Nu știu câți dintre voi au auzit sau își mai amintesc că au văzut filmul Wag the dog. E vechi, e cu Dustin Hoffman (pentru generațiile tinere, ăsta era un actor bunicel, la vremea lui) și e despre cum administrația USA fabrică un război în Albania ca să distragă atenția poporului de la unul din scandalurile sexuale ale președintelui. Faza cumplit de funny este că filmul a ieșit cu o lună înainte de scandalul cu Monica Lewinsky și Bill Clinton.

Wag the Dog was released one month before the news broke of the Clinton–Lewinsky scandal and the bombing of the Al-Shifa pharmaceutical factory in Sudan by the Clinton administration in August 1998, which prompted the media to draw comparisons between the film and reality.[3] The comparison was also made in December 1998, when the administration initiated a bombing campaign of Iraq during Clinton’s impeachment trial for the Clinton–Lewinsky scandal.[4] It was made again in spring 1999, when the administration intervened in the Kosovo War and initiated a bombing campaign against Yugoslavia, which, coincidentally, bordered Albania and contained ethnic Albanians.[5]

Ce se întâmplă acum cu acoperirea media a războiului dintre Hamas și Israel este, efectiv, un Wag the dog ca la carte. Pur și simplu. Și încep să cred că, de fapt, operațiunea Hamas, cea care a început tot circul, de pe 7 octombrie 2023, a fost, de fapt, gândită de la început pentru asta. O uriașă operațiune de intoxicare, îndreptată împotriva Israelului, un imens circ mediatic, hrănit de Hamas cu comunicate de presă spălate de către media occidentală prin publicarea lor fără o minimă verificare, cu filmări profesionale a așa zișilor copii morți, totul făcut ca, la final, nimeni să nu mai vorbească despre Hamas ci despre crimele Israelului. Asta în timp ce ostaticii israelieni sunt încă acolo, iar cei 1700 de morți, copii, fete, femei, violate și împușcate în timp ce încă au penisuri de palestinieni in ele, sunt uitați și nimănui nu îi mai pasă. Văzusem ieri un filmuleț cu o isterică ce urla în camera ei confortabilă din USA Nu îmi pasă de ce a făcut Hamas, nici nu se compară cu ce face Israel, ați văzut copilașii ăia morți??

Și e o întreagă mașină de presiune mediatică pe tot ce înseamnă persoană publică, vedetă. Toți sunt somați de către așa zisul public vocal să ia atitudine, să condamne ce se întâmplă în Palestina, să spună ceva pro, să plângă puțin, o treabă, o chestie. Altfel toți sunt sub amenințarea woke, cancel and shit.

Ce să zic. O operațiune reușită. O să citiți, peste mulți ani, despre ea și despre cei ce au pus-o la cale și o să vă amintiți, vag, despre evenimente și cei ce au scris despre ele.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.