Scris de L.

Salut Cetin,

Am și eu o întrebare pentru tine și cititori.

Ieri, 24.05.2023 am avut un conflict cu un semiinterlop din Bragadiru, ilfov care din păcate sta oarecum undeva la 300 m de mine.

Acesta s-a desfășurat după cum urmează:

Individul a dat un ATV puternic, undeva peste 500 kg unui copil de 5 ani să îl conducă pe câmpul unde se joacă in general copiii din zona. Pentru că în urma cu o luna a mai fost un conflict similar am decis să îl filmez și să sunam la “justiția din România” care te apără și te păzește aka 112. -ora 18 00 – 24.05.2023

Între timp, așteptând poliția, i-am mai filmat, interlopul observând. S-a urcat pe ATV si a venit în trombă la mine, amenințând și înjurând. Din păcate nu l-am filmat prea mult, am lăsat telefonul încercând să mă pregătesc pt confruntarea oarecum inevitabilă.

El s-a rezumat la amenințări de la familie și maimuță până în prezent apropiindu-se constant. La un moment dat m-am pus oarecum in garda, a observat și s-a mai retras 1 m sa zic.

După alta serie de amenințări cu terorizarea 25 de ani de acum înainte, a plecat.

Punctul 1 – Am întrebat avocați, polițiști și pe cine mai cunosc eu – legea nu prevede vreo abatere daca dai un autoturism unui copil de 5 ani pe camp. Legea se referă doar la drumul public. Infracțiunea apare daca îl rănește pe al tau sau îl omoară. Atât de simplu.

Punctul 2. – pentru infracțiunea de amenințare – conform discuțiilor cu avocați și polițiști – nu se întâmplă mare lucru. Nici ordin de restricție.

Punctul 3 – daca nu fac nimic legat de acest aspect, devin mai încrezători și probabil mai violenți. Daca fac, probabil mi-i pun in cap și conform celor de mai sus nu prea rezolv mare lucru.

Punctul 4 – Justitia și Poliția – acum este ora 00 53, 26.05.2023 . De la apelul de la 112 făcut în timp ce mă amenința individul cu moartea au trecut 31 ore. Nu a venit politia și nici nu au sunat. (apel prin 112, să fim înțeleși – 2 bucăți apel către Poliție, in ultimul dintre acestea specificând că mă amenința cu moartea).

Pentru Cititori : Ce ați face in continuare?

1. Plângerea penală o am întocmită, dar nu e depusa, înregistrările cu copilul care merge pe ATV și tatăl e la 50 m de el, sunt, ( deci se vede că el i-a încredințat autovehiculul) amenințări parțial dupa cum am menționat mai sus.

Totodată probabil scriu aceste rânduri și pentru a exista la dosar într-o eventuală confruntare – daca “o iau”, să dovedească oarecum continuitatea infracțiunii, daca o ia el, sa constituie un temei pentru a nu fi considerat eu agresorul – in general Poliția Romana îl consideră agresor pe cel mai puțin ranit). Pentru toate cele de mai sus sunt și martori.

Consider că orice decizie trebuie raportată la punctul 4.

Vă mulțumesc.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.