Atenție, urmează spoilere. Dacă citești și după aia te plângi de faptul că vai, spoiler, ai o problemă. Gravă. Tratabilă cu medicamente..

Sunt fan al filmelor Mortal Kombat de la apariție. Soneria telefonului meu este melodia de la Mortal Kombat original. Asta e, știu, nu e arta, dar orișicât, este, cumva, un ecosistem joc/film în capul meu care îi păstrează farmecul după 30 de ani.

Dar bro, MK ăsta ultimul fracturează orice fel de logică și inteligență dintr-un film de categorie C spre D. Adică ok, nu te așteți la capodopere cu Michael Jai White, evident, dar parcă ai vrea să nu îți scuipe cineva în față Bă, ești prost și nu ai nevoie de o premiză pentru acțiunea asta, e ca la filmele porno, instalatorul este prezumat în cadru.

Și serios, tot filmul e așa. Deci nevasta japonezului și japonezul sunt uciși de un chinez supărat, care zice că totul este pentru…cineva, un nume de-al lor. Cine e ăla? De ce? No idea. Japonezul moare și ajunge în iad, unde învață să îi stăpânească focul. De ce? Fuck hell i dont know. Raiden ia copilul japonezului, care era o fetiță și pleacă cu ea. Aflăm, la final, că a fost folosită la prăsilă, să ducă sângele japonezului ucis mai departe.

Iar premiza de la care începe filmul este magică. Vine la eroul principal un negru, în timpul unei furtuni de gheață, care îi zice că este destinul său să salveze pământul și trebuie să meargă să o vadă pe Sonia Blade. Și ăsta, nici una, nici două, abandonează copil, familie și se duce să o vadă pe Sonia Blade. Nu, serios, asta e tot, un străin îi zice fix atât și ăsta este Ah, deci acesta e destinul meu, voi merge la Sonia Blade. La modul serios, dacă ar veni un necunoscut pe stradă la voi și v-ar zice asta, ce ați face, în afară de a pleca mai repede de lângă el?

Nu mai insist, pentru că tot filmul e o bălărie ilogică, cu cafteli fără sens, cu villains neexplicați ( e o fază în care Shang Tsung zice despre o tipă badass cu aripi despre cât de tare este și cum e ea copilul preferat al său și ce bună e, iar tipa, efectiv, moare în primele 20 de secunde de acțiune, tăiată în 2 la un gater. Serios, nu a dat măcar un pumn sau o aripă, s-a repezit din cer direct în gater, tăiată în 2, the end)

Dacă tot apar tot felul de filme așa zis remake, nu ar fi mișto să le facem să fie și bune? Adică buget este, că este CGI, care e extrem de scump. Poate ar fi mișto și un scenarist, ceva, care să aibă idee despre cum se construiește o acțiune și niște caractere. Cer prea mult?

Aș vrea și eu un remake după Highlander…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.