Nu am încredere în psihologii români. Nu există o cultură de gen în românia, pregătirea este la fel de superficială ca la toate celelalte facultăți românești, mastere sau doctorate iar absolvenții sunt la fel de tămâie ca oriunde altundeva. Doar că, aici, munca cu pacienții poate distruge definitiv o minte umană.

Știu pe cineva care mergea la o psiholoagă de asta pentru episoade depresive, ruminații plm. Și, la un moment dat, se îndrăgostește de un tip și ajung la Vrei să fii soția mea? Și ajunge să îi povestească psiholoagei iar asta, din fundul rațiunii, îi trântește Păi măritiș îți trebuie ție? Am lucrat atâta timp la psihicul tău ca să ți-l distrugi acum cu o căsătorie? Nici gând! Evident, nu a mai fost niciodată la ea, dar rămâne ideea. Psihologii români sunt inexistenți, nu prezintă garanții și nici încredere.

Și ajungem la psihoterapeutul Ada Mușat. Ada Mușat a fost, până în urmă cu un an, terapeutul ziaristei care a murit și care a fost transformată în câmp de bătaie de jegosul numit Victor Ciutacu, care își hrănește copilul cu căcat de la Ghiță. Ada Mușat scrie, cu subiect și predicat, ce decizie mișto a luat fata aia, sinucigându-se. Psihoterapeutul Ada Mușat susține că sinuciderea este o soluție bună pentru depresivi, ca să nu ajungă o păpușă manevrabilă.

Acum, sincer să fiu, nu știu dacă Ada Mușat, psihoterapeut, este medic real, nu știu care e statutul psihologilor, am impresia că nu sunt, că altfel putea emite rețete de medicamente. Dar cred că până și pseudomedicii ăștia au o organizație profesională, care ar trebui să sancționeze derapajele profesionale ale membrilor săi.

Iar Ada Mușat Dada, psihoterapeut, nu ar trebui să mai aibă dreptul de a munci în domeniu decât, eventual, ca femeie de serviciu la intrarea în sala de așteptare a unui cabinet de gen.

Via Dimitriu Cristi

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.