În primăvară, un asistent de la spitalul Pantelimon a reclamat că 20 de pacienți au fost uciși, la reanimare, prin reducerea voluntară a dozei de noradrenalină, pentru a face loc, în paturi, pacienților cu șpăgi ai anumitor medici.

Evident, s-au pornit verificări crunte, de la minister și de la colegiul medicilor, dar, așa cum ne așteptam cu toții, pentru că probitatea profesională a corpului medical este neîndoielnică, toate verificările au ajuns la concluzia că acolo totul e bine, s-a lucrat profesionist, no problem, respect coleguții, felicitări pentru munca de salvare de vieți.

Doar că s-a sesizat și parchetul general și a pornit cercetări. Și ce să vezi?

Doi medici de la spitalul “Sf. Pantelimon” din capitală au fost reținuți în dosarul morților suspecte, deschis în luna aprilie. Procurorii spun că au scăzut, voit, dozele de substanțe esențiale primite de un pacient internat în stare gravă, la ATI, cu scopul de a-i suprima viața.
Concret, procurorii arată că cei doi au apreciat, în cazul unor pacienți de la terapie intensivă, că “nu mai este oportună menținerea în viață” și că le-au redus brusc doza de noradrenalină, o substanță esențială în terapie intensivă, care are rolul de a menține tensiunea arterială.

La 26 martie, profitând de starea de vulnerabilitate a unei victime, un pacient în vârstă de 54 de ani, unul din medici a încercat să-i suprime viața prin reducerea bruscă a dozei, administrată prin injectomat, de la valoarea de 15 ml/h la 1 ml/h, o valoare care a fost menținută o perioadă mai lungă de timp, potrivit procurorilor. Pacientul nu a decedat, pentru că o asistentă medicală a intervenit și a compensat deficitul de substanță prin perfuzie.

La 4 aprilie, cei doi medici i-au redus din nou doza de noradrenalină, de la 20 la 1 ml/h, iar după aproape o oră, pacientul în cauză a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.

Pe lângă cei doi, a fost reținută și o asistentă medicală pentru mărturie mincinoasă în formă continuată. Potrivit Parchetului, când a fost audiată în calitate de martor, în aprilie și iunie, a mințit și nu a spus tot ce știe despre cazul respectiv.

Ați fi zis că iată, lucrurile merg spre bine, în sfârșit, niște criminali reali au fost scoși din rândurile medicilor (criminale, de fapt, că sunt femei, una Maria nushtcum si cealalta Mirela nushtiucum, mi-e lene să le caut numele). Doar că nu, vagi români.

Medicul Bogdan Socea, managerul spitalului “Sfântul Pantelimon”, a declarat că și-a oferit demisia, dar încă nu a trimis-o la Ministerul Sănătății. Acesta a confirmat că mai mulți medici au intrat în grevă spontană în această dimineață.

“Medicii de anestezie și terapie intensivă din spital au hotărât să intre într-o grevă spontană și să nu dea anestezie la pacienții cronici sau programați. Asigură urgențele, garda plus pacienții din ATI. Au fost amânate doar la prima oră zece operații. Au spus că pregătesc o hârtie în care vor semna toți că-și dau demisia. (Mai poate funcționa un spital fără ATI?) Evident că nu. Va înseamna un blocaj. Aceștia reclamă atitudinea și climatul în care lucrează”, a declarat medicul Socea. Întrebat despre motivul pentru care, la investigațiile din primăvară, nu au fost găsite nereguli, managerul spitalului a explicat: “Ancheta internă s-a făcut profesionist de către cinci medici de altă specialitate decât ATI. Ancheta a vizat aspecte medicale, dar nu a putut verifica injectomatele, nu a putut descărca memoriile. Ancheta a mers pe studierea foilor de observație. Rămâne ca procuratura și justiția să-și spună părerea”.

Șefa secției ATI de la spital a declarat și ea că medicii vor să demisioneze în bloc: “Urmează și demisia. Vrem să plecăm toți, după ce rezolvăm pacienții aflați acum la ATI. Suntem 12 medici acum. Dintre cei 12, doi sunt anchetați. Suntem 8 cu demisiile depuse, mai este o doamnă doctor în concediu, iar o altă doamnă doctor care nu știe dacă-și dă demisia.”

Ați înțeles mesajul, da? Coaliția îngerilor mortuari. Dacă ne anchetați, închidem spitalul și provocăm și alte morți. Mafia sănătății. Toți, absolut toți sunt la fel, gunoaie criminale. Da, da, știu, nu chiar toți, stați liniștiți. Eventual poate aveți nevoie de un pat ATI la sfântul Pantelimon.

Later edit: Un medic de la Institutul Inimii, din Cluj, un anume Mihai Russu, ne spune, cu subiect și predicat, că medicii decid dacă un pacient trăiește sau moare, în funcție de ce șanse de recuperare cred ei că are.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.