Mă gândeam la o fază întâmplată săptămâna trecută. Un prieten m-a băgat cu japca pe ceva grup de facebook cu așa ziși oameni de business, de unde am învățat o grămadă de lucruri.

Am invatat ca exista oameni care vor business, dar nu stiu ce contine un bon fiscal. Oameni care au business dar nu stiu cum sa vada daca sunt pe profit. Oameni care vor consultanta care valoreaza mii de euro, dar sa fie moka, pentru ca de ce nu. Oameni care vor sa deschida saloane de coafura, dar se cearta cu comentatorii pe regulile de igiena pe care EI considera ca nu au de ce sa le urmeze. Oameni care au business dar, citez, STITI CUM E, nu au buget de marketing, dar vor vanzari. Oameni care considera ca deschiderea unui aprozar online necesita doar un site frumos. Si tot asa.

Dar ce m-a făcut cu adevărat să ies a fost o întâmplare haioasă.

Sintetizat, unu copil de 14 ani a descoperit wordpress, CMS-ul care se instalează next, next, acum un an și azi oferă soluții de securitate pentru situri și magazine online.
Evident, i-am comentat și i-am spus că securitatea unui magazin, a unor baze de date, sunt responsabilități uriașe, care se lasă cu amenzi la fel, iar el încă e la vârsta la care îi plătesc părinții amenzile, poate ar trebui să mai citească chestii, să învețe, să își facă un portofoliu, chestii de astea.

Băi, nu vă zic ce s-au declanșat oamenii de afaceri de acolo, ăia care nu știu ce conține un bon de pe casa de marcat. Că se citește invidia în mine, că e jenant cum îmi bat joc de un copil care încearcă, trebuie încurajat, trebuie făcut să meargă mai departe. Efectiv, o gașcă de analfabeți care habar nu aveau pe ce lume trăiesc, îmi explicau cum trebuie încurajat un script kiddie, că doar nu plătesc ei.

Anyway, ideea este asta. Nu mai încurajați mediocritatea. Nu mai încurajați pe principiul Important e că ai încercat, chiar dacă a rezultat o ciorbă. Nu vă mai mulțumiți cu E bine și așa. Nu faceți decât să creați niște monștri mediocri, care nu vor ști niciodată care e, de fapt, nivelul la care sunt, dar vor avea pretenția de a fi tratați ca niște profesioniști.

Și asta e valabil în orice domeniu.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.