Final Update: Ca să trag o concluzie, evenimentul a fost foarte mare, bine organizat și după părerea mea și-a atins ținta. Earl’s Court, sala expozițională care a găzduit totul, a fost plină și atmosfera de mister creată chiar te făcea curios. Înainte de începere am așteptat în lobby, după care am fost invitați în sala de conferință care avea un mare ecran pe care au fost proiectate atât video-uri cu demonstrații sau reclame, cât și prim planuri cu speakerii. La final tot acel ecran s-a ridicat și a dezvăluit în spate trei standuri de sticlă și alte câteva mese, toate cu noul Galaxy SIII, accesorii și practic tot ce are telefonul de oferit. Oameni special instruiți arătau feature-uri și dădeau explicații la foc continuu și au rămas acolo până la final, mult după ce am plecat eu. Per total a fost un eveniment extraordinar și urmează să vedem în benchmarkuri, reviewuri sau opinii personale dacă terminalul va avea succes și dacă s-a ridicat la înălțimea așteptărilor 🙂
Salutare, sunt Flo si sunt prezent la evenimentul Samsug Unpacked la Londra. Voi incerca sa bloghez live, daca imi va permite conexiunea la internet.
Pana acum stim ca are un ecran de 4.8 inchi, camera de 8mp, baterie de 2100 mAh, grosime de 8.6mm si greutate de 133g.
Au introdus feature-uri de usabilitate cum ar fi S Voice care permite dialogul cu telefonul, disponibil in 8 limbi, S Beam, o varianta imbunatatita a beamului de pe Galaxy Nexus.
Taglineul este inspired by nature, designed for humans si the whone who sees and listens. Telefonul sta awake cat timp esti si u atent la ecran, deci nu trebuie sa tot atingi ecranul candcitesti un ebook sau un articol lung.
Camera are 0 shutter lag, poate face poze in rafala pana la 20, la o rata de 3.3 pe secunda. camera e inteligenta si alege automat cea mai buna dintre ele. Mai mult decat atat, recunoaste prietenii in poze si ii poate taga automat pe retelele sociale.
Un feature absolut extraordinar este un dock care incarca telefonul wirelessly, doar prin atingere!
Ca tot s-a vorbit prin comentarii de spate, carcasa e facuta printr-o tehnica nou dezvoltata numita hyperglazing si e disponibila in doua culori, pebble blue si marble white. O alta facilitate este pop up play, care inseamna ca in momentul in care te uiti la un video, in orice aplicatie, o pou face pop up si o po raranja pe ecran unde vrei cat timp folosesti alta aplicatie in fundal, cum ar fi browserul pentru a cauta ceva. Deci nu esti nevoit sa pui pauza, poti continua redarea si o poti urmari intr-o mica fereastra cat timp faci altceva.
Despre specificatiile hardware nici nu prea are rost sa discutam, procesorul quad core de 1.4GHz este oricum mult mai mult decat orice poate sa ceara vreo aplicatie. Camera frontala are 1.9 MP si ambele pot filma 1080p.
O chestie noua este All Share Cast Dongle, cu care poti partaja lucruri cu televizoare prin wi-fi.
Bluetoothul inclus este versiunea 4.0, care asiura u transfer mai rapid si un consum redus de baterie.
Parte din experienta mult mai organica pe care o ofera SIII este unul dintre gesturile demonstrate in prezentare, faptul ca daca scrii un mesaj unei persoane si decizi sa o suni, daca duci telefonul la ureche, telefonul recunoaste gestul si apeleaza automat persoana.
Am uitat sa mentionez ca vine in variante cu 16, 32 si 64 GB de stocare interna, toate variantele avand slot pentru microSD.
Telefonul va fi pus pe piata in majoritatea tarilor pe 29 mai, intr-un tur mondial de promovare si lansare.
NOU
fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/522993_400055970034682_114902995216649_1195987_468765796_n.jpg
NOU
live.theverge.com/Event/Samsung_Next_Galaxy_event
NOU
Bun telefonu’ asta daca recunoaste prietenii, dupa o betie este de un real ajutor:))))))))))))))) Ma scuzati de trolling da’ n-am putut sa ma abtin!
NOU
Spatele lui ma duce la un Samsung Corby!
NOU
9:55 pm You no longer need friends or family. You have the Galaxy S III.
asta e creepy rau de tot :))
de pe theverge
NOU
andrei » spre asta se tinde
NOU
peste vreo cativa ani ne trezim cu R. Siri Olivaw in casa
NOU
asta cu dockul wireless o are orice periuta de dinti, se numeste inductie
NOU
Tu te speli pe dinti prin inductie? 🙂
NOU
bine ca nu se spala prin meditatie 😀
NOU
bine ca se spala pe dinti… 😀
NOU
wireless prin atingere? cum vine asta?
NOU
adica nu ai nevoie de cablu ca sa il incarci
NOU
cartus » da, asta am zis si eu, se numeste inductie si se foloseste un docking station
NOU
deci nu-i mai infigi in cur un cablu( ca e greu, se-ndoaie, atarna etc) , il infigi pe el intr-un ceva tzapan, sa stim o treaba.
PS oi fi baut ceva mai mult azi decat ieri si mai putin ca maine, dar mi se pare hilarious amanuntul ala.
NOU
@ASdfix
cam asa si eu. amusing. sau e wireless, sau il pui in ceva. ceva legat cu fir la priza. wireless se subintelege de obicei “din capatul celalalt al camerei”.
NOU
mihai » nu mi se pare o mare branza. eu prefer sa ii bag o mufa in cur cand e la comp, il si incarca si imi fac si treaba cu el.
NOU
Cum zicea unu’ pe Engadget S2S…
NOU
da bateria, bateria cat tine?
NOU
Bateria are 2100 mAh, mai mult decat oricare alt smartphone de pe piata, exceptandu-le pe cele de anduranta ca Motorola Razr Maxx. Benchmarkuri urmeaza sa fie facute, in prezentare u s-a spus nimic de autonomie, dar ma astept sa tina mult mai mult decat un S2.
NOU
Păi da, ai baterie mare, dar dacă Androidu nu este optimizat pentru economie și are nevoie de niște servicii active care rup acumulatorul, ce contează număru de miliamperi?
Și eu cât sunt de fan Android, Google, ușor, ușor, mă fac iSheep și o să fiu o rață cu lână, amator de produse Apple și mă face să-mi doresc un Aifon, un aipad. Fără calculatoare Apple, că sunt niște mizerii. Începe să mă sece Androidul.
NOU
Ideea e că Samsung merge din ce în ce mai mult pe o platformă proprie. Există TouchWiz, interfața special optimizată pentru hardware-ul lor, și există și Samsung Apps, care deși e slăbuț pentru moment, are avantajul de a tria foarte bine aplicațiile, verificându-le pentru fiecare tip de terminal și făcându-le disponibile doar cui trebuie. Deci la capitolul ăsta practic ei fac totul ca bateria să fie folosită cum trebuie.
Alternativ poți încerca ROM-uri custom, stripped down, fără bloatware și servicii inutile 😛
NOU
Aşa e Flo, însă SGS3 are Quad Core şi performaţe superioare faţă de SGS2 sau alte smartphoneuri existente (încă). E calr că va consuma mai mult, deci trebuie să vedem reviewuri şi teste concrete înainte să credem că bateria va ţine mai mult.
Şi eu înclin să cred că autonomia lui SGS3 va fi bună pentru un terminal din clasa lui, însă aştept testele specialiştilor de altă naţie decât cei britanici :).
NOU
Cel mai important, pretul, cat costa domne?
NOU
3000 de shekeli
NOU
Ce-mi plac comparatiile gen “bateria de 3000, mult mai mare decat iphone sau orice alt smartphone”. Facem diferenta intre rulare intre 2 sisteme de operare diferite? (din care unul nu are multitasking real)
Anyway, sunt putin dezamagit de S3.
Iar marketingul Samsung SUGE!
NOU
Dacă ai fi citit puțin mai atent, ai fi văzut că n-am făcut nici o comparație cu iOS sau Windows Phone, pentru că sunt moduri diferite de a gestiona resursele. Eu vorbeam de orice alt telefon din aceeași categorie, evident, adică Motorola Razr, HTC One X sau S, Galaxy SII și altele.
NOU
Deja la capitolul putere de procesare pentru telefoane s-a ajuns atât de sus, că laptopul meu pălește la capitolul putere. Ecrane tot mai mari și mai lucioase, viteze de transfer de nu-ți ajung degetele să numeri, 2 tipuri de receptori pentru sateliți, nuș ce caracteristici și tehnologi SF.
Ok, am priceput asta. Deja toate telefoanele, toți producătorii fac din telefoane ozn-uri, iar specificațiile tehnice nu mai contează, că deja minimul e mai mult decât suficient.
Și totuși, acum oamenii parcă încep și ei să vadă lipsurile: o baterie mai mare, un magazin de aplicații făcut cu cap și aplicații utile, un magazin de conținut (muzică, video,etc), niște aplicații și acorduri încheiate cu marii furnizori de content digital pentru a avea acces via telefon la ce au și pe cablu, un design mai frumos, usability și simplitate, conectivitate bună pentru a lega telefonul la diferite utilaje, un ecosistem de accesorii pentru telefon.
NOU
Articolul e scris in gluma? In ce limba? E absolut incoerent!
Cum adica “…Taglineul este inspired by nature, designed for humans si the whone who sees and listens. Telefonul sta awake cat timp esti si u atent la ecran…”
Arhi, eu am asa lanterna de rezerva – sta intrun inel, care inel este introdus in priza, si se incarca prin atingere, prin inductie.
NOU
Articolul e scris cât se poate de serios, dar la repezeală. Ideea e că ei au băgat niște expresii după care au ghidat atât proiectarea cât și prezentarea telefonului. Am încercat să le redau exact așa cum le-au verbalizat ei, ca să nu stric totul cu traduceri. Îmi cer scuze că n-am pus ghilimele unde trebuia 🙂
NOU
misto modelul asta nou de camaro. dar cat consuma?
NOU
Wireless charging exista de o buna bucata de vreme. Da, se refera la inductie, more about it here – www.wirelesspowerconsortium.com (partea tehnica e explicata aici – www.wirelesspowerconsortium.com/technology/how-it-works.html )
Tehnologia a fost pusa deja in practica si cred ca va merge de minune cu SGS3. In < 6 luni probabil toate telefoanele de top o vor incorpora.
In momentul asta se poate cumpara QW201 – uk.oregonscientific.com/cat-Time-sub-Designer-Clocks-prod-Time-and-Wireless-Charging-Station.html , dar pt. cine poate avea rabdare recomand sa astepte QW202 – www.oregonscientific.com/products_timeAndweather.asp (a 2-a poza)
QW202 e de fapt un ceas de noptiera, se poate vedea si noaptea, are proiector pe perete/tavan, radio controlled + vreme si statie de inductie (adica iti lasi tel/tableta pe el noaptea si dimineata e incarcat). Bateria din tel trebuie sa suporte tehnologia QI, se pare ca SGS3 o are. GG Samsung.
NOU
Există de mai multă vreme, adică din 1891, numai ca Tesla nu vroia sa încarce telefoane ci să transmită wireless curent electric din SUA pina-n Europa, printre altele.
NOU
LE: SGS1 cu CM9 nightly (ICS based) still rocks my boat ( cm-nightlies.appspot.com/?device=galaxysmtd ). Voi face bypass direct la SGS2 si trec direct la 3 cand apar neste CM9 nightlies cat de cat stabile si pretul mai scade. Touchwiz suge grav, nu suport.
De ce SGS1 nu primeste update oficial la ICS? Nu are destul RAM sa incapa si Touchwiz. I lol’d.
NOU
Este interesant pretul la care va fi comercializat. Daca va fi sub cel al unui Iphone, atunci succesul va fii imens. Per ansamblu nu dezamageste.
NOU
Pe Koyos am vazut ca are pretul 2.799 Ron, deci in functie de versiune mai adaugi la acest pret.
NOU
Din caracteristici e deosebit, dar mi se pare cam mare 4,8 inch. La versiunea urmatoare o sa aiba 5,5 si mai tine-l lejer in buzunar daca poti…
NOU
Vă legaţi de mărime … observaţi vă rog că @Alexandra nu are problema asta 🙂
NOU
Un video mai elocvent pt. cine nu a inteles – www.wirelesspowerconsortium.com/video/qi-demo-mwc.html
E nevoie de o baza (evident conectata la priza) si de un receiver (ie. tel/etc.), bateria acestuia necesitand o constructie speciala care permite incarcarea prin inductie magnetica. Evident este nevoie si de electronica (de ex. receiver-ul sa comunice bazei cand ajunge la 100% sa opreasca incarcarea).
Tel. actuale au nevoie de un addon care se conecteaza la microUSB, apoi il pui pe baza. Generatia noua de tel – gen SGS3 – au tehnologia direct incorporata in baterie, asa ca nu sunt necesare nici un fel de cabluri.
Am dat exemplul de la Oregon Scientific (am cumparat de la ei candva 2x radio-controlled clocks), dar sincer cred ca piata va exploda cu oferta de baze pt. incarcare prin inductie, deci o sa avem de unde alege.
Produse deja certificate QI – www.wirelesspowerconsortium.com/products/
NOU
Mi se pare totusi mult prea mare ecranul pentru un telefon. Au luat-o pe urma HTC. Ecranul de la “mar4” mi se pare suficient.
NOU
Waiting for it 😀
NOU
Eu am o singură chestie de zis: terminalul e ok şi sigur nu va avea acelaşi succes ca SGS1 sau SGS2 pentru că de la a treia serie încolo apar cârcotaşii propriilor păreri :), însă prezentarea “public vorbitorilor” a fost jalincă.
Păi să fi prezentat răposatul Steve Jobs încărcarea prin inducţie … era delir! Pe când la prezentarea Samsung nu a aplaudat nimeni. Oare să nu fi avut voie să aplaude 🙂 sau ar fi trebuit ca departamentul de marketing Samsung să angajeze 1-2 public speakeri buni să facă treaba pe care nu au reuşit să o facă anumiţi directori de ţară? Cei care au urmărit live cred că ştiu la ce mă refer.
NOU
eu nu stiu cati oameni folosesc 50% din functiile unui asftfel de telefon in mod constant(zilnic).
exista oameni care sa plateasca 3000 ron pentru un telefon cand poti gasi telefoane la 400 ron? 🙂