Citeam luni, cred, un articol pe ceva bloomberg, cred, cu noile investiții din Metaverse, cum că achiziția de imobiliare în Metaverse este cea mai hot investiție a momentului și că se tranzacționează proprietăți cu sute de milioane de dolari, urmăriți-vă adresa din Metaverse, e posibil să vă găsiți casa vândută, atenție!!!

Și stăteam și mă gândeam…băi, ăștia chiar ne iau de proști. Ăștia, adică ziariștii lui fried fish. Serios, boom imobiliar în metaverse? Adică nu e vizibil pentru nimeni că ăia spală bani acolo și îi transformă în lichidități curate, plimbând între portofele sume care, la final, devin dolari verzi? Chiar toți sunt naivi și proști, doar noi, câțiva, suntem deștepți?

Același lucru la mizeriile alea de NFT-uri. Tranzacții de zeci de milioane, vai, the latest shit, NFT e viitorul, nu mai știu cine explica minunat NFT-ul prin Tu ești însurat, ai nevastă, dar ți-o f..e vecinul. În schimb, tu ai certificatul de căsătorie care demonstrează dreptul de proprietate asupra ei. Dar ea nu e chiar proprietatea ta, pentru că poate face sex cu cine vrea ea. Tu doar te lauzi că, legal, ai putea să faci sex cu ea. Dar doar cu acordul ei.

Evident, între timp s-au făcut și niște cercetări și cam toate tranzacțiile alea mari de NFT-uri sunt făcute de doar vreo 16 portofele virtuale mari și late, restul plimbă sumele, descompuse în valori mici, pentru a li se pierde urma. Normal, au rămas și fraieri, ca papagalii aceia care au cumpărat o carte Dune cu 2.5 milioane de dolari, crezând că cumpără drepturile operei.

Fazele astea mă fac să cred că există o complicitate între jurnaliștii de economic, anchete și justiție și așa zisul mediu de afaceri. Mi se pare incredibil că nimeni nu stă să urmărească tranzacțiile astea, de unde vin, unde pleacă și unde se încheie, toți aplaudă uh, ce boom economic incredibil. Nu are cum, serios, nu are cum, nu se poate ca niciunul să nu se gândească să ia urma asta.

Între timp, să mai investim în crypto, pare sigur. BTC e pe creștere.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.