Mă uitam ieri că guvernul nostru de antivaxeri a relaxat restricțiile de carantinare pentru nevaccinați, pentru că na, suferă lumea și mă gândeam, hesus, ce pierdere de bani, ani, viață pentru nimic, doar cu măsuri demonstrative și fără sens.

Să luăm ca exemplu masca în spațiul public. E demonstrat că infectarea nu are nicio treabă cu mersul pe stradă. ECED însăși nu recomandă purtarea măștii în aer liber, ci doar în zone aglomerate și în locuri unde e demonstrată transmiterea comunitară. Prin urmare, hai să purtăm măști de-a valma, oriunde, neapărat albastre, că așa a înțeles liderul suprem.

Interzicerea oricăror evenimente, în afară de doamne-doamne apără și păzește. Nu sport, nu teatru, nu nimic. Pentru că, nu-i așa, ne înghesuim și facilităm transmisia, da? În același timp, ne înghesuim în 135 câte 2 ore, purtând tradiționala mască, pentru că acolo nu se transmite, virusul alege targetat.

Completăm PLF, a cărui necompletare a ajuns chiar infracțiune, nu așa, pentru că trebuie să ținem în frâu boala. În același timp, pe aeroport e ca într-un grajd de vite, oamenii sunt ținuți în condiții subumane, înghesuiți ca în trenurile germane din WW2, ca să completeze PLF și să li se verifice actele.

Toate statele au interzis călătoriile, sub diverse forme, condiționându-le de diverse hârtiuțe, vaccin, testări pe bani (mafia testelor a prosperat imens în această perioadă, cred că au mai mulți bani decât Pfizer), umilințe prin vămi, unde ești pus la scobit în nas de către un cretin cu 12 clase căruia îi citești satisfacția că te penetrează, în ochi. A oprit asta cumva pătrunderea virusului? E o idioțenie, un singur om infectat este suficient pentru ca virusul să se propage în progresie geometrică.

Vaccinați-vă, doar așa îi protejați pe cei dragi. După care aflăm, mai printre buze, că nu prea îi protejăm pe cei dragi deloc și că transmiți virusul bine mersi chiar și vaccinat fiind, singurul beneficiu public este crearea acelei imunități generale, care ar opri multiplicarea virusului și crearea de variante noi. Doar că sunt încă țări sărace care nu au administrat nicio doză de vaccin, iar acolo virusurile se împrăștie ca sexul la petrecerile lui Boris Johnson.

Am ajuns, după 2 ani, la saturație. Ne-am vaccinat, ne-am ținut copiii în case, ca să nu se îmbolnăvească și să nu îi îmbolnăvească pe cei din jur, de acum trebuie să îi ducem la psiholog, să încercăm să reparăm stricăciunile. Am făcut tot ce a ținut de noi ca să facem să fie bine.

Nu este vina noastră că avem o populație majoritar analfabetă, care alege google și doamne-doamne în detrimentul științei. Nu este problema mea că se îmbolnăvesc și mor proștii care refuză știința pentru că așa le-a șoptit lor un îngeraș. Nu este treaba mea, eu am făcut deja totul pentru binele public.

E timpul ca rahatul ăsta să se oprească.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.