mediere

Intrând noi în anul porcului, niște prieteni de-ai mei s-au gândit să divorțeze, ca să nu se mai chinuie reciproc și să treacă și la chinuitul altora, pentru că se știe, cine se însoară a doua oară, nu merită bucuria primului divorț.

Mno, și se gândesc ei să meargă la instituția mediatorului, văzând ceva reclame pe net, cum că mediatorul e mai bun decât notarul, mai ieftin și mai sigur. Bine, hai să mediem, oamenii neavând de fapt nimic de mediat, știind dinainte ce vor.

Deci peoples, chestia asta cu medierea este doar o glumă de cea mai joasă speță. Sunt absolut convins că cine a băgat mizeria asta în codul civil a avut probabil vreo fiică chioambă care a terminat ceva facultate și nu avea niciun viitor, prin urmare tati a dat o lege și i-a făcut viitor.

Știți ce face mediatorul? Pune pe o hârtie înțelegerea civilă dintre viitorii ex-soți, după care îi trimite să își depună actele de divorț la tribunal. ATÂT, asta e toată contribuția lui. Practic, îți ia o sumă între 500 și 999 de lei ca să noteze că nimeni nu are nicio pretenție de la nimeni și, cu hârtia aia să mergi la tribunal, să deschizi proces de divorț. Nimic altceva, nu îți depune actele, nu nimic, tu trebuie să mergi și să faci proces fix ca pe vremea fostului cod civil, doar că nu se mai discută partajul.

Medierea e un drept!
Dreptul de a lua țeapă.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.