Mă uit la un serial acum, Blindspot, ceva polițist, FBI, o doamnă frumușică și ultratatuată, făinuț. Bine, primul sezon a fost făinuț, sezonul 2 începe cam plat și clișeic, am impresia că, inițial, a fost gândit ca un serial de 22 de episoare, cu un singur sezon și, când au văzut ce tracțiune a prins, l-au mai continuat puțin, pentru că e cam trasă de păr acțiunea din S02E01. Plus faze de alea gen Sunt agent Vasilica, de la NSA, reprezint o ramură secretă, care se numește Pulpă-ndungă. Really? O ramură secretă căreia îi faci marketing în public?

Anyway, despre altceva voiam să zic.
Am impresia că oamenii care fac scenarii polițiste pentru filme și au în cap, obligatoriu, un wizkid în calculatoare, super deștept, tare pe IT, fizică, chimie, biologie, astronomie, anatomie și anatomie patologică și cam tot ce vreți voi, dar, în primul rând, calculatoare, să mor dacă au văzut vreodată un PC.

Altfel, pur și simplu nu înțeleg de ce reprezentarea unui PC/server care face ceva este o chestie care face bip la orice mișcare, scoate sunete de tot felul în toate secvențele, efectiv auzi fâl-fâl-fâl dacă plimbă foldere, orice stick USB se deschide instant și, odată cu el, se deschid toate fișierele, în ordinea care permite wizkidului să zică Thats it, i got now! Serios, niciun PC/server pe lumea asta nu face așa, indiferent ce OS inventat ar avea pe el, nu există tot concertul ăla de bip-uri și scratchuri, orice programator apasă și enter când scrie, mai ales enter, pentru că liniile de cod sunt scurte și secvențiale and so on.

Înțeleg că astfel se caută captarea atenției gen Uaauuu, ce tari scule au ăia, dar pe bune, targetul acestor filme nu sunt pensionarii de ultimă fază, pentru care vârful tehnicii e un telefon cu butoane, ci oameni tineri și relativ tineri, care chiar au văzut și au folosit PC-uri în viața lor.

Leave it in sangue, nici Minecraft nu scoate atâtea zgomote ca un server FBI care caută infractori într-o bază de date, neapărând fluturând fețele lor pe ecran. În rest, pot trece peste faptul că toate armele, pe care pun actorii mâna, zăngăne când sunt atinse, fac un clanc ușor. Dacă vreodată luați un pistol de jos și clăncăne când îl apucați, nu trageți cu el, armele nu fac așa.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.