Mă uitam ieri la imaginea aceasta, cu noua imagine Calvin Klein, o doamnă non binară care pozează fiind neepilată la subraț. Nu am urmărit reacțiile de pe Facebook sau Instagram, sunt convins că valuri de pipițe care nu ar ieși din casă nici cu sprâncenele deranjate vor aplauda curajul și da, ce minunat și valuri de tâmpiței educați la coada vacii vor da cu huo, pentru că na, așa e viața, cineva trebuie să aibă întotdeauna grijă de ce face celălalt cu corpul sau sexul său.

Contrar uzanțelor, deși nu mi-a cerut nimeni părerea, eu, totuși, o să mi-o ofer.
Sunt foarte de acord și foarte pro. Trăim vremuri de deșteptare morală, adevărat, cu multe zbateri și sughițuri dar, în sfârșit, trăim într-o societate unde femeile nu ar mai trebui să trăiască după stereotipuri inventate tot de unele dintre ele. Și bărbații la fel, de altfel, dar nu despre ei este vorba aici.

Mi-am pus de multe ori întrebarea de ce femeile sunt obligate să nu aibă fir de păr pe ele, pentru că altfel, doamne dragă, ce rușine e, cum să fii atât de păroasă? Una din ipoteze este că societatea are o tentă pedofiliacă în ea, iar pedofilia fiind interzisă, s-a îndreptat spre next close thing, femeia. Care, conform cutumelor, trebuie să fie epilată complet și peste tot și nu doar pe picioare, ci și în zonele intime, altfel, fiți atenți, că asta credeți și voi, nu este curată. Pentru că, se știe, părul acela inghinal nu se spală corect. Desigur, la bărbați merge o tufă sau o freză scurtă, e bărbat, el poate fi murdar.

Mi se pare o idiosincrazie tâmpită, o imagine falsă a unei societăți ce se ascunde după cutume apărute din minți bolnave sau plictisite.
Orice femeie are dreptul de a fi exact așa cum se simte ea mai bine. Vrea să fie normală, naturală, este treaba ei și doar a ei cum iese pe stradă sau la plajă.

Unele lucruri trebuie neapărat să se schimbe. Chiar cu prețul ororii din ochii pudinboandelor de ocazie, pentru că, să nu uităm, cel mai mare inamic al femeilor este însăși femeia.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.