Râdeam mai devreme cu Andrei de niște faze pe care le-a pățit/văzut pe internet, recent. Ceva de gen

Deci da? Școala de stat e cea mai bună. Sigur, eu sunt din cipru și sunt analfabetă, dar tu faci cum crezi.

Eu: vreau să merg să văd fizic niște produse.
El: Ai încercat pe net?

Sau deja celebra fază de aici, cu operația matematică, care mă flabergastează de fiecare dată când o văd. În rezumat, cineva scrie pe net o problemă de matematică de clasa a 2 a, după care zeci, sute de adulți vin și răspund la ea, eventual corect, toți plini de aroganță, pentru că, nu-i așa, este extrem de incredibil că ai fost în stare să reții matematica de clasa a 2 a, astfel încât este un motiv de laudă și superioritate.
Uitați-vă la panarama asta de om cu câtă pedanterie explică el ceva ce orice copil de clasa a 3 știe și nu se laudă nicăieri.

Așa, revenind. Mulți dintre voi consideră că oamenii sunt mai proști pe internet sau de la apariția internetului. Sigur, internetul poate prosti, datorită existenței motoarelor de căutare. Pentru că nu vă mai aglomerați mintea cu tot felul de prostii și anul descălecării lui Ștefan cel Mare la Mănăstirea Cozia, ca îl înscăuneze pe Metin Cerchez, așa că mintea nu se mai antrenează și pierdeți neuroni.

Dar nu, oamenii nu sunt mai proști pe internet decât în afara lui. Sunt exact la fel de proști și înăuntru, și înafară. Doar că afară nu au ocazia de a-și etala cunoștințele decât în cadru intim, între mâna de oameni pe care îi cunosc și care le sunt prieteni. Dar pe internet sunt la vedere, public, îi puteți vedea și se pot manifesta la liber, fără jenă, pentru că nu e nimeni să le spună, în față, că sunt proști. Dimpotrivă, rețelele sociale îi agregă în matrici similare, pe grupe de IQ și interese, astfel încât au tot timpul impresia că realitatea și experiențele lor sunt cele corecte și bune.

În încheiere, nu mai fiți proști și vă lăudați că știți ordinea operațiilor sau că ați făcut testul de inteligență al lui Einstein. Cei ce vă aplaudă sunt la fel de proști ca voi.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.