Originalul AICI.

Minutul și scorul
21.03.2022 / 09:00 / Ziua 26
🪖Rușii au cerut azi-noapte ca apărătorii orașului Mariupol să se predea până cel târziu la ora 05:00 în dimineața asta. Apărătorii nu s-au predat.
🪖Și ieri mulți locuitori ai Mariupolului au fost direcționați cu forța către coridoarele umanitare ce duc în Rusia. Acolo au trecut prin filtre serioase de securitate. Sursele ruse spun că în jur de 59.000 ar fi luat calea Rusiei. Totuși, ieri, peste 7500 de locuitori au plecat spre vest.
🪖Coridorul dintre Crimeea si Donbass este închis, orașul Mariupol fiind complet izolat în acest moment. Este prima victorie strategică a Rusiei în acest război.
🪖Nikolaievul este în continuare asediat de armata rusă, aceștia nu reușesc să încercuiască orașul. Mai multe incercări ale rușilor de s
a forța râul Bug la nord au fost oprite de ucraineni.
🪖La Odesa s-au înregistrat mai multe explozii în mare, în apropierea țărmului. Nu în fața orașului, ci către plaja Zatoka.
🪖Vinerea asta Joe Biden ajunge în Polonia pentru discuții NATO-icești cu Andrei Duda, președintele Poloniei. Sper să nu facă vreo vizită fulger și în România că îl leșină pe Iohannis.
🪖Un centru comercial de mari dimensiuni din Kiev ( din Podil – un soi de Pipera/Dimitrie Pompeiu) a fost bombardat azi noapte. Centrul comercial si parcarea acestuia au fost parțial distruse. Sase persoane au murit, nu mai puțin de 63 de pompieri se luptă să stingă incendiul.
🪖Un combinat chimic din Sumi a fost bombardat azi-noapte și s-au raportat scurgeri de amoniac, raportate la 05:30 în dimineața asta. Suprafața afectată este de 2.5 kmp, dar orașul nu este amenințat. Pompierii din Sumi lucrează la limitarea dezastrului.
🪖Zelinski a cerut Israelului să își abandoneze politica de neutralitate și să livreze arme Ucrainei.
🪖Natalia Pesoţkaia, o profesoară din Cernihov a reușit să ajungă împreună cu 30 de copii orfani în Ivano-Frankivsk după ce a stat în orfelinatul din Cernihov în subsoluri mai multe zile. De reținut este faptul că a reușit să evacueze copii singura și în vremea când în Cernihov nu era coridor umanitar activ. Confirmare din două părți. NEXTA spune că a stat acolo o lună…
La noi:
🇷🇴 Duminică au întrat în România un pic peste 9000 de cetățeni ucraineni. Cu 10% mai puțin decât sâmbătă, însă s-a depășit borna de 500.000 de refugiați ucraieni ce au ajuns în România.
Nu se confirmă.
❌ Aproape jumătate din personalul de la Cernobîl a fost înlocuit, din păcate, NU întregul personal, cum apare la noi în presă.
Nino-nino
🤪Dimitri Rogozin, seful de la Roskosmos, a declarat și a fost preluat într-o veselie în Rusia, faptul că ”ucrainenii au dezvoltat o armă biologică care afectează sistemul reproductiv al femeilor și imunitatea acestora în anumite grupuri etnice”. Bă băete…
Absolut scos din context și fără legătură cu cronicuța:
🙄Celebra poveste ultra virală a ucrainencei mame a patru copii, ce a primit 200 de lei de la un batrânel într-o benzinărie a rupt locul. Toată lumea s-a dus după fentă. Manipularea a ajuns la level 10.000.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.