Gaststättenbrauereien”. Incearca acolo sa vezi cat costa sa iei acasa bere imbuteliata.
      Ce gasesti pe rafturi in Supermarkt-uri sau la “Getränkemarkt”-uri in Germania este bere industrializata. Da, Paulaner, Becks, Bitburger, Radeberger, Kulmbacher, Franziskaner, Erdinger, Weihenstefaner. Schneider etc etc cumparate de pe raft, sint toate beri industrializate. In cel mai fericit caz sint beri filtrate si sterilizate la rece (procedeu de filtrare fara a fi nevoie de pasteurizare)….

  4. #12

    cam scumpa comparata cu ce bere?

    • #13

      e cam la acelasi pret cu paulaner. si dupa o degustare, pot sa zic ca as renunta fara pareri de rau la paulaner pentru ea.
      sa vedem cat e transportul, ca la cat cantareste ajunge la 30 de lei pe curier, si prin posta romana …

    • #14

      Comparata cu multe beri pur germane. Nu numai Paulaner.

    • #15

      Platinum Brain » aia cu berile pur germane e haioasa rau:)))))))) in primul rand, berea e 6 lei sticla. pretul transportului la usa e normal. comanda te rog beri pur ermane cu transport zero si ti le platesc eu

    • #16

      E cam scumpa ce-i drept, o doza de Paulaner e vreo 6.5 ron (500ml). Acum cu tot cu transport o sa vina mai scump, dar nu mai stiu cat are o sticla de Terapia, daca sunt de 500 sau de 333?

    • #17

      Iulian » 500

    • #18

      Ramasesem cu impresia ca sunt de 330. In cazul asta e super, e la acelasi pret cu Paulaner.

  5. #19

    Berea ca berea, da tot Margelatu frate? Altceva nu ai mai gasit? :)) Acus te aud cu Liceenii rock and roll.

  6. #20

    Bă, ia lăsați vrăjeala aici! Hary, tată, când lansați frate petu’ de Terapia?

    • #21

      Nu-mi suna a cea mai buna idee o nefiltrata la pet mai mare de 0.5l 😀

  7. #22

    Acum serios, care e diferenta dintre berea asta nemaintalnit de dumnezeasca Terapia, nefiltrata si nededzvirginata, si o oarecare bere din comert? Adica serios acum, nu e ca si cum hary ar fi inventat apa calda… De ce celelalte fabrici consacrate de bere din lume nu ar face si ei bere nefiltrata? De ce nu toate berile din comert ar fi nefiltrate daca e atat de superioara la gust si savoare fata de berea normala ?!

    Stati linistit, nu sunt un hater, nu sunt un troll dar sunt pur si simplu curios…

    • #23

      Nu multi fac bere nefiltrata. Nu multor bautori de bere le place berea nefiltrata (taicamiu si jumate din prieteni). Diferenta teoretic intre un Paulaner (zic de paulaner ca de ei stiu si am baut) si un Bergenbier e data de aroma drojdiei folosite si de faptul ca e lasata la fermentat cat trebuie, nu 6 zile si dupaia bagam acid in ea ca sa aiba acid.

      Pe scurt, daca iti place berea amara (nu tie, in general) cea cu gust de hamei amar, cum e newmarkt aia, atunci berea nefiltrata nu o sa-ti placa.

      La final totusi, tine de gust, dar iti recomand sa incerci. Eu dupa ce am baut un Paulanet nefiltrat la draught am zis ca am descoperit america.

      Mai punem si ca e cam cel mai bogat aliment in B-uri?

    • #24

      Sgt. Pepper » trebuie sa bei ca sa vezi… e buna. gandeste-te ca eu fac pe comisionarul pentru baieti MOKA. pentru ca berea e buna si merita

    • #25

      pe langa asta, berea teoretic trimisa/cumparata de la sursa e mai buna by default ca aia din magazin.
      ca si berea luata la butoi de la fabrica.

      pentru ca in general berea e transportata si tinuta in niste conditii jalnice, fluctuatii de temperatura, agitare …
      o bere de rahat la butoi luata din fabrica poate sa fie mult mai buna ca marci premium la doza/sticla.

    • #26

      user » terapia e bere nefiltrata, daca o tii mai mult de 3-4 zile departe de frig, s-a dus…

    • #27

      Sgt Pepper,
      ma bucur ca intrebi. inseamna ca te intereseaza sa intelegi cum sta treaba.
      deci, marile branduri de bere din lume, fac bere industrializata, adica in asa fel incat sa poata sa stea pe rafturi luni intregi indiferent de conditii, adica inclusiv la lumina si la caldura. o bere naturala, nefiltrata si nepasteurizata insa nu poate sa reziste in aceste conditii pentru ca contine inca drojdie in suspensie, care este un organism viu.
      expus la lumina si caldura drojdia lucreaza, adica fermenteaza mai departe, schimband gustul si caracteristicile berii.
      prin industrializarea berii, adica prin filtrare si pasteurizare se pierd in special aromele, dar si o mare parte din substantele nutritive din bere (complexul de vitamine B existenta in drojdia de bere).
      altfel zis, Industria nu-si mai poate permite sa produca bere naturala, nefiltrata si in nici un caz nepasteurizata, pentru ca nu poate fi comercializata profitabil.
      pe langa acest aspect, pentru a scadea pretul de productie, si a mari bugetele de marketing, industria a trebuit sa faca concesii majore in ceea ce priveste materia prima. industria nu mai foloseste demult exclusiv materie prima naturala, adica malt si hamei de calitate. in loc de malt si hamei natural se folosesc extracte, obtinute prin procedee chimice.
      am infiintat Clinica de Bere tocmai din motivul ca nu am mai vrut sa beau bere industrializata de nici un fel. BTW Paulanerul pe care il bei in Romania este o bere indsutrializata.
      Clinica de Bere nu concureaza din acest motiv cu industria de bere, noi ocupam o nisha extrem de mica si limitata de capacitatea de productie.
      Clinica este o microfabrica de Bere care produce doar 1000 L bere per zi.
      Produsul nostru se poate mandri ca este singurul de pe piata locala care se poate numii bere nefiltrata si nepasteurizata si care foloseste exclusiv ca si materie prima, malt, hamei, apa si drojdie de cea mai buna calitate.
      in Germania, spre deosebire de Romania, exista peste o mie de astfel de microfabrici de bere cum avem noi. in Romania sintem spre suprinderea mea, singura care este autorizata ca si antrepozit fiscal de productie bere din Romania.

    • #28

      O data cu magazinul virtual, poate cresteti si capacitatea de productie 😀

    • #29

      Iulian,
      mai degraba o sa facem mai multe unitati de productie in mai multe orase.
      daca o sa crestem, atunci tot ca si bere locala…
      magazinul virtual poate fi sustinut doar in anotimpul rece, pentru ca vara nu mai putem asigura un transport in conditii optime.

    • #30

      Ai dreptate, pacat ca sunteti tocmai in Timisoara, in cazul asta, la Iasi slabe sanse pentru o unitate de productie. Atunci sper sa fie cat mai frig, pana in luna mai 😀 Luni sunt primul client, si sper sa livrati pana de craciun 😀

    • #31

      @ Iulian, multumesc 🙂
      @ hary, multumesc si tie pentru explicatii, acum am inteles perfect, nu pot sa va urez decat mult succes mai departe si, dabia astept sa va gust berea 🙂 Momentan sunt in Spania, dar cand o sa ajung in tara, o sa comand 1-2 baxuri pentru a-l cinsti pe taica-miu.
      @ Cetin, da, nu ti-am reprosat absolut nimic, doar eram curios de ce berea asta e atat de speciala, dar atat de rara pe piata 🙂

    • #32

      Sgt. Pepper » nu am luat-o ca un repros…

    • #33

      Harry, de ce nu scalezi afacerea asta ca franciza pe romania ? Serios.

    • #34

      Cat ar costa un ready to start, peste 100k ? vad aici sume consistente dar nu exagerate: www.mikrobrau-berlin.de/webshop2009/Dateien/

      Dar in bucuresti deschide tu sau negociaza bine pentru franciza de acolo.

    • #35

      eu am baut bere nefiltrata de la mini beraria Ursus din Cluj. Poate Harry e atat de amabil sa explice de ce crede ca Terapia lui e singura bere naturala? Cei de la Cluj oare fac berea din pastile? Hai sa nu dezinformam doar ca sa facem reclama. Mersi!

    • #36

      Catalin,
      da, explic cu mare drag.
      Ursus a deschis in Cluj o microberarie (a cumparat o instalatie marca Johannes Albrecht). In urmatorul timp o sa deschida inca alte 8 microberarii in mai multe orase din Romania dupa modeluil de la Cluj.
      Berea facuta acolo este 100 % naturala. E facuta pe sistemul Gasthausbrauerei. Adica berarie-restaurant.
      Diferenta este ca acea bere nu este o marca, un brand pe care industria il promoveaza sau vinde, berea figureaza ca si berea casei, berea aceea se produce doar pentru a fi consumata in acel local. Adica are caracterul de berea casei si nu de un brand, o marca, un produs existent pe piata berii.
      Practic industria are nevoie de aceste produse de calitate, pentru a imbunatati imaginea proprilor beri industrializate. Si ceea ce este si mai dezamagitor este ca acea bere produsa acolo, de calitate, se termina cel mai repede dupa care te serveste cu berile industrializate.
      In Romania industria incearca sa ocupe si aceasta nisha, inca nedezvoltata si neocupata.
      Insa daca o privesti din perspectiva unui producator independent, pe sectiunea microberarie, Terapia este singurul produs (existent) pe piata romana de bere, care indeplineste definitia data de mine mai sus: nefiltrata, nepasteurizata, 100 naturala!
      Mai exista inca o bere pe langa Cluj, Bere Lapusna, care se lauda ca este naturala, nefiltrata, nepasteurizata, care incearca sa ne copieze (la propriu), dar nu as baga mana in foc pentru ei…

    • #37

      Harry, atunci corect din partea ta era sa spui ca Terapia e singura bere comercializata ambalat naturala nefiltrata si nepasteurizata. Nu te supara, dar eu am baut bere de multe feluri (inclusiv bere nefiltrata Pilsener, direct din butoaie de lemn in care fermenta si deci mai naturala ca orice alta bere) si cunosc procedeele de preparare a berii industrializate. Sunt multe fabrici care nu adauga alte compomente nenaturale. Astea le-as cataloga ca si beri naturale filtrate si pasteurizate. Nu inteleg de ce ti se pare ca aceste beri sunt chiar atat de proaste si pasteurizarea e mama raului (laptele, sucurile, etc se pasteurizeaza). Mie imi plac ambele feluri. (deci dupa cum vezi nu comentez nimic despre pretul berii Terapia si despre modalitatile de promovare, ci doar te rog sa nu critici toate industria berii ca sa-ti faci reclama; p.s. nu lucrez la ursus sau la alta fabrica de bere). Mult succes in continuare!

    • #38

      Catalin,
      “Nu inteleg de ce ti se pare ca aceste beri sunt chiar atat de proaste si pasteurizarea e mama raului (laptele, sucurile, etc se pasteurizeaza). ”

      Unde am zis eu asa ceva, prietene?
      Eu am explicat la Sgt Pepper care este diferenta dintre o bere nefiltrata si nepasteurizata (adica Terapia) si una industrializata. Si asta doar pentru ca a intrebat.
      Consider ca este o chestiune de gust si de calitate a vietii. Eu si la lapte si suc prefer un produs nepasteurizat. Nu pentru ca cel pasteurizat este prost, ci pentru ca cel nepasteurizat imi place mai mult. Mai mult gust, mai multa placere. Din pacate nu gasesc pe tot gardul aceste produse… asa cum nici Terapia nu se gaseste pe tot gardul.
      Si daca te pricepi putin la bere ar trebui sa sti ca prin fltrarea si pasteurizarea berii se pierd substante nutritive si arome in cantitate importana (existente in special in drojdia in suspensie). Plus de asta, daca ai fi fost atent la detalii, am si explicat de ce industria este NEVOITA sa recurga la aceste metode. Nu pentru ca nu este interesesata sa faca un lucru de calitate, ci pentru ca doar asa poate asigura CALITATEA produsului in orice conditii de pastrare. O microfabica de bere nu are asemenea constrangeri.

      Apropo de bere Pils direct din butoiul din lemn de stejar unde s-a maturat: asa ceva eu am baut oar la Augustiner Bräu in München. Este singura fabrica importanta de bere din Germania care mai este in proprietata unei singure familii. Da, berea lor chiar daca este pasteurizata si filtrata, este produsa exclusiv din materii prime naturale. Astfel de fabrici de bere sint tot mai putine.

      Si inca ceva important.
      noi nu sintem dusmanii industriei, si nici industria nu este dusmanul nostru, dimpotriva ne completam armonios (Clinica de Bere este membra in Asociatia Berarii Romaniei, alaturi de cele mai importante concerne Heineken, SAB Miller, InBev, Romaqua si URBB) prin urmare:

      noi nu militam impotriva produselor industrializate, noi vrem doar sa oferim o ALTERNATIVA pentru iubitorii de bere care vor sa incerce si altceva!!!

    • #39

      salut tuturor!!
      La inceputul anilor 80 a inceput o miscare din america numita renasterea berii, menita sa propuna beri noi creiate in mod artizanal, in mici cantitati cu materii prime de calitate nepaseurizate si nefiltrate, pentru a se reintoarce la caracterul autohton de odata a berii, vazand ca era ajunsa la un nivel in care ingredientele erau de proasta calitate, maltul de orz innocuit aproape complect de cereale mai putin nobile, hameiul ajuns sa cantitati minime.
      Astazi in toata europa acest fenomen este in crestere, si in tarile di occidentul si nordul europei constituie o problema pentru marile industrii, tot mai multe persoane aleg sa bea berea artizanala in loc de cea industriala, filtrata sau nu, pt ca ceea ce propun marile fabrici este doar o bere ne filtrata si atat.
      Microfabricele de bere sunt INDEPENDENTE!!!!!! Si nu facute de sab miller ca in romania ca sa testeze piata cu doua beri, care nu difera nici macar ca stile de bere fata de berea industriala, care nu au baut o bere artizanala-craft, in viata lor.
      Raspunsul vreau sa il dau pt cine a intrebat de ce atata diferenta de pret intre ele??
      Simplu__toate marile fabrici de bere, care se afla in tari care nu au o cultura brazicola, si au monopolizat piata, ar vrea sa transforme pretul si nu berea, justificand aceasta ca o calitate superiora, cand nu este asa.
      Pentru mine clinica de bere ar fi avut credibilitate doar daca ar fi fost independenta ca microfabrica.
      Cat despre bere, cand nu este pasteurizata, poate fi inbuteliata in mod isobaric, sub presiune sau re fermentata in sticla, chiar si partial filtrata, dar si atunci cand este ne filtrata, poate dura ani intrgi, ca termen de consumare, in baza tipului de bere.
      O bere tip dubbel, trippel poate dura ani in sticle, lambic 20 de ani, barley wine 5-10
      Imperial staut 4-5, deci ar fi bine dupa parerea mea ca promontorii berii bune in romania sa fie putin ma exacti, pentru a nu induce consumatorul in eroare, si pentru a nu-l face sa cheltuie bani aiurea.
      O bere de 33cl artizanala adevarata in europa costa intre 3.00 si 6.00 euro, in america la fel numai ca in dolari.
      Berea artizanala costa mult fiindca pentru o mica fabrica independenta costa totul mult mai mult decat pentru o mare fabrica care face parte dintr-un grup care are si fabricile de materii prime, este simplu.
      Un fondator al stone brewing co. in America scrise pe sticlele sale de bere artizana :” noi nu facem Berea care place la oameni, ci Berea pe care persoanele o merita”.

      o zi placuta alex moisa

    • #40

      alex moisa,
      ma bucur ca cunosti fenomenul berii si ca sti sa faci diferenta dintre o bere industrializata si una artizanala.
      as vrea insa sa-mi spui (daca nu este un secret) cum ti-ai dat tu seama ca Clinica de Bere apartine de sab miller si ca nu este o microfabrica independenta?
      banuiesc cai ai ceva informatii din spatele culiselor, sau?

    • #41

      hary » buhahahahahahahhaha:)))))

  8. #42

    Mâine îl votez pe Gigi Becali. Motivul?A fost şi este prea şmecher.

    la min 2.10 – 2.11 SE AUDE PE FUNDAL, dupa ce a plecat Becali cu maşina, probabil una din femeile alea l-a intrebat pe tipul ala, de unde a avut Becali bani de masina aia, iar tipul răspunde: PRIN SPALARE DE BANI :))))

    www.youtube.com/watch?v=bk41IwynOGs

  9. #43

    Poate ati citit si voi “productie 1000 litri pe zi”, deci cei care vor sa simta diferenta de pret cand vin colindatorii ar fi cazul sa se grabeasca.

  10. #44

    Suntem câțiva colegi care suntem abonați la Terapia 🙂 În fiecare Vineri vine băiatul de la Terapia și ne livrează tratamentul. Pot să confirm că e cea mai bună.
    Văd ca ați menționat berea nemțească.
    Un link pentru cei interesați: www.jollybeers.net/magazin/

  11. #45

    E puțin mai scumpă decât berile de duzină…
    Merită toți banii. Asta o spun ca om care nu e mare amator de bere. Dar când beau aleg Terapia.

  12. #46

    Ce adresa are magazinul online?

  13. #50

    🙂 10x.

    oare cat dureaza transportul pana in bucuresti si cat ar costa?

  14. #51

    Sgt. Pepper >> La semafor se opresc un Logan şi un Ferrari. Şoferul din Logan îi face semn celui cu Ferrari să coboare geamul şi îl întreabă sec:
    – Ia zi, merge maşina? Eşti mulţumit de ea? N-am văzut prea multă lume că-şi cumpără…

  15. #52

    Cand vine berica? Lasa politica, maine nu ma duc la vot decat daca vine berea.

  16. #53

    Hary, vad ca ai experienta cu bauturile.
    Aceeasi alterare a calitatii apare si la vinurile industriale?

    Intreb asta fiindca am baut vin de la crama Oprisor(acolo locuiesc eu) si am avut senzatia ca beau vin diluat la greu. Cunosc sateni cu vinuri de zeci de ori mai bune decat al alora…

    • #54

      viziteaza crama.
      eu mai frecventez cramele recas, si daca servesc vinul de acolo (au ceva separat pentru vizitatori, nu cu destinatie comerciala) este demential de bun. desi nu sunt bautor de vin. presupun ca e tinut in beci la temperatura constanta fara prostii bagate in el.

    • #55

      Eu produc vin si, la fel ca Hary, tintesc piata care vrea ceva adevarat.
      Ma intereseaza calitatea vinurilor expuse in magazine fiindca, calitatea nu se ridica deloc la pret.
      Spre exemplu, un litru de vin, la 15lei, nu te poate ameti pe cand al meu te face lemn. Si e la jumatate din pretul aluia…

      De-aia intrebam… asa sunt ele, proaste, sau isi pierd calitatea datorita conditiilor de depozitare?

    • #56

      Moromete,
      nu ma pricep la vinuri. stiu cate ceva din metoda de fabricatie, pentru ca este oarecum asemanatoare cu cea a berii. nu cunosc insa piata vinurilor.
      prin urmare nu pot sa-ti raspund la intrebare.
      sorry.

  17. #57

    harry, daca nu e un secret, se poate face o linie personala de productie ? nu de genul kiturile din comert.
    adica sa fiu in stare sa imi scot singur o lada de bere pe luna :).
    de citit, am citit ca se poate, dar as vrea o opinie mai de specialist.

    • #58

      pai. ai pamant la tzara, cultivi, fierbi, fermentezi, plt!

      Bere!

    • #59

      user, nu este un secret, si da se poate.

      kit-urile din comert sint nashpa. nu da bani aiurea.
      o sa public aici la Arhi (daca imi permite) un articol despre cum sa-ti faci bere acasa, in asa fel incat sa ai garantia ca faci bere premium quality…

    • #60

      Hary » ti se permite:))

  18. #61

    AM FOST,AM VOTAT. Am votat aşa: Senat Giovanni Becali, deputaţi George Becali.

    PS> NEa Giovanni nu cadindează, dar l-am pus eu acolo pe foaie şi am ştampilat :)))))))))

    www.youtube.com/watch?v=I3vGxVsFZFs

    • #62

      Păcat ca nu candideaza deadevaratelea nea Giovanni. Vedeam si noi batai in senat, ca la chinezi :)))))))

  19. #63

    Femeile si-au luat-o în cap, iar jidanii le cântă în strună. O să-i bată Dumnezeu pe jidani.

  20. #64

    “Mă Buză …”

  21. #65

    Off topic. Arhi, am votat, cat ne mai pedepsesti?! 🙂

  22. #68

    @ Arhi, ma doare-n cur de vot si ce vor alege romanasii. In istoria lor au ales prost, deci pllllaaaaa. As vrea si eu 6 beri din alea galbui. Ma intalnesc cu tine, imi dai berea si iti dau banu’, sau care e procedura ?

    • #69

      danicorban » sa vad daca imi mai ramane

    • #70

      Pai spune-i lui hary sa iti mai dea sase blonde 🙂 Sau daca nu mai sunt acum , data viiotare. Mie sa imi zici care-i procedura. Unde dau banu si unde iau berea.

  23. #71

    Ce treaba ai tu cu ora 21.00 ?
    BTW, mr MeReUguent parca te ungea la inima intr-un timp.
    Nu crezi ca si el e un rahat de drojdie din fabrica bashista ?
    Asta ca sa nu fiu complet offtopic. 😛

    • #72

      pretender » ungureanu e o mizerie

    • #73

      @ Arhi, recunoaste ca la primele aparitii te-a pacalit chiar si pe tine 🙂
      Pe mine nu…eu il stiam de ceva vreme. E un fomist umflat cu gaz basist.

    • #74

      recunosc…

  24. #75

    Harry – nu te-ai gandit sa faci tu un KIT pentru facut bere acasa? Sau o franciza pe Bucuresti?

    Eu astept cu nerabdare baxul acela de bere (arhi stie).

    • #76

      StefanM » eu nu am bani sa deschid o franciza. daca as avea banii astia, mi-as termina casa, nu as sta cu chirie

  25. #77

    ar fi o promovare buna sa trimita hary & co la userii de aici cateva beri naturale.. si apoi sa facem un review sau ceva 🙂

  26. #78

    Sa va zic ceva de Basescu. Mai tineti minte acum ceva vreme cand a plecat Base in tari straine sa se opereze de șale ? Si mai tineti minte ca in aceeasi perioada Udrea si-a luat vacanta cateva saptamani, pe motiv ca a cazut din pat si si-a rupt mana ? Hai sa va zic care a fost treaba. Base si Udrea mergeau spre Poiana Brasov, in toiul noptii, singuri pe drum, sa se simta bine. Ma rog…relativ singuri. La 2 km in spate autovehicul SPP, in dreapta lateral spate elicopter SPP. Daca erau singuri, nu mai povesteam. In fine…ce a facut Basescu, sofer fiind ? ( l-a mancat in cur sa conduca el Loganul ) A derapat intr-o curba si a intrat intr-un gard. El s-a lovit la spate si Udrea si-a rupt mana. Drumul liber, nu au fost martori, au venit imediat baietii si au rezolvat problema. ( Udrea a cazut din pat si Base a plecat in Austria ) . Asta v-o zic asa, ca fapt divers. Basescu este foarte smecher. La noi in tara e cacat, dar in afara e foarte smecher. Bine, si la noi in tara controleaza SPP, SIE, plus alte 5-6 servicii de care voi nu stiti, anumiti procurori si membri importanti din USL. Dar in afara e si mai smecher. Incepand de maine va incepe sa si-o ia in goarna. Incepand cu martie, maxim aprilie 2013, Basescu nu va mai fi presedintele Romaniei. Ii va lua locul altul aproximativ identic. Nici la inchisoare nu il veti vedea, desi merita ( stiu SIGUR ca merita) . Isi va vedea linistit de batranetile lui. Daca tot v-am facut curiosi, numele meu real nu este Dani Corban. Sunt doar un prostalau care stie multe si are gura sloboda. Tineti minte ce am scris acum, pentru ca nu am de gand sa repet. Spor la vot si noapte buna! 😉

  27. #79

    A trecut o luna? Asa repede? sau e o defectiune in sistem?

    • #80

      Se pare ca o defectiune, pentru ca abia pe 26 noiembrie am facut plata.

    • #81

      Iulian » stergeti-va cacheul, copii, ca merge bine mersi

    • #82

      Treaba asta ar fi mers daca eu ca programator imi permiteam sa folosesc cacheul. Ca sa fii cu inima impacata, campul website nu apare nici pe alte browsere.

    • #83

      Ai vazut ca nu sunt singurul? 😀
      Asteptam rezolvare 😀 (zici ca sunt din vreo scrisoare pre-decembrista)

  28. #84

    Un fleac. I-au ciuruit.

  29. #85

    Arhi, multumesc pentru bere! A fost delicioasa :)) si mai am o singura sticla 😀

    Chestia e ca am observat un singur efect advers care apare cand urmezi aceasta terapie, cand consumi un six-pack de bere iti dispare din six-pack-ul de pe abdomen :))

    • #86

      alexandru » hehe, nu trebuie sa exagerezi, atat

    • #87

      six-pack-ul de pe abdomen dispare, e inlocuit de pet-uri de 2,5l =))

    • #88

      Deh, daca pe sticla nu scrie sa consum Terapia in mod responsabil…am consumat iresponsabil.

      Serios vorbind, berea e chiar foarte buna, eu sunt bautor de guiness si nu prea ma inteleg cu berile de alt gen dar asta a mers la suflet.

  30. #89

    Am dat clear cache – si nimic (campul website nu apare).

    Eu sunt interesat de o franciza in Bucuresti (sau macar sa vad kit-uri de facut bere acasa 🙂 )

    • #90

      Kitul ala nu mi s-ar parea o idee buna de afacere pentru ca ar disparea castigul pe termen lung, obtii doar banii pe loc din vanzarea kitului apoi fiecare isi face berea, nu mai vine la tine sa o cumpere. Franciza in schimb da, abia astept o franciza la Iasi 😀

    • #91

      StefanM,
      Pentru o franciza in Bucuresti iti trebuie ca. 300.000 EUR de investit ca sa functioneze totul perfect..
      Bani pe care nu o sa-i recuperezi in mai putin de 7 ani.
      In Bucuresti daca ai banii astia ii faci in 6 luni.
      Asta este si motivul pentru care nimeni nu s-a inghesuit la business-ul cu microfabrica de bere in Romania. Toata lumea fuge dupa bani, toata lumea este inebunita sa-si inmulteasca banetul. daca au multi bani, vor si mai multi bani…. daca au putini, viseaza sa aiba foarte multi.
      Pentru businessul asta iti trebuie in primul rand o siguranta financiara, si in al doilea rand un creier foarte odihnit….-))
      Este daca vrei asa, un business pentru romantici…:-)))

  31. #92

    Cam lunga perioada de recuperare (ce ziceai de bucuresteni 🙂 )

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam