Când întreb asta, mă refer la cei care sunt undeva la vârsta mea, nu la nebunatecii tineri, cu părinți de după sau imediat înainte de revoluție. Decreței, mileniali, oamenii care știu bătaia în cele mai intime elemente ale sale.

Sunt curios, recunosc. La mine în casă nu am auzit niciodată expresia Te iubesc. Niciodată, nimănui, sub nicio formă. Tatăl de-al doilea avea opțiunea clar exprimată că copiii se mângâie doar în somn, în rest apăpaieșibătaie și oricum, nu eram al lui, nu s-a pus vreodată problema de mângâiat, sfat sau altceva. Mama…nu știu, absolut niciodată și nu doar mie, ci și fraților mei. bine, mă gândesc că poate lor le spunea separat, când nu eram eu. Nu știu.

Mizeria asta m-a afectat foarte mult la începutul vieții mele de adolescent și mult timp după. Întotdeauna mi se părea rușinos să spui Te iubesc, cum să spui așa ceva cuiva, nu mai zic CUM SĂ SPUI AȘA CEVA ÎN PUBLIC. Nici măcar fraților mei nu le-am spus vreodată și nici ei mie. Nu e ceva ce se spune așa ușor. Evident, între timp, m-am autoeducat, pentru a nu ajunge să îmi cresc copiii cum și i-au crescut părinții mei.

Dar inclusiv acum, când scriu, am o stare de anxietate gândindu-mă la asta și mi se pare caraghios, e ca atunci când rostești de prea multe ori un cuvânt, până își pierde sensul.

Ați pățit?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.