Știu că plângea inima în voi să aflați cum am rezolvat problema routerului. Calmați-vă sânișorii, răspunsul e aici.
Mi-am luat…annoying drumm noise…

Sistem Mesh TP-Link Deco X60.

Efectiv mă săturasem de routere, de căzut net, de sughițuri și altele, de asta am trecut pe un sistem mesh.

Părțile bune.

Nu mă așteptam să fie atât de ușor de instalat. Serios, ușor e prea puțin spus. Pur și simplu instalezi aplicația, dai vreo 5-6 clickuri intuitive, bagi parola de ppoe, setezi rețeaua internă și atât. Pe bune, atât, nu ai de instalat și celelalte părți ale meshului, doar le bagi în priză și atât, aplicația le detectează automat în rețea și le adaugă.

Bănuiesc că, atunci când ai mai multe camere și ai nevoi mai mari, poți să mai adaugi meshuri de gen, nu văd ce te-ar împiedica.

Cum funcționează?
Absolut impecabil. Am făcut teste pe telefon, la fiecare mesh în parte.


Sunt făcute în ordinea distanței, primul test este făcut în aceiași încăpere cu meshul 1, la o distanță de vreo 3 metri, al doilea la cca 6m, printr-un perete de cărămidă de 45cm, conectat la meshul 2, al 3 lea la cca 10m distanță și 2 pereți din aceeași cărămidă, conectat la meshul 3. Suprafața casei este de 110 mp, cred.

Am făcut și un test pe cablu.

Problema e că nu e neapărat relevant niciunul din teste, pentru că, în timp ce testam de zor, erau conectate cele 18 deviceuri din casă care îmi folosesc netul, iar torentele legale de pe serverul legat prin cablu funcționau voioase, împrăștiind scânteia cunoașterii peste tot în lume.

Ce nu mi-a plăcut la el.
Nu are decât o singură mufă LAN, alta decât inputul de internet. În LAN-ul meu, direct, intrau serverul, TVul, playstationul. Practic, dacă aveam acolo 2 deviceuri fără wireless, unul dintre ele trebuia să ia pauză. Bine, una peste alta, playstationul descarcă cu o viteză decentă și wireless. (mi-am adus aminte, am nevoie de un hard extern pentru PS5 și m-ar ajuta niște recomandări. Mă interesează din produsele dedicate, plug and play, nu mă interesează să citesc documentații sau să cumpar tot felul de deviceuri ca să îl leg la consolă)

Dar dacă puteți trece peste această scăpare care nu e neapărat îngrozitoare și vreți un sistem care să meargă dracului o dată și să nu mai trebuiască să bibiliți zilnic sau săptămânal la el, recomand, pur și simplu se simte altfel, poate e doar o senzație, dar chiar mă simt sub o umbrelă de internet.

Bine, la norocul meu, mâine cade rds-ul…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.