Desigur, nu doar PC-uri, ci și macuri, laptop, notebook etc.
Pe vremea în care încă foloseam Windows, moartea mea era să nu folosească PC-ul mult RAM. Nu știu de ce, dar când auzeam coolerul că începe să cârâie și vedeam că Chrome îmi consumă 3 GB, simțeam că o luam razna. Asta deși aveam, de obicei, 16 sau 32GB RAM. Desigur, eu vin și din vremurile în care 4MB erau suficiente pentru oricine.

Alt pitic este că nu suport să am HDD-urile pline. Am, pe NAS, 2 HDD-uri de 2TB și unul din ele are cam 1.5TB ocupate. Efectiv îmi stă pe creier și nu știu ce să fac. Soluția simplă ar fi să mai iau un HDD și să transfer jumătate pe el, ca să pot respira ușurat, dar nu mai are loc în server, pentru că e de ăla servietă, al doilea HDD e pus în locul CD-ului.

Nu suport să am fișiere pde desktop. Dar, în același timp, pe Windows, nu suport un desktop care să nu aibă My Computer, My Documents și Recycle Bin. În rest, nimic altceva. Ceea ce este maxim de ciudat, pentru că nu folosesc pentru download decât desktopul, nu salvez nicăieri altundeva, din motiv de salvat clickuri și accesare mai rapidă. Prin urmare, la mine, dacă nu îl mut manual altundeva, orice save ajunge în Recycle Bin cel mai târziu înainte de a închide computerul.

Iar cu închisul este altă treabă. Nu suport să închid de tot, orice ar fi, PC, desktop, laptop, Mac, trebuie să fie întotdeauna în standby, să îl pot deschide la un singur click. Bine, de aia nici nu am parolă pe ele, ca să nu trebuiască să se deschidă într-un ecran cu password și să îmi mănânce din timp.

Din când în când, pe Windows, îmi place să intru în fișierele de sistem și în Program Files și să șterg manual ce nu recunosc, din dorința de a scăpa de clutter. Știu că pot folosi utilitare și disk checker, dar așa mă relaxez eu, pierzând timpul aiurea și citind nume de fișiere și comparându-le cu ce am eu în memorie.

Probabil mai sunt, dar nu îmi amintesc acum.
Voi? Ce pitici vă macină la mașinile voastre?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.