Scris de Nea Mielu’ Rău
io mi-s rezistent la reclame, dar cum in viata fiecăruia dintre noi vine momentul ala cand ai avut de lucru de ai uitat sa te duci sa iei macar paine si s-a facut ora celui de-al treilea pranz in cronologie hobbită, iar nu nu ai servit decat cafeluta de la primul mic dejun, iti calci pe inima si ii tragi o comanda online.
si cum acum ceva vreme foodpanda si-a tot facut valva prin online prin intermediul catorva blogari, nu dam nume, am cedat tentatiei si am instalat aplicatia.
incantare maxima, tot felul de specialitati, mancare din toate colturile lumii, si toate la tine acasa.
dar cand afara e vopsit gardul… prima comanda pe care am dat-o a fost refuzata (mancare chinezeasca) din motive neelucidate, am presupus ca din pricina aglomeratiei. asa ca am incercat mai traditionala pizza, ca tot era nus’ ce superpromotie, de 50%, la o pizzarie despre care aveam pareri bune si era si foarte aproape de casa.
bine, zic, pizza sa fie.
ma caut prim buzunare, ioc marunt, apoi ii stim noi pe astia cu livrarile care nu au niciodata maruntis, clar, trebuie platit cu cardul, imi zic, minunat de iscusinta de care dadeam dovada.
dovada platii mai jos:

unnamed

astept, vine pizza, ranjesc larg curierului fara sa ma sinchisesc de spaga, pentru ca alta data nu a avut sa imi dea rest si a pastrat o suma destul de rotunda (am mai comandat la aceeasi pizzarie direct din site-ul lor), pizza buna, foamea mare…
plata de mai sus a stat in pending, spre mirarea mea, vreo cateva zile.
iar cand a plecat, in sfarsit, ghici unde a plecat?

unnamed (1)

la berlin! in euro!
sigur, diferenta e mica, dar mie nu mi-a cerut nimeni acordul sa fac o plata in euro pentru o pizza cumparata in lei.
nedumerirea m-a impins in aplicatie, la sectiunea chat, cu intrebarea „bre, voi faceti incasari in euro pentru produse vandute in lei?!”, la care don’soara Ramona mi-a raspuns ca „da, e ceva normal, foodpanda e o firma cu sediul in Germania”.
la intrebarea mea daca nu ar trebui sa existe un disclaimer, don’soara a raspuns prin inchiderea chat-ului.
la sectiunea informatii nu exista decat foarte vag sugestia ca e posibil ca incasarea sa se duca prin luxemburg, dar intr-o engleza de google translate, asa ca ce era sa fac?
am dat si eu pe tuitar, acolo unde isi varsa tot romanul amarul, si unde ai vazut matale si mi-ai cerut sa iti trimit doua randuri despre afacerea asta.
nea’Mielu
Încă o companie care face rost de niște lei în plus, făcând conversie valutară fără să te anunțe. Și scoțând, desigur, banii din românia direct, fără să mai aibă probleme cu fiscul.
Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.