Pentru ca un domn de bine comenta aici ca dragă doamne, de fapt eu fac campanie PSD-ului pentru un pumn de fise, când vă recomand să nu mergeţi la vot, astăzi vă prezintă bătrânul Arhi şi motivele PSD pentru care să nu mergeţi la votare.

Ia hai să vă spicuiască nenea de pe un site de mare angajament, de unde aflăm un top 10 al candidaţilor pătaţi:

1. Nicolae Serban (PSD-PC) – Bucuresti colegiul electoral S4
a propus amendamentul care le interzice inspectorilor ANI sa faca publice rezultatele verificarilor; a propus amendamentul care i-a scapat pe reprezentantii cultelor religioase de verificarea averilor

Vreţi să ştiţi cine i-a ridicat pe preoţi deasupra oamenilor de rând? Uite el este, nenea Nicolae.

Doru Ioan Taracila (PSD-PC)- Calarasi, colegiul electoral S1
a votat amendamentele care elimina din randul faptelor penale acordarea creditelor cu incalcarea normelor de creditare si folosirea acestora in alt scop decat cel declarat

Lui trebuie să îi mulţumim pentru că devalizarea băncilor nu mai este fapt penal.

Sergiu Andon (PSD-PC)- Bucuresti , colegiul electoral D16

a initiat si redactat textul motiunii impotriva ministrului justitiei, Monica Macovei;

Senilul acesta este inventatorul limbii de lemn. Un interviu cu el înseamnă o lungă înşiruire de inepţii, din care rezultă un mare NIMIC.

Florin Iordache (PSD-PC)- Olt, colegiul electoral D5
a propus si a votat amendamentele care transforma Codul de Procedura Penala intr-un scut al infractorilor

Ştiaţi că, în rromânia, poliţia nu poate face percheziţie şi nu poate intercepta telefoane decât dacă este înştiinţată în prealabil persoana vizată?
Ei, nenea Florin, catindatul PSD, este iniţiatorul legii. Credeţi că de fapt el ar fi avut ceva de ascuns, sau poate tovarăşii lui de politică? Nu cred, el de fapt a iniţiat un act democratic.

În fine, mă enervez numai citind ce e acolo. Îi găsiţi pe toţi aici, fremătând de veselie, dornici de un nou mandat, în care să ne demosntreze cât de mult pot face ei pentru ţărişoara asta atât de greu încercată.

Nu votaţi. Nu mergeţi la vot. Oricum iese cine trebuie.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

62 comentarii Adaugă comentariu

  1. nu votez. n-am de ce. n-am pe cine. sa se duca dracului cu criza lor cu tot si sa-si bage promisiunile exact in fund. is satula pana-n gat de zambetele lor de photoshop. bleahhhhhhhhh

  2. #2

    deci am convins macar unul:) tot am reusit ceva:))

  3. mda, si nici nu te-am vazut pe vreun bloc defiland in chilotei rosii :))

  4. :)):)):)) Acum or să-ţi sară unii în cap că ai ceva cu PSD-ul… :)):))

  5. Da’ ca sa ma votezi pe mine nici nu tre’ sa iesi din casa. Oi fi eu porc, dar macar nu-ti stric duminica.

  6. #6

    pe tine te votez cu oki-nkisi dude:)

  7. Deci eu zic sa se faca stampile de vot sub forma unui porc :)) un nou amendament

  8. deja iti citesc posturile de genul acesta doar pentru divertisment si sa mai vad ce zicea lumea din jur. in rest m-am convins cam de prin 2006, cand, la 2 ani dupa base, toate erau in pom mai rau ca inainte, ca nu mai merg la vot! visez la ziua cand o sa fie 10% prezenta la vot! jur ca dau de baut la 1000 oameni pe banii mei cand o sa fie cifra aia!!! bineinteles ca 1000 din restul de 90%…

  9. candidaţi pătaţi? la cat fură, sunt vopsiţi din cap pană în picioare.

  10. #10

    ei nu fura, doar ajusteaza bogatiile naturale

  11. E o diferenta de bun simt intre a nu merge la vota si a nu vota (in sensul clasic). Poti merge la vot fara sa votezi pe niciunul din acei “toti fura”, sa lasi buletinul de vot nestampilat, avand astfel un vot alb. Votul alb e singurul care transforma cetateanul nesimtit si idiot care sta acasa cu mana in cur mancand seminte si comentand ironic si atotstiutor despre prostia asta de alegeri, intr-un cetatean care, desi “scarbit” de clasa politica, alege sa ia atitudine, macar sa-si miste si el hoitu` pan` la sectie si nu sa stea ca bou` acasa. Ca daca si acum 18 ani erau “scarbite” plodurile alea care-au murit la revolutie (sau lovitura de stat, cum dracu vreti sa-i spuneti) acum nu mai pierdeati vremea comentand inteligent pe blog-uri si erati, poate, la Petrila in sut.

  12. sorry arhi da io votez definitely-cu PORCU’

  13. #13

    radu, lasati, lasati. argumente de cacat. eu si tatal meu, spre deosebire de tine, am facut parte din aia care se taraiau pe coate sub gloante. e optiunea mea electorala pe care mi-am castigat-o singur.
    stii de ce zic “spre deosebire de tine”? pentru ca sunt sigur ca daca ai fi fost acolo, nu ai fi folosit sintagma asta ca pe un ambalaj uzat, unde ne vine bine, hai sa flegmam si noi argumentul suprem, cu eroii. daca ai fi fost acolo, ai fi stiut ce valoare are viata, pentru ca ai fi vazut, la 14 ani, oameni care se uita mirati la gloantele de TAB ce le-au intrat in burta. ai fi stiut ce inseamna mirosul de sange pe piatra cubica.
    daca ai fi fost acolo.
    dar nu ai fost. in schimbi vii si predai lectii de democratie bazate pe sacrificiul altora.
    iar argumentele cu eroii martiri deja sunt decrepite, serios. asa ca abtine-te de la comentarii viitoare bazate pe asta. te faci de ras. really…

  14. #14

    Nu votez, nu merg la votare.

    E forma mea de a striga la toata clasa politica actuala : HOTIIILOR !

    Daca poate Radu sa ma convinga cu niste argumente mai solide, poate cine stie, ies din casa, dar pana acum a umplut-o de sange, sau sunt eu mai “turmentat”.

  15. Arhi, corect, nu am fost. Tocmai de aici si sfiala pe care o am cand abordez subiectul. De aici si faptul ca eu evit repede orice discutie despre daca a fost revolutie sau a fost lovitura de stat. Cred ca, daca si un singur om a murit atunci chiar crezand in libertate, este suficient pentru mine sa ma autoncezurez cand vorbesc despre asta. Si o fac pentru ca, pur si simplu, nu imi dau seama ce-as fi facut eu daca eram atunci acolo. Avand in vedere ce cred acum, mi-ar fi placut sa cred ca n-as fi stat in casa, pitit dupa calorifer iar dupa 10 ani sa ajung sa-mi dau, cinic, cu parerea. Pentru ca asta urasc cel mai tare cand ii vad pe unii la televizor, pe la vreo emisiune despre subiect. Dar nu am certitudinea asta, siguranta curajului pe care sa-l fi avut atunci.
    Mi-ai oferit niste motive serioase sa evit comentariile pe acest subiect. Nu crezi ca aceleasi argumente ar trebui sa te convinga si pe tine sa mergi la vot (si votul alb)?

  16. #16

    nu sunt de acord cu votul alb

  17. Well, banuiesc ca vom afla si motivele intr-un nou post, nu? 😛

  18. E bine ca ai dat si tu link catre lista neagra, sa vada lumea cine candideaza sa intre iar in parlament, sa-si mai bata joc 4 ani de fraierii care i-au votat. Si e bine ca sunt grupati si pe judete, cei care mai merg la vot sa stie cu cine sa NU voteze.

  19. #19

    radu, normal. trebuie sa sintetizez intai, ca momentan am o ciorba in cap

  20. Eu am niste ardei umpluti cu smantana. Dar mi-e ca daca iar ii iau din carrefour, tot nu i-au fiert bine si sunt nevoit sa arunc ardeiul si sa mananc numai orezul ala (ca-s de post :)) ). Data trecuta am dat 8 ron pe niste orez de post ca n-am putut sa mananc si ardeiul ala nefiert. Sper macar sa fi fost Uncle Ben`s. 😀

  21. #21

    @radu: votul alb e o mare cretinatate si daca nu vezi asta dut-e linistit la vot. multi nu sesizati diferenta dintre votul alb si votul anulat.

    vot alb: te duci si semnezi pe liste ca ai votat si nu pui stampila nicaieri pe buletine. dupa care le arunci in cutie. cine desface cutiile la numaratoare strange toate buletinele de vot fara nici o stampila si ia frumos o stampila si voteaza pana ii vine rau cu cine vrea.

    vot anulat: te duci si pui stampila de doua ori pe acelasi candidat sau pui stampila langa casutele cu candidati sau te stergi la cur cu buletinul de vot. atunci sunt obligati sa iti scrie pe buletinul de vot “anulat” si nu se mai poate folosi nimeni de el ca sa “voteze” (poate doar sa se stearga la cur, again)

    asa ca astia cu votul alb, dati cu praf de mers ca nu ganditi nici cat sa puneti o stampila unde trebuie.

  22. #22

    *du-te, scuzati graba

  23. #23

    good… good… my hitlist is almost done 😆

  24. Well, macar gandim suficent cat sa punem, sau nu in cazul de mai sus, o cratima unde trebuie. Atata consolare am si eu. 🙂 Desi logica ta e impenetrabila, eu ma bazez pe faptul ca din 8-9-10 oameni (sau cati or fi in comisiile alea), n-au cum sa sprijine toti acelasi candidat. 🙂

  25. Si, btw, eu n-am zis ca o sa votez alb. Eu o sa votez candidatul pe care il vreau. Votul alb era o alternativa pentru cei care nu vor sa mearga la vot pentru ca sunt scarbiti.
    Oricum, pierzi ideea. Ideea nu e sa votezi neaparat alb, poti sa-ti si anulezi votul sau orice alta metoda de protest “activa”. Statul in casa si comentatul ironic nu sunt o metoda de protest activa. 🙂

  26. #26

    @radu: m-am corectat singur, dar multumesc pentru fina observatie.

    cat despre corectitudinea comisiilor, majoritatea voturilor sunt la sate si comune, unde se rezolva aceasta problemaa candidatului castigator cu o sacosa cu salam si cascaval si o sticla de lapte. nu te gandi ca e ca la oras unde “sa presupunem” ca nu se fac manevre.

  27. #27

    votul alb nu e o alternativa, e o mare greseala si o mica portita (din nenumaratele) pentru a ajuta la inclinarea balantei intr-o anumita parte.

    daca stau acasa sau ma duc sa anulez votul mesajul e acelasi. nu ma intereseaza ce se intampla cu tara.
    absenteismul la vot spune mai mult decat numarul voturilor anulate zic eu. pt ca un vot se poate anula si pt ca lui tataie de 85 de ani i-a tremurat mana si s-a intins tusul pe buletinul de vot pe doua casute.

  28. Supaplex, da, sunt la sate si comune dar tot uninominal e. Fiecare candidat isi trimite in comisii un observator. Sa zicem ca al meu e corupt si primeste sacosa cu salam. Dar reprezentantii celoralalti candidati? Daca din 10 oameni niciunul nu e cinstit, inseamna ca avem corputie 100% in Romania si, acestea fiind zise, putem sa stingem lumina si sa plecam acasa.
    Nu neg ca ar putea fi un catun unde sa se intample asa ceva. Sau doua, sau douazeci. Dar cate pot sa fure in final? Satele au 1000-2000 de locuitori in medie. Din care cati au drept de vot, cati merg la vot si cati voteaza alb?
    Cat despre votul anulat si contraargumente. Pe cat punem pariu ca majoritatea candidatilor va pune absenteismul de anul asta pe seama zilei de 1 decembrie? Ca romanii au plecat in vacanta, ca s-au dus la rude ca bla bla. Asa, cu 80% prezenta la urne si 30% voturi albe, n-ar mai putea sa zica nimic.

  29. #29

    Lista prezentată e unul din motivele pentru care voi vota.
    Votez de 10 ani si o singura data am regretat votul, in 2003 pentru modificarea Constituţiei. Desi nici aici nu pot spune 100% ca a fost o greseala.
    In rest votul meu a fost mereu pozitiv…

  30. N-am de gand sa merg la vot, pt ca n-am cu cine sa votez, ma scarbesc toti in egala masura. Tocmai noi, cei mai informati, devenim si cei mai scarbiti. Si stam acasa. Asta in timp ce la sate se voteaza sacosa cu salam mai mare (cum a zis cineva mai sus) sau neamurile, iar la orase ies pensionarii si pun stampila unde “trebuie”, merg “intelectualii” care se uita la emisiunile lui Gadea, sau vin stelistii de pe stadion sa-i ridice statuie lui nea Jiji.

    Si cu ce ne alegem? Cu aceiasi dobitoci care ne-au furat de 18 ani incoace, cu acelasi Parlament suprasaturat de “alesi ai neamului” si aceleasi legi ciopartite. M-am saturat sa vad toti cretinii asudand la TV despre cat isi iubesc tara, poporul si painea cu sare. M-am saturat sa vad toti analfabetii reprezentandu-ne interesele (de fapt reprezentandu-si propriile interese). Am o scarba imensa, insa daca doar tacem si inghitim cum dreaqu mai scapam de ei?

    Aceasta e marea mea dilema.

  31. #31

    @radu: satele si comunele se pot imparti intre partide. aici castigi tu, aici castig eu si tot asa. si ajungem sa ramanem tot cu conducatorii de acum. pentru ca se rezolva la mica intelegere. se mai rotesc si ei din cand in cand, asa, de imagine.

    si da, anul asta poate se va pune absenteismul pe seama vacantei de 1 decembrie (care e pe hartie numai, fie vorba intre noi). desi da-mi voie sa ma indoiesc ca in momentul in care va fi un absenteism de 60-70% toti sunt dusi la padure 🙂

    in fine, discutii sunt multe, ideea era ca votul alb nu e cea mai buna solutie si nu ar trebui recomandat ca varianta.
    nu zic ca absenteismul e o solutie mai buna. pentru ca si in cazul asta poate semna cineva pe lista pentru tine si poate pune stampila unde vrea.
    cel mai frumos e sa te deplasezi pana acolo si sa iti anulezi votul daca intr-adevar vrei sa protestezi in vreun fel.

  32. Votul alb nu merge in tara asta, ca vor pune altii stampila “corecta” pe el. Daca sunt in stare de fiecare data sa “coafeze” rezultate, ce i-ar impiedica sa puna stampila unde stiu ei ca “trebuie”?

    Raspunsul meu pentru aceasta situatie este: am neste chestii personale de rezolvat, deci no voting for me 😀

  33. #33

    Pana de curand eram si eu ferm convins sa nu ma duc la vot. Ma gandeam ca oricum toti sunt niste incompetenti si hoti, oricum au migrat de la un partid la altul, de nu mai stii care de unde a pornit, si ca nu merita nici macar unul sa fie validat de votul meu. Cu asta practic inchisesem capitolul votului asa-zis pozitiv (adica sa votezi pentru cineva care te reprezinta). Am inceput apoi sa ma gandesc la “worse case scenario”. Care ar fi cel mai rau lucru care s-ar putea intampla dupa aceste alegeri? Am ajuns la concluzia ca revenirea pe cai mari a PSD-ului, impreuna cu PC, ar fi un dezastru din toate punctele de vedere. Ei sunt cei care au faultat din toate pozitiile orice incercare de a avea un stat de drept. Si-au batut joc de Cosul Penal, de orice lege si de orice bun-simt. Ma ingrozesc doar la gandul ca ar putea reveni la putere. S-ar duce dracului cu totul justitia, presa libera. Cine stie, Arhi, poate iti vor baga si tie pumnul in gura si te vor obliga sa-ti inchizi blogul daca nu scrii de bine despre Nastase.
    Momentan cred ca, dintre optiunile existente, cel mai bun ar fi un guvern de alianta PD-L + PNL. Pacat ca Patriciu, prin intermediul lui Tariceanu, a distrus aceasta constructie la prima incercare. Stau si ma gandesc ca pentru orice PD-List sau PNList hot, corupt sau rau intentionat pot gasi cel putin 10 PSDisti mult mai periculosi. Daca pune PSD+PC mana pe putere, vor fi mai presus de orice lege.
    Nu vreau sa-i mai vad vreodata la putere pe Micky Spaga, Rodica Stanoiu, Voiculescu, Iliescu, Nastase si alte figuri sinistre ale politicii romanesti.
    Ca sa n-o mai lungesc, momentan inclin spre PD-L. Arhi, astept sa ma contrazici cu argumente, inca nu sunt hotarat 100% ce-am sa fac in ziua votului. Ti-am citit si postarea despre PD-L, dar mi se pare ca o manea cu refrenul “Ei cu ei, noi cu voi”, oricat ar fi de penibila (mi s-a intors si mie stomacul pe dos), nu se compara cu raul de care au dovedit ca sunt in stare Iliescu si gasca lui.
    Nu vreau sa-mi arati cu degetul PD-Listi hoti sau corupti, stiu ca exista, de aia nu vroiam initial sa votez cu nimeni. Intrebarea mea e daca ti-e totuna daca va veni PSD-ul sau PD-L-ul la putere, eventual si cu argumente.
    Mersi si scuze pt. comentariul kilometric.

  34. #34

    PS: Si un (mic) argument in favoarea votului: nu suport sa-mi decida viitorul o tata Floarea spargatoare de seminte din Ferentari, care a primit un kil de faina de la Vanghelie si voteaza cu PSD… Macar ca sa-i anulez ei votul si tot merita sa ma duc si eu. Daca tata Floarea poate sa-si dea cu parerea si sa aleaga raul cel mai mic, cred ca de atata lucru sunt in stare si eu.

  35. #35

    kiko, daca nu vrei sa iti arat hoti sau corupti, ce sa iti arat?
    flota, bechtel, udrea, dalli, cocos, instaurarea unui guvern de incompetenti contrar dispozitiilor constitutionale si legale, demisionez daca sunt suspendat, nu mai demisionez, ii dau afara, nu ii mai dau afara, golden blitz, spritz cu becali, urcat la volan beat, tiganca imputita, hai sa te fac pe biroul meu, ziaristi dati in judecata pentru ca au avut tupeu sa deschida gura, circul facut in fata tuturor tarilor din lume impreuna cu tariceanu, incalcarea repetata a constitutiei pe motivul ca asa vrea pula mea. mai vrei, cauta “basescu” in arhiva oricarui ziar. stiu, sufletul vostru suspina dupa un tatuc, dupa un adevarat tepes, dupa o mana de fier. o sa o aveti, nu exista nimeni care sa il concureze pe ochiosul national, dar asta nu ma va face pe mine partas la alegerea lui.
    muie tuturor, fara discernamant.

  36. #36

    Basescu e un ghiolban, dar in multe probleme esentiale mi se pare mult mai bine-intentionat decat Nastase. A avut puterea sa sustina o Macovei la Justitie, la faza cu flota nu s-a ascuns dupa fustele parlamentului ca Nastase etc. Dar, lasandu-l pe Basescu la o parte, nu crezi ca un guvern PSD + PC ar fi dezastrul maxim imaginabil?
    Eu cel putin am speranta ca PD-L nu va initia si vota legi de genul celor propuse de Serban, Taracila, Andon, Iordache… Ce parere ai?

  37. #37

    kiko, s-a ascuns dupa fustele lui TUlus, care l-a declarat imun la urmarirea penala. cum nu s-a ascuns dupa fuste??
    cat despre guvernul PDL…stiai ca taxa auto a fost initiata de PDL, pe vremea cand inca era la guvernare? Cumpararea Loganurilor a fost initiata de buldogul ala care a candidat la primaria capitalei cand era ministru de interne. videanu a pus borduri si in curul tatei floarea din ROsu, chiar daca nu era strada, erau borduri. udrea si-a inchiriat trotuarele din bucuresti pe viata si tot asa. cine crezi ca va veni la guvernare, daca vor castiga. altii?
    sau te bazezi pe stolojan? pai stii ca stolojan a fost primul ministru al romaniei, cel care A NATIONALIZAT VALUTA? stii ca pe vremea lui dolarul a sarit de la 6000 la 24 000 intr-o singura noapte?
    toti sunt o apa si-un pamant. frati intr-ale banului

  38. Visati voi in continuare la o lume mai buna eu in ziua de vot o sa mi ocup timpul pretios cu cva de calitate cum ar fi somnul 😛 ( asta daca nu primesc si eu un porc :))) =))) sa votez PSD )

  39. #39

    cosm1n, avand in vedere ca vor mai fi 3 zile pana la ziua mea, eu voi bea cu micutu pana o sa cadem sub masa, iar cand ne vom pisa, o sa ne gandim cu drag la basescu, nastase si tariceanu

  40. Întrebare, în ce fel de circumstanţe a naţionalizat Stolojan valuta? Că tot am auzit, dar nu am văzut nimic legat de context, ci doar de fapt, ca atare. Era criză de valută sau ce? Are cineva un link pertinent să-mi dea şi mie?

  41. #41

    este greu sa ai linkuri pertinente dupa ceva intamplat in 1991. cert e ca pur si simplu a decis ca toate conturile in valuta ale firmelor se transforma in conturi in lei, la un curs aleatoriu ales. si aia a fost. firmele de importuri au fost distruse instantaneu, pentru ca a doua zi, dolarul a urcat la 24 000, practic nemaiavand de unde sa se finanteze in vreun fel. o mare realizare a guvernului fesenist al vremurilor respective.

  42. Aha. O să încerc să mai caut nişte detalii. Nu cred că un guvern, oricât de dobitoc, face de-astea fără o justificare solidă. Dar parcă poţi să mai ştii… Africa, here I come! :))

  43. #43

    justificarea a fost ca statul rroman are nevoie acuta de valuta. simplu, nu?

  44. :)) Bine, asta e logic. Io-s curios care era alternativa. Dacă nu luau banii se întâmpla ce? :)):)):)) Murea râia de pe porc, îşi făceau liliecii gura pungă, sau ce se întâmpla? :)):)):))

  45. #45

    Ca de fiecare data cand vine vorba de politica, nu incetezi sa ma uimesti. Din posturile tale observ ca ai vrea o schimbare, foarte bine ! Mergi la vot ! Sau mai bine, candideaza daca tu crezi ca poti face mult mai multe decat ceilalti, democratia iti garanteaza aceasta libertate.
    Nu mi se pare normal sa indemni oamenii sa nu mearga la vot. De ce? Pentru ca asta ne va adanci si mai tare in mocirla in care ne aflam deja. Plus ca politicienii nu dau doi bani pe faptul ca tu si altii nu mergeti la vot, crede-ma. Nicidecum nu e forma de protest.
    Si daca tot nu mergi la vot, te rog eu, sa nu te mai plangi de tara asta sau de situatia in care ne aflam.

    Numai bine !
    Mirela.

  46. @ arhi – “Nu votaţi. Nu mergeţi la vot. Oricum iese cine trebuie.” bine spus.

  47. Sa inteleg ca preferi sa ti se faca perchezitie fara sa fii anuntat?

  48. #48

    aici nu e vorba de mine, ci de criminali, de hoti. perchezitia se face in scopul obtinerii unor dovezi incriminatorii, nu se face cu anunt cu 3 zile inainte.

  49. Cine a spus ca perchezitia se face cu anuntare dinainte si ca telefoanele se asculta doar dupa instiintarea posesorului? Ai vazut cu ochii tai pe Codul de Procedura Penala ca asa scrie?
    Dar de faza cu probele obtinute cu incalcarea procedurii ce spui? E bine sau nu sa fie luate in considerare? Ca s-a votat sa nu fie luate in considerare.

  50. E mult prea scarbos tot ce inseamna campanie electorala. Exagerat de scarbos. Nici eu nu voi vota … Daca votezi, cu oricine ai face-o, gresesti. Deci, nu vota si sigur nu gresesti

  51. Votul in alb este o prostie – este egal abtinerii de la vot in Parlament (doar ca lasa ocazia pentru magarii). Votul aiurea, anulabil, este tot abtinere, doar ca inchide portita fraudei.
    Ratiunea din spatele deciziei de neparticipare la vot trebuie sa tina cont de legitimitatea data alesilor (majoritate din partea a 10% din populatie cu drept de vot sau din partea a 50%, adica alesi cu un milion de voturi sau cu cinci milioane). Daca decizia de a nu vota se ia din acest considerent, se poate numi “greva electorala”, o sintagma cu circulatie tot mai mare, si este cea mai buna forma de protest la adresa clasei politice. Daca se merge la vot si se pune stampila aiurea, votul fiind ulterior anulat, veti fi bagati in tagma prostilor, care la primele alegeri uninominale de amploare nu au stiut sa voteze, au fost prost informati, poate chiar se va spune ca votul uninominal a fost introdus prea devreme in Romania.
    In UE, absenteismul ridicat la vot indica probleme grave la nivel de sistem. Deci, daca in Romania absenta la vot va fi foarte mare, acest lucru va ridica multe semne de intrebare.
    Bun. Acum, prin prisma acestor chestiuni, incercati sa vedeti implicatiile tipului de vot pe care il veti da.
    Si, BTW, eu inca nu m-am hotarat daca votez sau nu.

  52. #52

    Arhi, nu ma bazez pe Stolojan. Nu cred ca va fi prim-ministru, decat daca PD-L ia peste 50% la alegeri (ceea ce mi se pare foarte putin probabil). Ma uit doar la primul an de guvernare de dupa ultimele alegeri. Sunt convins ca daca nu erau Macovei, Blaga si Flutur, nu intram in UE in 2007. Nu stiu daca au facut din convingere ceea ce au facut, sau doar pentru ca asa le cerea UE. Stiu ca nici Blaga si nici Flutur nu sunt curati, cunosc problemele cu mafia vamilor sau a padurilor. De furat, fura toti politicienii. Cei care au intrat in politica fara sa aiba ca scop principal imbogatirea personala cred ca pot fi numarati pe degete. Intrebarea e cine va fi in stare sa mai faca cate ceva pt. ca tara asta sa mearga inainte. Ma uit la activitatea parlamentara a PSD si vad ca in ultimii ani au tras inapoi din toate puterile, in special justitia. Am ajuns sa ne cerem voie de la domnul hot sa ne lase sa-l perchezitionam. Nu o fi nici PDL-ul cu mult mai bun, dar chiar nu pot sa las cu inima impacata tara pe mana PSD.

  53. #53

    voteaza ecologistii, dude:)

  54. #54

    Mi-as dori si eu sa existe ceva mai bun decat partidele care se bat acuma pentru putere. Cu toate astea, cred ca cel mai logic e sa aleg raul cel mai mic.
    Din punctul meu de vedere, avem de ales intre un rau, altul mai mare si unul extrem de mare. Variantele sunt doua: stam acasa sau mergem la vot.
    In varianta 1 (stam acasa), din absenteismul ridicat castiga de obicei raul cel mai mare. Cei sictiriti de politica sunt in general cei mai inteligenti si mai bine informati, tocmai cei care ar fi in stare de o alegere rationala.
    In varianta a doua, avem macar sansa sa ne alegem cu raul cel mai mic.
    Cred ca oamenii care nu voteaza au ajuns la concluzia ca cele trei rele sunt de fapt sensibil egale si nu merita sa alegi dintre ele. Eu va spun doar atat: nu va fie lene sa ganditi! Nu abandonati procesul de gandire inainte sa trageti propria concluzie logica si rationala. N-o lasati pe tata Floarea sa aleaga pentru voi. Fiti siguri ca ea nu-si va face procese de constiinta ca nu a votat ce trebuia si va fi acolo la prima ora sa puna stampila.

  55. #55

    E grav ce spui, Arhi. Eu te citesc de mult, chiar daca nu dau semne si chiar daca nu zilnic. Asta pentru ca nu citesc bloguri zilnic:)
    Dar acum nu mai pot sa tac.:)
    E grav ce spui – prezumtia de nevinovatie e fundamentala. Ca doar traim in stat de drept, nu intr-un stat politienesc. Nu poti sa faci perchezitie fara sa fie omu’ acasa. Nu e normal sa ii intri in casa unui *presupus* infractor facand pipilica pe drepturile lui, pentru ca te transformi tu in ceea ce e el: intr-un infractor. Ca o dam acum in cercetare abuziva, in represiune nedreapta ..
    Cat despre interceptarile telefoanelor.. nu e nevoie sa stie persoana vizata. As far as I know, legea acum prevede ca se fac de catre procuror, la autorizarea judecatorului (asta e modificarea de care stiu eu – nu mai poate procurorul de capul lui sa le faca).
    Iertare pentru incoerenta, dar sunt pe picior de plecare.
    Regards,

  56. Nu merg la vot. Are vreun rost?

  57. #57

    Ce rost are sa votezi si asa toti fura… degeaba ii votezi ca nu are nici un rost nu te ajuta cu nimic il ajuti pe cel pe care il votezi sa fure mai mult si sa ajung mai sus!!! Nu merita nici un TAMPIT de parlamantar voturile noastre ca nu va schimba viata si nici nusi indeplinesc nici o promisiune si asa……..

  58. #58

    Gresit, eu consider ca trebuie mers la vot. Inevitabil o sa ma intrebati de ce sa faceti acest lucru. Foarte simplu, deaorece mergand la vot si anuland votul e mult mai bine decat a nu te duce. Ganditi-va ca a va duce la vot si a va anula buletinul de vot daca aceasta e dorinta voastra, e mult mai bine intrucat asa macar veti sti ca nu ati dat votul nimanui si ati inpiedicat sa fie utilizat fara ca voi sa il veti fi utilizat acel buletin (fraudare).

  59. #59

    Gresit, eu consider ca trebuie mers la vot. Inevitabil o sa ma intrebati de ce sa faceti acest lucru. Foarte simplu, deaorece mergand la vot si anuland votul e mult mai bine decat a nu te duce. Ganditi-va ca a va duce la vot si a va anula buletinul de vot daca aceasta e dorinta voastra, e mult mai bine intrucat asa macar veti sti ca nu ati dat acel vot nimanui, ati impiedicat sa fie utilizat acel buletin de vot fara ca voi sa va fi exprimat votul (fraudare). Aceasta e parerea mea si nu trebuie sa-mi dati dreptate. Ar mai fi ceva, in acest fel daca mergi la vot si anulezi buletinul de vot, vei fi cu sufletul impacat ca ai facut ceea ce trebuia, nu vei avea regrete ca a iesit altcineva si ca tu nu ai votat (fie cu un candidat, fie anulandu-ti votul).