Dacă tot am zis că povestim de viața mea frumoasă, de familia mea frumoasă, de jigodel al meu, iarăși, frumos, astăzi să vă zic ce le-am gătit copiilor, din categoria #tatigătește, eu fiind practic singurul membru al familiei care muncește de acasă, deci are timp și de așa ceva în timpul zilei.

So, le plaquie de poisson, în acest caz, păstrăv, pentru că eu nu mănânc crap, ce ar fi trebuit să fie în loc de păstrăv, deoarece mă înec cu oasele.

Pentru ce e sus, în poză, e nevoie de 6 păstrăvi, 5 cepe roșii medii, o căpățână de usturoi și 4 ardei kapia.
Păstrăvii îi țineți frumos la frigider, presărați cu sare, până vă zic eu. Între timp, tocați ceapa julien, ardei în fâșii lungi (e important), usturoiul mărunțit după preferință, dar nu pisat, pentru că devine agresiv de iute.

Totul se pune într-o tavă, se scaldă în ulei și cu niște sare, să scoată puțin lichid din legume și la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade (ajută să aveți aragaz cu cuptor electric, cum am eu)

După 30 de minute, scoateți tava, turnați repede 200 ml de cidru rece peste, ca să blocați aromele în legume și puneți peștele între ingrediente. Amestecați cu încă 50 de ml de cidru cam 3-400g de bulion, ca să aibă o consistență întingibilă și turnați-l peste compoziție. Întindeți frumos cu o spatulă, ca să acopere compoziția și dați din nou la cuptor, 60 de minute la 160 de grade.

La final, presărați niște usturoi verde tocat mărunt de-asupra, eventual și niște piper și aveți grijă la siluetă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

73 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Merge cu o mamaliga, sau un piure de cartofi.
    Mi-ai facut pofta de saramura.

  2. Alo șefu, ăsta e plating?

    Peștele se pune pe o farfurie neobișnuită, gen pătrată sau dreptunghiulară. Să fie albă. Trapezoidele sunt mai greu de găsit, dar merită. Deasupra torni sosul de bulion și cidru, dar numa așa, mai la mișto, faci niște liniuțe. Apoi pui usturoiul verde presărat pe deasupra, dar tăiat pe lungime în fâșii lungi de 2-3 cm și groase de 3mm.

    Se mănâncă fără mâini, direct cu fața.

    • #4

      Da, da, aia am vrut sa zic si eu…uer is za plaiting…mastersef ala frantuzu te ia acusi la impins vagoane…p.s sa nu te uiti in ochii lui ca chiorasti…

  3. Off topic: poporul a luat-o razna cu ale sale cautari pe google. :))

  4. #6

    vrem categorie #tatigateste.
    .
    .
    ok, ok, [i]vreau[/i]…

  5. #7

    In sfarsit o mancare normala pentru oameni normali si nu rucola cu grasime de panda si sos de ananas cu nuci de macadamia.

  6. #8

    Arata bine, sa ne zici ce vin bagi pe langa.
    Eu as adauga niste (mai mult) ginger. Da un gust de exceptie la pestele de apa dulce.

    • #9

      nu mananc ghimbir niciodata. condimentele mele sunt sare si piper, ceapa si usturoi, leustean la ciorbe, foi de dafin la mancaruri. altceva nu imi place

    • #10

      Eu cu ghimbirul m-am imprietenit treptat. Mai intai am mancat carrot cake din ala, care are un pic de ghimbir, apoi ras in ceai si lasat la infuzat, apoi in ghimbirata…
      Prima data nu il suportam… Acum intr-adevar, are misros si gust de ceva iute cu lamaie dar si putin dulceag…
      Ca bine zici… as baga la peste data viitoare. Sa vedem daca il conving pe consort sa manance, ca nici el nu prea agreeaza noutatile, asa din prima. O ia treptat, ca mine.

    • #11

      Acu cateva luni umblam disperat prin magazine sa cumpar chimen praf. Imi trebuia neaparat pentru o reteta si n-am gasit nicaieri. Zilele trecute am gasit in Selgros intamplator. Am cumparat un plic dar acum n-am nici cea mai mica idee despre ce reteta era vorba. Am mai luat si o paprika afumata spaniola ca arata bine cutia.
      Inca nu stiu la ce dracu o pot folosi si pe asta dar sta bine langa condimentul grecesc de bifteki si deliciosul mix 4 in 1 italian din care am folosit doar ceapa uscata.

    • bigone, io am primit din italia ardei extra iute amestecat cu usturoi si ceva verdeturi. Era intr-o punga frumos legata cu sfoara de cinepa si scria ceva in limba aia de mascalzone. N-am nici cea mai vaga intentie sa aflu la ce se foloseste in original, merge beton la ciorba! Asa ca baga si tu chimenul praf in aluatul de saratele sau haioș si o sa fie bine…

    • #13

      Nu se pune ginger asa la orice…mie personal nu-mi place nici la sushi….e chestie de gust pana la urma.

  7. #14

    Nici io nu bagam ghimbir. Pana am mancat in Zanzibar totul cu ghimbir, porc, peste si legume. Si rom cu trestie de zahar si ghimbir. Acum mancam ca spartii:).
    Na, chestie de gusturi.

    • Io stiam ca ghimbiru-i bun sa alunge greata. Si sa n-ai rau de mare. De ce ai face o fleica cinstita de porc cu ghimbir? Piperu’ ce are?

    • #16

      Ghimbir in Zanzibar? Really? Numa’ eu am ars-o cu caracatite si alte minunatii din oceanul ala bestial…fara niciun ghimbir?

    • #17

      Exact asa am spus si eu, pana sa mananc. Dupa aia…
      Insa e chestie de gusturi.

  8. #18

    De unde ai luat pastrav?

    • #19

      de la auchan

    • #20

      Pescuitul nu te pasioneaza, Arhi? 🙂

    • #21

      asa si-asa.

    • #22

      Scuze ca insist, dar e romanesc?
      In Bucuresti am gasit numai pastrav turcesc si ala n-are nici o legatura. Sau pastrav somonizat, alta tampenie.

    • #23

      nu stiu, nu ma intereseaza detalii de gen

    • #24

      Pastrav din auchan? Nu e din ala de apa dulce?

    • #25

      nu, e pastrav de mediterana, normal…

    • #26

      Vai de plm !!!!!!! In fiecare zi imi propun sa nu mai citesc cometariile, dar dracu’ nu-mi da pace. Daca iti spune omul ca e din Auchan, ce rost au atatea intrebari: “e romanesc, e somonizat, e futut, i s-a facut masaj inainte de pescuit…..? ” E peste de crescatorie si gata, hranit cu… nu conteaza, ca nu-ti aduce tie Pulea Spataru’, la supermarket, pastrav din ape virgine de munte, unde-si spala mizda ielele noptii.

    • #27

      e hranit cu plastic
      am citit eu pe un blog d’asta
      🙂

    • #28

      Bai Hawkeye…”e futut…” am ras bre cu lacrimi…
      Cine a bagat ma carasu la pestoaica???

    • #29

      Bre Hawkeye, am intrebat pentru ca pestele de import e foarte prost. Iar daca vrei pastrav adevarat de la mama lui tre sa mergi la munte la crescatoria de pastravi, ca in Bucuresti gasesti numai rahaturi din import.
      Si decat sa mananc peste crescut in chimicale, mai bine gatesc o ceafa de porc la tigaie.

    • #30

      in general merg la crescatorie sa imi iau pestele si in COlumbia sa imi iau direct boabele de cafea, dar saptamana asta am omis. sper ca ceafa e de la porci bio.

    • #31

      Arhi, te intrebasem pentru ca am vazut poza cu noua voastra casa. M-am gandit ca in drumetiile tale ai trecut pe la munte si-ai luat pestele de la sursa.
      Nu vad rostul ironiilor tale.
      Dar hei, e mai simplu sa faci misto.

    • #32

      Bre Andrei, sunt sigur ca la crescatoriile alea de munte, “la mama lui acasa”, pastravul e hranit la san cu lapte dulce si imbaiat in roua zorilor, nu mananca tot granulele alea infecte aruncate cu lopata.

    • #33

      e de la aerul ala tare de munte…

    • #34

      Bă hawkeye dar stresat mai ești. Andrei poate mănâncă numai păstrăv românesc și a întrebat dacă are așa ceva la auchan. A dat în cap? Eu cred că nu. Dar hai să sărim cu gura (tastatura) că avem noi draci.
      Ești din ăla de dă claxoane la o secunda după verde și înjură până la următorul semafor încontinuu dacă cumva pleacă cel din față mai domol? Ce atâta băgat în viteză, să plece direct în trombă că doar nu s-o strica.

    • În loc de somonizat, am citit sodomizat.
      Ptiu, ferească Bunuțu’!

    • #36

      aaaaa…ce are bunicul cu sodomia?? #numazic

    • #37

      sunteti praf ! reformulez ca poate intelege poporul muncitor:
      e pastrav din auchan? parca pastravii traiau doar in apa dulce !!! duhhhh?!!?!?

  9. #38

    de care cidru ? ca in comert sunt o gramada, care de care mai proaste si cu gust de vomiti dupa ele. singurul cu care ma impac e ceva de la megaimaje, dar e mai amarui si foarte sec, nu stiu daca ar merge.

    • #39

      strongbow

    • #40

      Vaiiiiiiiiii….ai belit-o sefu…
      Stai ca sar imediat baietii ca ala nu e cidru…e din prafuri si le fuck…ai belit-o pe scurt…

    • #41

      eu prima! ăla nu e cidru! e suc de mere înzăhărat și alcoolizat. pe de altă parte eu beau Pepsi Light, deci nu poți pune baza pe gusturile mele. (dar e unul vinitură prin argeș care face un cidru ca la mama lui acasă – Clarks Cider, și mai sunt niște băieți în Zalău care fac cidru atât de bun că nici nu mai țin minte cum îi cheamă sau unde am băut)

    • #42

      @bea: Clarks e chiar bun si e facut de un englez, ceva.
      Strongbow e bun cand il bei de la mama lui, la draft si intr-un pub din Anglia, langa niste fish’n chps mancati pe un ziar.

  10. Iar pentru senzatii tari se mai adauga un varf de ac de Trinidad Moruga Scorpion sau Carolina Reaper uscat. Se serveste cu lapte batut sau iaurt.

  11. #44

    Bine că ești tu smeker

  12. #45

    Mie nu imi comenteaza!
    Eu nu ma duc la cratita!
    Eu sunt barbatu’ in casa, daca am zis ca nu ies de sub pat nu ies!

  13. #46

    Si pestele cand el pui sefu ?

  14. #48

    Singurul peste care m-a pasionat in viata. ( la mincat ) : jai, stors de mate, prins la garla cu perdeaua, dat in sare ( bolovani de sare pentru vaci, pisati, trasi pe sfoara si uscati in pod.
    Haleam cite un metru, erau un fel de bomboane sarate.

    Oricum, nimic mai bun ca o dezlegare ortodoxa la peste sarbatorita, de-a dracu’, in avans.

  15. E misto de tot plachia, cred ca asta fac si eu la urmatoarea “masa de peste” (desi nu cred ca cu pastrav ca pentru mine pastravul e ceva ce se tavaleste in malai si se prajeste).

    (“turnați repede 200 ml de cidru rece peste, ca să blocați aromele în legume” – am ras :)))) )

  16. #57

    Totu pana la capatana de usturoi. Apoi daca nu stapanim conceptele, mai bine nu…e cățel de usturoi. Cum suna o cinzeaca de bere?

    • #58

      o capatana e formata din catei. iti recomand sa te pui la punct cu termenii si conceptele, inainte de a corecta pe net.

    • #59

      Si ca sa inchid discutia: ham-ham-ham!

    • #60

      ai dreptate. toata viata am trait intr-o iluzie gen matrix. ca de fapt capatana de usturoi ar fi catel de usturoi. am dat pe google si referinta stirile pro tv “cum sa cureti rapid o capatana de usturoi” m-a iluminat.

  17. #61

    asta-mi aduce aminte de postarea aia in care pajisei nujt ce dracu la tigaie pe melodia eye of the tiger :))
    erai in concurs cu sotia lu cabral

  18. #63

    deci: cafea, plachie, timinepa… meniul ideal sa lipsesc de la masa :))

  19. #64

    Pe mine ma pasioneaza asa mult bucataria ca am retinut doar ca Luna nu mai lucreaza de acasa.. no more freelancing?

    • #65

      nu, s- a plictisit de stat acasa, nu e de ea

    • Odata ce te-ai obisnuit cu apelul de dimineata si cu pasul de defilare de dupa…

  20. #67

    Ma duc sa caut pastrav ca bestele maritim nu e bun, ingurgiteaza prea mult plastic…daca nu asculta de mama pestoaica.

  21. #68

    Pestele trebuie sa fie întreg sau filmat?

  22. #69

    Filat, damn autocorrect

    • #70

      sta destul de mult la cuptor, deci poti sa il pui cum vrei, ca tot se face

  23. #71

    Mulțam. Deseară plănuiesc să fac treaba asta pentru doamna și fetița mea. Te anunț mâine dacă s-a lăsat cu pizza (a de citi vânătăi) sau cu statuie.

  24. #72

    Bro, când oi ajunge aproape de tine te caut cu bere. Vorba aia: “curcubeu in cerul gurii”. Aștept cu interes următoarea rețetă!