Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter s-a produs, marţi dimineaţa, la ora locală 4:51, în judeţul Vrancea, conform datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), potrivit Agerpres.

Seismul s-a produs la o adâncime de 134,7 kilometri, iar localităţile cele mai apropiate de epicentrul cutremurului sunt: Nehoiu (44 de kilometri), Covasna (51 de kilometri), Odobeşti (51 de kilometri), Slănic-Moldova (55 de kilometri) şi Panciu (57 de kilometri). Mişcarea telurică a avut loc la o distanţă de 146 de kilometri de Bucureşti.

De la începutul lunii martie, în România s-au produs şapte cutremure cu magnitudini cuprinse între 2 şi 4,1 grade pe scara Richter.

Am, așa cum se vede, alerta de cutremur a contului oficial al INCDFP de pe telegram, de pe 16 februarie. După cum se vede, numai în luna martie au fost 7 cutremure de diverse magnitudini, unul chiar alaltăieri, de 4.1. Știți câte alerte de cutremur am primit?

Exact, niciuna. În acest moment nu ai de unde să afli că a pornit unda spre București, dacă nu te uiți singur pe mobotix.
Sunt extrem de uimit că operatorii de telefonie mobilă nu sunt obligați să se conecteze la sistemul de avertizare INCDFP, având în vedere importanța maximă a acestui serviciu. Și da, cele 30 de secunde contează. Chiar și dacă un singur om nu moare datorită acestei alerte, înseamnă că orice efort a meritat.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.