Îmi plac mult de tot luările astea de poziție vitriolante împotriva zbirilor de controlori care nu înțeleg că interesul nostru turistic este să protejăm turiștii și se apucă să le dea amenzi așa, discreționar, de parcă lipsa biletelor este un motiv.

Îmi aduc aminte de momentul când m-am urcat fără bilet în autobuz în Berlin, pur și simplu am uitat, nu m-am gândit la bilet, probabil de la scleroza, iar controlorul berlinez m-a privit în ochi și, în timp ce îmi scria amenda, îmi spunea Să știți că prezența dumneavoastră aici este foarte importantă pentru noi, turismul este foarte important pentru cultura noastră, vă mulțumim că v-ați adus euroii dumneavoastră câștigați cu greu ca să îi lăsați la noi. Asta într-o română perfectă, pe care o vorbea din respect pentru mine, ca turist.

Le fel și șoferul de la autobuzul etajat din Liverpool care, când a aflat că nu am încă 50 de penny pentru bilet, mi-a susurat gingaș Sod off, son, no cards, după care a demarat, plin de respect pentru banii mei și pentru prezența mea turistică în oraș.

Stați liniștiți, știm toți că, dacă erau țigani, nu se apropiau de ei, e common knowledge.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.