Am, de ceva vreme, un router Ubiquiti, în combinație cu un extender tot de la ei, de care, efectiv, nu am avut de ce să mă plâng vreo secundă. Mers impecabil, ducea tot ce îmi mergea mie în casă, descărcări de giga pe server, Netflix pe 3 televizoare, muncă pe laptopuri și câteva telefoane. Totul simultan, totul perfect.

Și, nu știu de ce, nu mai e perfect. La un moment dat a început să meargă prost și aia a fost. Reset, reinstalat, folosit fără extender, schimbat între frecvențe, absolut nimic, ore întregi pierdute prin setări, resetări, căutat pe net de soluții. Nu este stricat, funcționează în aceiași parametri, când funcționează dar, efectiv, gâfâie, mi se oprește camera de supraveghere de la copil, macul îmi arată din 3 în 3 minute că nu are net, dar stai, m-am conectat din nou la router, totul e bine, ah, nu e bine, nu s-a publicat ce ai scris, că nu aveai net, dar acum ai, scrie din nou.

Și m-am cam săturat, pur și simplu e teribil de enervant și ne scoate din sărite pe amândoi când se oprește camera din senin.

Ce routere super tari au mai ieșit pe piață, în rangeul ăsta, de utilitar în casă? De fapt asta e întrebarea. Ceva care să nu gâfâie, să ducă cele de mai sus și să aibă și rezerve și care să funcționeze când îl bag în priză, nu să instalez eu DD WRT și alte comedii, eventual Rasberrypie și Piehole, pentru că eu cumpăr produsul ca să îl folosesc out of the box, nu să caut tutoriale ca să îl fac să meargă.

Linkurile sunt binevenite în comentarii.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.