De ceva vreme am inceput sa gatesc eu exclusiv, pentru ca Luna sa poata avea grija de printesa intunericului si sa si munceasca, cineva trebuie sa castige si bani in kibutzul asta. Faptul că, în fiecare noapte, devil’s seed se conectează la mainframe ca să își uploadeze noi directive nu ajută deloc la odihna mamei și la capacitatea sa de concentrare, așa că măcar la chestiile banale să contribui și eu cu ceva.
Anyway, de cand fac asta, mi-am dat seama de ceva. Incredibil cât de multe figuri aveam la mâncare, ce mofturi de prințesită bob de mazăre.
Abia acum îmi dau seama, când stau cu inimioara cât un purice, să văd, le place, mănâncă, cum li se pare, dă-mi un feedback! Și, când mă gândesc înapoi, îmi vine să mă bat singur pentru fițele mele. Nu știu cum au reușit femeile din viața mea sa stea langa mine.
Ce voiam, de fapt, să zic, e că mofturoșenia se transmite în familie.
Cred ca am cel mai tampit motan, dpdv al mancarii. Pur si simplu nu mananca nimic altceva decat purina one sterilcat. Ba, nimic altceva, nu pliculet, nu cutiute de 15 lei 20 de grame, niciun crantanel de pisica, nimic, absolut nimic. Maxim daca fura cate o bucatica de carnita din farfurii sau, daca primeste, branza topita. Dar doar branza topita, nu altceva. Nici vorbă să mănânce mâncare gătită sau ceva, doamne ferește. Rar ne face onoarea de a lua fripturică din farfurie și aia doar o bucățică mică și, dacă nu e high quality porc, o scuipă. Asta deși purina îi iau de vită sau pește.
Asta e, FSM nu bate cu bota.
NOU
Pisicile sunt dracu, iti zic.
I should know, I have 21 of them.
NOU
ai…21…de…pisici?
NOU
Ăia sunt PITICI, nu pisici.
NOU
De ce va mai mirati? :)))
NOU
Am crezut că centimetri, mă pregăteam să zic ceva frumos.
NOU
Da, plus 7 caini si 2 papagali.
NOU
Bai, am si eu pisici in cartier, dar doar 2 “pensionare” in od constant. Plus a mea personala.
Caini nu prea sunt.
NOU
Misterul e elucidat acum, nici macar nu ma mir.
NOU
Pisicofilie. Gizăs.
NOU
@Dragoș: Ai crescut simțitor în ochii mei 🙂 Eu am doar 4 câini, 1 papagal și o broască țestoasă (Lenuța), dar stau la apartament și sunt sărac.
NOU
Faptul că ai o broască țestoasă pe care o cheamă Lenuța e lejer cel mai simpatic lucru pe care l-am auzit azi.
NOU
@Maithun – te inteleg perfect, cand stateam la apartament aveam doar doi caini si atat.
Am zis ca daca am fost atat de norocosi sa putem avea o casa si o curte mare, sa “dam ceva inapoi” si sa salvam niste suflete.
Toti sunt foste cazuri de abandon, accidente, lasati prin adaposturi, etc.
Uneori imi scot peri albi, dar realizez ca sunt niste suflete amarate si imi fac viata mult mai frumoasa.
NOU
Same here. Doi de pe șantier, doi de pe stradă. +1000
NOU
Apropo de nume, astia sunt ai nostri:
Pisicile: Nela, Saveta, Petronela, Marean, Atena, Legiune Slab, Legiune Gras, Catza, Ioana, Nicusor, Malosenia 1, Malosenia 2, Malosenia 3, Hitler, Urecheea, Gulereea, Pufosenia, Filip, Miron, Andreea si Calin.
Cainii: Grigore, Gheorghe, Mamon, Vasile, Pahmutie, Lord si Veioza
Da, pe carnete, oficial, etc.
NOU
Nu am crezut ca voi scrie vreodata propozitia asta, dar iata:
Pune o poza cu Hitler.
NOU
i.ibb.co/r75KfjX/157768916-230125705474583-7312801524757901931-n.jpg
i.ibb.co/D87Yh9M/158073686-2832033150458318-7282567087148659173-n.jpg
NOU
Alta propozitie pe care nu credeam ca o sa o scriu vreodata.
– Ce simpatic e Hitler!
NOU
banuiesc ca ”lenuta” are doar doua oua si altele nu mai face!
NOU
Este, mancu-i nasul lui :X are o problema la un ochisor, cred ca l-a tras curentul, bine ca mi-ai amintit ca nu as fi observat, sa ii pun niste picaturi.
NOU
Am reușit să salvăm și noi un pisoi acum două zile și am ajutat-o pe mamă să nască (de fapt am salvat mai mulți dar nu i-am putut lua pe toți (acum sunt bine-mersi cu mama lor). Unul din ei era bocnă din păcate când am gasit-o noi pe mamă, iar ăsta pe care l-am și luat în casă abia mai respira… dar și-a revenit binișor. Când ne-om muta o să avem mai mult loc. Încă nu știm ce nume să-i punem, dar copiii sugerează “Ghiocel” că-i mai unisex așa.
NOU
Copiii vostri nu vor avea un prieten mai bun niciodata 🙂
Daca stati la bloc, sa aveti grija cu geamurile, o plasa de insecte ar fi arhisuficienta.
Cand sunt mici, pana pe la 8-10 luni, sunt incredibil de prostalai, si nu ai vrea sa iti faca un salt in gol.
In rest, dupa ce terminati de intarcat, sa-l bagati cu nasul in litiera de 2-3 ori, ca dupa aia nu mai aveti treaba cu el, va sti singur “mersul”.
Ideal ar fi sa ii luati o litiera acoperita, cel putin pana ii faceti deparazitarea, ciparea si primele 2 vaccinuri.
NOU
La circa 4 luni (născut în aprilie, treaba s-a întâmplat în august) japița mea a făcut un salt, a izbit plasa, a deschis-o (fără s-o rupă) și a aterizat pe acoperișul balconului apartamentului de sub al meu.
Printre puținele situații când am fost aproape isterică.
Meșterului-unchi care-mi renova bucătăria a recuperat jivina.
Ulterior am asigurat plasele. Cu scoch din belșug că nu-mi permiteam altceva.
Și nu lăsa geamurile rabatate, unei prietene i-a murit o pisică sufocată în mai puțin de 2 minute cât s-a dus să ia ceva din balcon. Am auzit și altele pe tema “geamuri rabatate “, dar asta e la prima mână.
NOU
Mersi pentru ponturi, plase la geamuri avem, la litieră cred că ne-am grăbit un pic, am luat una cu care să se lucreze ușor, cu sită și recipient unde să cerni nisipul. Pare destul de bine gândită, dar dacă nu e ce trebuie ne reorientăm. Sincer nu știu dacă e cazul de deparazitare, nu a luat aproape deloc contact cu mama lui și n-as vrea să atentez la ficățeii lui de pomană, cel puțin cât e mic (e la propriu cât un bulgăre de zăpadă făcut de un copil).
NOU
daca nu e cu acoperis, o sa ai nisip in toata casa, ca ele arunca nisip ca sa acopere
NOU
du-te-n p..a mea! 🙂 cu drag, sincer! :)))) adica nu chiar :)))) cei care iubesc animalele la nivelul asta, merita felicitari.
NOU
Dacă este extrem de mic, sub 4 săptămâni, nu te grăbi cu deparazitarea internă. Cel mai bine o faci înainte de primul vaccin. La 6 săptămâni parcă.
Doar dacă vezi că nu merge bine, gen mănâncă ca spartul și nu crește deloc, întreabă veterinarul de deparazitare.
Tot dacă e foarte mic trebuie neapărat să-l stimulezi să facă pipi/caca, singur nu poate și riști să moară. După ce mănâncă, cu un servețel de hârtie moale, dischetă pt demachiat, vată, ce ai, înmuiată în apă călduță și stoarse îl ștergi ușurel la fund de câteva ori.
Pt ăia care se întreabă de unde are pisica-mamă vată și apă caldă, n-are. Ea îi linge în locul cu pricina. Și nu fac mișto.
NOU
Trebuie litiera acoperita ca sa nu dea cu nisip amestecat cu cacat pe o raza de 2 metri in jur.
Unele litiere au un semi-capac, seamana cu Amsterdam Arena, adica daca pisica da cu labutele nisipul, nu se imprastie in exterior, poti sa incerci cu una din aia.
Alea acoperite is ok ca nu put, au si filtru de carbon.
Legat de geamuri, o pisica nu are forta sa iti rupa plasa, dar daca clipsurile nu sunt puternice, o poate rabata in exterior si tot cade in gol.
Ideale sunt plasele de sarma, sau sa prinzi cu ceva plasa simpla, incat sa nu se mai rabateze.
Termopanele oscilobatante, asa cum a scris Adi mai sus, nu sunt ok, pisica incearca sa iasa, se prinde cu gatul acolo si aluneca constant, pana se sufoca.
E o moarte lenta si chinuitoare, nu are forta nici sa tipe dupa ajutor, pls don’t do it, am vazut la prima mana, it’s not pretty.
Primul vaccin il faci cand vrei si poti, dar deparazitarea e bine sa o faci dupa maxim o luna, e pentru viermisori, aproape toti pisoii au viermisori si se chinuie.
Daca nu vrei deparazitare, ia-i cateva pastile de Drontal de la veterinar, e “the pill of choice” pentru parazitii interni.
Legat de veterinar, toti iti vor da sfaturi dupa posibilitati si locatie, dar cei mai buni sunt cei de la A&A din Drumul Taberei (au 2 locatii).
Scumpi dar ireprosabili.
Daca ajungi acolo, tell doctor Radu I said hi, ne stim de ani de zile, eu si nevasta-mea suntem probabil cei mai prolifici adoptatori/salvatori “pe persoana fizica” din Bucuresti/Ilfov, dupa Kola Kariola.
Bafta !
NOU
Pt pisici este Cestal, la catei se face deparaZitarea cu Drontal. Bine, cel putin asa fac eu. ( pisicii sunt doi si sunt “a lu tata”). Le cumpar de pe site urile de profil pastilele, mult mai ieftin decat la veterinar.
NOU
Drontalul merge si la pisici si la caini, atentie doar la dozaj, in functie de greutatea animalului.
Drontal e cel mai ieftin, apoi avem Cestal, Romvac, Vectra, Stronghold, Milbemax, Bravecto, Exitel…sunt cate dracu, bani sa ai 🙂
Stronghold de exemplu e (mai mult) pentru deparazitare externa, de genul râii (cand le vezi ca se scarpina in urechi des, le cureti de negreala aia si apoi le pui Stronghold).
NOU
@Dragoș, dar cum convingi jivinele să înghită alea? Că al meu are 7 kile-n viu, și în funcție de denumire, la greutatea lui trebuie sa-i dau 2-5 pastile.
La veterinar e o statuie de înger care nu mișcă un fir de mustață, cu mine e o combinație de un sfert de junglă de tigri.
Am încercat să i-o pisez în mâncare umedă, favorita lui, de obicei o aspiră, la prima doză a mâncat, dar i-a rămas un pic în castron. La doua doză nu s-a atins de ea, nici când am sistat toată mâncarea.
Apoi am pisat, pus puțină apă și dat cu seringa. A făcut niște spume la bot de mă dădeam cu capul de pereți că am omorât bietul pisoi. Am căutat “seringă/piston” special pt dat medicamente. Aici n-am găsit nici în farmacii, nici la cabinete. Pe interneții patriei e cam scumpă, pt ăia chinezești e cam complicat cu adresa pt poștă.
NOU
Le zdrobești pastilele în câteva bucățele mai mici, pe care le bagi în chifteluțe de pateu și i le dai așa.
Dacă le scuipă pentru că din nou, pisicile sunt dracu, i le bagi în gură, le va înghiți forțat după câteva secunde (tot în pateu).
Depinde și cum îi nimerești, sunt ca niște copii mici, unii le înghit fără probleme.
NOU
@Adi-P: pisica are 3 zile și se schimbă de la o zi la alta. Am citit și noi cum să avem grijă de ea, exact dischetă demachiantă am folosit, iar acum face singură și pișu si caca. O singură întrebare aș mai avea: ce mancare să-i dau după ce iese din faza biberon + lactaDIET?
NOU
Pateu/plic pentru cateva saptamani, si apoi incepi sa pui treptat in castron bobite.
Dupa ce se obisnuiesc cu boabele, poti sa reduci ratia de pateu/plic, fiind mancare moale.
Ulterior, doar boabe/apa, cu un plic/pateu ocazional, ca “treats”.
NOU
7Cum zice Dragoș.
Când va fi mai mare, tot ocazional poți să-i dai o grămadă de drăcii: eu îi mai dau niște bețișoare din ceva carne preparată cumva, de la lidl (sunt ambalate individual, la set de 10 sau 12), sau niște bucățelele de carne uscată, tot de acolo, la plic. Pe zooplus, au ceva carne liofilizata, se vede fibra cărnii, al meu e mort după alea.
Tot de la zooplus, am primit de testare la ultima comandă o cutiuță cu niște “pliculețe ” cât degetul meu cu un fel de piure. Mai avea un pic și înghițea și plicul.
Am meu primește un pliculeț și un bețișor pe săptămână, în zile diferite și de câteva ori pe săptămână câteva (5-6, sunt instrucțiuni pe plic) bucățelele de carne d-aia uscată (plicul e cu fermoar).
Piure a primit intr-o zi extrem de neplăcută când am stat peste program până spre 11 seara.
PS. La început poți să încerci cu plicuri/pateuri pt juniori. Și boabe tot pt junior. În principiu e junior până la 1 an. Cam toate mărcile, inclusiv alea ieftine, marca supermarketului, au varianta junior.
NOU
Are grija sa nu se ingrase 🙂
NOU
Pentru ca isi permite. Ia sa il uiti cateva zile acasa fara mancare, sa vezi ca mananca ce-i cade in fata ochilor :P.
NOU
Aiurea.
Mîța noastră avea cancer și tratamentele pe care le-a făcut la un moment dat i-au făcut o poftă de mîncare crîncenă, practic urla după mîncare nonstop.
Ei, și-a trebuit (pentru a nu știu cîta oară) s-o las la vet două zile și două nopți. I-au pus delicatesele de pe lume, nimic n-a vrut să mănînce. I-a scuipat și i-a-njurat (ea, care era o delicată) și nu s-a atins de mîncare în tot acest timp. M-am dus s-o iau acasă, practic întindea mînuțele după mine, m-a prins cu ele de gît cînd am scos-o din cușcă de la vet. Iar acasă a mîncat ca porcul. Ca por-cul.
Oricum, să ții pisica flămîndă „cîteva zile” în speranța c-o dai pe brazdă poate să-ți trimită pisica drept în lipidoză hepatică și-n 48 de ore în cutiuță mică, în grădină, la verdeață.
NOU
In urma articolului D-lui Eftimie la Vali pe blog, am luat Benek, graunte pentru litiera si daca tot am luat am zis sa iau si mancare.(multumesc Eftimie, cea mai mare inventie a secolului)
Am luat nite plicuri cu carne de ton si dorada, nu am citit ce contin, au chiar carne adevarata, fasii.
Nimic frate, nu se atinge de ele, a stat o zi nemancata si nu s-a atins de farfurie.
Bun, las’ ca iau altceva, Animonda carny made in Germany, carne la fel ca cea din conserva pentru oameni, miroase si arata de as manca si eu.
La fel, zero, mananca doar Felix, KitCat si alte chestii din faina proteica, plicurile au ajuns la tara, la motanul vecinei.
Cand aude masina, saracul motan vine plangand in curte la noi, ar manca si pietre, termina un plic in 5 secunde.
Ea e, o pun aici sa o fac de rusine:
ibb.co/pv5X1Jm
NOU
Articolul ala e de o imbecilitate crunta, mai ales portiunea cu hranitul pisicii exclusiv cu carne tocata pe principiul ca e animal carnivor. Lupii si tigrii sunt carnivori, dar incep mancatul nu cu file-ul mignion, ci cu organele si matele.
NOU
@Radu: Nu înțeleg cum îți permiți să-l faci pe Eftimie, Geniul Carpaților, Îmblânzitorul de Idei Crețe, Corifeul Școlii de Gândire Simpăticuț Nazistă de sub Tâmpa, imbecil. Ts ts ts
NOU
Benek ăla s-a dovedit chiar mișto.
NOU
Eu am 3: una mănâncă doar crantanele brandul de la Auchan, nimic altceva, de vreo cinci ani. Motanul, de vreo câteva luni, doar pliculețe Felix jellies, un anumit sortiment, cu vita și roșii. A treia pisică, doar conserve Kitekat. Cu gătitul, ai dreptate: o dată nu ar zice ai mei că e bună mâncarea, sărutmâna. Bagă în ei, evident, dar fără complimente. In schimb, dacă ceva nu le-a plăcut, mamă ce repede vin cu critica.
NOU
Si eu sunt mofturos, de mic chiar. Mama făcea de mâncare, dacă nu îmi plăcea mă trimitea să îmi fac ce doresc :)). Așa că am învățat să fac de mâncare (am trecut la alt nivel după 4 ani de chirie și 6 de cămin studențesc).
Acum e la fel, dacă nu vreau ce este, îmi fac de mâncare. Doar că îmi place să fac de mâncare, așa că fac pentru toată familia. Și știu să fac și mâncare care le place lor și mie nu 😀
Legat de pisici… eu am crescut la țara unde pisicile alea mâncau orice, doar să bage ți ele ceva la maț. În schimb am acuma una… vai de rasa ei… la fel, mănâncă doar boabele ei, nu conservă sau altceva. Dacă ii dau o felie de șuncă o lasă acolo să se usuce. Mi-am dat seama că ori nu știe să mestece, ori nu vrea – dacă tai șunca în bucățele, mai mănâncă.
In principiu eu ii pun mâncarea și pe urma o las să facă foamea, treaba ei. Doar că intervine nevasta… care trebuie să îi facă pe plac mâtzei
NOU
Eu care i am cumparat jrt ului fantana de apa ,nu mai povestesc ce aventuri am avut cu mancarea javrei. Arza l ar terciu pe blana aia fina, care e par nu blana.
NOU
Am si eu un motan SH, luat de la o turcoaica, maninca aproape orice de rupe, ii ia mincarea de sub nas cainelui, noroc ca pe ala l-am crescut de mic lord. Cred ca in vreo 3 luni a pus vreo 2 kile pe el, era slabanog rau, ii simteai oasele pe sub piele. Problema e ca daca continua asa o sa se faca cat porcul deja ma gandesc cum sa fac sa ii reduc din mincare, e si ofticos, cand vrea sa manince ceva miorlaie ca disperatul.
NOU
Pisicile ca și câinii dealtfel, au mofturi. La mine e simplă treaba: 30 de minute pe ceas castronul la dispoziție. Mâncare speciala la unul din ei.
Apare plictiseala combinată cu mofturile? No problemo: 30 de minute și ne mai vedem mâine. Ai mâncat, bine. N ai mâncat, nu ți e foame.
La cerșeală nu mă las impresionat și nici nevastă mea nu se mai lasă de când a dat niște brânză ca supliment “că uite, n-a mâncat sărăcuța” și am ajuns cu câinele la veterinar cu de ălea nasoale.
Am avut și pisică, era la același regim, fără să pun botu’ și fără să aud concertul de miorlăială. Recunosc, tomberoneza a învățat să deschidă frigiderul și ușile, bătea câinele (care era pui pe vremea aia) pentru mâncare, se căca în farfuria lui și făcea tot felul de chestii. Da, pisicile îs dracu când le e foame și nu percutezi dar obezitatea e nasoală la ele. Așa că …ghinion: regim și mâncare ce i dau eu. Dacă nu mănâncă, aia e.
NOU
Erai bun de vătaf pe plantație 🙂
NOU
:))))) esti un Lord cu alea 30 de minute, sincer. Eu mai mult de 15’ nu l mai pasuiesc la cat si a batut joc de mine :))))).
Ba, ii arunc mancarea la gunoi dupa ce l am lasat sa mai ia fix o boaba din ea. Dupa doua scheme din astea..nu mai are tupeu sa strambe din nas la mancare.
NOU
@Maithun: am câini de când mă știu. Sunt genul de stăpân corect în relația cu câinele și chiar dacă nu s ăla care umblă cu recompensa după el ca să cumpere simpatia, câinii mă preferă pe mine.
NOU
filipa: am doi câini în momentul ăsta, mâncarea le o dau separat, încăperi diferite. Trec vreo 10 minute până renunță la a ajunge la mâncarea celuilalt așa că termenul e ok. Să golească castroanele… între 5 și 15 minute, depinzând de ce chef au.
NOU
Raidere, apropo, mai traiesc Husky/Huskitza ?
Sau sarpele, ca tot discutam de animale :))
NOU
Hahaha. Da, traiesc toți. De husky nu mai știu nimic dar restul sunt pe facebook. Inclusiv olteanu’ care a rămas la fel.
NOU
I-am gasit, inclusiv pe Lorenzo, pe Lucky, pe Imperash, etc.
La fel ca acum 20 de ani, am o imagine mentala cu Kiro, eram toti gramada la povesti si ne uitam live la atacurile din 9/11 pe jaful ala de TV deasupra canapelei :))
NOU
Lol. Acu văd cine ești.
NOU
Arhi, deci sa inteleg ca micuta nu doarme inca noaptea? Avem si noi una bucata de 9 luni, care ne tine treji inca de la nastere, dar noi tot speram de la o noapte la alta ca va fi altfel. Spune mi ceva de bine, te rog.
NOU
Pana la trei ani, aproape sigur se rezolva 🙂
NOU
Iti zic eu de bine: s-a mai schimbat, ea doarme in principiu toata noaptea, insa plange des in somn, se foieste mult, o dor dintii, pierde suzeta, chestii de astea care tot ma trezesc noaptea pe mine, insa nu se compara cu noptile cand manca de 3 ori si plangea de 10487382 de ori.
NOU
Multumec Luna pt clarificari. Pai bebe nu se trezeste ca sa manance. Adica in afara de trezirile normale pt masa, se trezeste si plange/urla. Sta in patut in picioare sau in fund si tipa. Face asta de cel putin 2 ori pe noapte, iar de cele mai multe ori si sta treaz aprox 1-2 ore. Suntem destul de disperati si obositi, dar cica asa e viata de parinte.
NOU
obosita e ok. nu fi disperata. asa fac ei, nu are nimic, nu e bolnav sau ceva. o sa treaca, dar ai de tras.
NOU
o sa l aduc pe bau bau in discutie, poate doarme mai bine in pat cu voi? gata, aproape am dat un sfat nesolicitat, dispar
NOU
da, cum zice Luna, poate daca simte caldura materna si respiratia ta, va dormi mai bine. cine stie
NOU
Multumesc mult pt sfaturi. O sa incercam sa fim mai relaxati. Desi am fost la pediatri, neurologi, somnolog de la 3 luni, gandindu ne mereu daca e bolnav sau daca facem noi greseli la tot pasul.
@Luna Am “dormit” cu el in pat pana la 7 luni, iar noptile erau de fapt, ture de cate 6 ore, eu si cu sotul. Atunci nu inchideam un ochi, faceam “schimbul de tura” la 3-4 dimineata cu celalalt. Era agitat, se trezea dupa fiecare ciclu de somn, adica la fiecare 40 min, plangea, il leganam sau il plimbam prin casa. Acum pot sa spun ca sunt imbunatatiri, dar nu wow. Ziua era la fel, treb sa stam langa el cat dormea.
Are 10 kg si ne a cam terminat cu plimbatul la fiecare adormire. De fapt, asta e marea problema.
Sanatate si nopti linistite, va doresc!
NOU
Andreea, e normal ca bebelusii sa nu doarma toata noaptea. E normal si sa urle de cateva ori pe noapte, sigur il chinuie dintisorii. I should know, de mai bine de un an nu prea mai dorm
NOU
Am avut si eu caine si la fel ca si RAIDER de mai sus faceam doar ca 30 de min e mult. Daca nu se apuca de mancat, in 10 min la revedere, daca se opreste din mancat inainte sa termine, la revedere. Sa vezi ce manca Cassy a mea (cobanesc german negru) tot ce-ai dadeam fara sa comenteze… La fel as face si daca as avea pisica: Nu mananci? Hai sa vedem daca mori de foame cu mancarea (care nu iti place) langa tine. Chiar sunt curios. Asta cu nu mananc ca nu imi place e un joc pe care il castiga de fiecare data pt ca voi nu aveti inima sa o lasati cateva zile nemancata. Stati linistiti ca nu moare niciun animal daca nu mananca cateva zile, o saptamana, doar o sa slabeasca nitel
NOU
ehm, ce ? pisicile sint exclusiv carnivore? Cineva sa-l informeze si pe Luke ( “ca Skywalker, mama!” , supranumit “jos imediat de pe masa!”)
– Intru in bucatarie si gasesc firmituri peste tot “Cine a desfacut pachetul de chips-uri?” Liniste. Copilul e scoala, barbatul la munca, vinovatul doarme pe o perna in cos.
– Aud fisiit in debara . Ma duc tiptil si deschid usa brusc: cum se spune “te-am prins cu mitza-n sac!!” unui motan cu laba in punga cu biscuiti?
– Orice ar minca, daca ma vede cu chestii in mina, trebuie sa controleze daca ii place sau nu. Asa am aflat ca nu ii place cafeaua, dar iaurtul da, la carne si brinza nu face mofturi, pestele e desertul divin..
– Domnul M pregateste dovlecei pe grill.. Eu din cind in cind mai trec pe alaturi si rontai cite o felie.. Ii lasa deoparte si merge sa ia copilul de la scoala. La intoarcere il aud uimit ” Ste, dar ai mincat chiar toti dovleceii?” Eu, inocenta ” Care toti?” Un pisic adormit ridica usor capul, cascind plictisit “ce cautati?”
NOU
Aveam in copilarie la bunici un motan care manca ardei gras, coji de castravete sau de cartofi daca le gasea
NOU
Al meu mănâncă sau ar mânca, sau măcar gusta orice. E lesinat după pizza, șaorma, chipsuri, pateu de ficat, pește afumat sau din conservă. Nu las absolut nimic mâncabil la vedere, nici măcar pâine. Totul în frigider, dulap, cămară.
S-ar putea totuși ca mămăliga rece să fie în siguranță. 🙂
NOU
Morcovi fierti, mucenici direct din tava (accident), cartofi de orice fel, dovleac copt manca cot la cot cu noi, dovlecel, boabele de mazare le prinde din zbor si le inghite, avocado si uneori mere. Mamaliga o mananca si calda si rece.
Nu mai zic nimic de branzeturi, peste sau organe. Daca simte miros de ceapa sau usturoi fuge.
DIN FERICIRE nu mananca ciocolata si nu bea cafea 😀 dar mai are timp sa invete, are doar un an.
Cand facem popcorn facem “testul Boris”, daca mananca el mancam si noi. Mizerii din acelea de Chio nu a mancat niciodata, doar din boabe de porumb din gradina.
Imi place cand aduc cumparaturile in casa cum sare pe plase si incepe sa le miroasa, ori ca sunt boabe pentru el ori nu. 🙂
NOU
Hahaha. Da, traiesc toți. De husky nu mai știu nimic dar restul sunt pe facebook. Inclusiv olteanu’ care a rămas la fel.
NOU
Pisicile sunt utile cand nu esti sigur daca mai e buna carnea de anu’ trecut: dac-o mananca pisica, inseamna ca-i inca buna. Daca o miroase si pleaca, posibil sa fie stricata. Oi fi avut eu pisici paranormale, dar intotdeauna barometrul felin a avut dreptate.
NOU
Stii faza cu scosul limbii, nu ?
Cand le place ceva, pleoscaie din limba.
Cand nu le place ceva, pleoscaie din limba.
E o arta sa iti dai seama de diferentele subtile in pleoscait ale pisicii tale.
NOU
Dar si mieunaturile (de foame, de calduri, de resemnare, etc.), ca sa nu mai zic de plimbatul cozii (foarte util cand trebuie sa te feresti din timp).
NOU
“De ceva vreme am inceput sa gatesc eu exclusiv” Welcome in the club ! În weekend am făcut supă de ceapă, care a ieşit excepţional, mult peste ce se poate mânca la o cârciumă de lux, asta la felul 1, urmată de aripioare de pui marinate, inăbuşite în cuptor pe pat de legume şi ulterior prăjite la foc domol în tigăiţă, alături de cefuţă de pouceluş, cu garnitură legumele care au fost pătuţul aripioarelor, cu salata Colosseum – invenţia mea exclusiva şi botezată de jumatatea mea mai buna. Ieri – supă cu găluşte, excepţională, şi o combinaţie de pilaf cu paella, mai bine zis o jambalaya. Mâine urmează o ciorbă cu perişoare şi o musaca, să fie.
NOU
Soupe d l’oignon:
ibb.co/VVZ96Rg
NOU
Si aia mica:
ibb.co/pPpcxQm
NOU
Cefuță? Really? Cefuță? Jezuz. Tigăiță? Pătuț? Purceluș?
Chiar dacă folosești diminutivele, conținutul caloric rămâne același….
NOU
N-am calculat o calorie-n viaţa mea, si, sa ştii că mă pot încheia la şireturi.
NOU
a mea mananca plicuri cate ii dai.
Dar la boabe doar purina one sensitive si uneori purina one indoor cat.
carne ar manca cruda dar vomita dupa …. si gatita mananca cata ii dai. si parizer daca e dinala bun facut din pulpa.
NOU
Aproape un an de zile al meu a mâncat doar mâncare umedă. Mă cocoșasem de atâta cărat și făcusem bugetul praf, că nu-i ajungea un plic pe zi, îi trebuiau 3-4. Uneori mânca o conservă de 400 gr pe zi. Altfel mă mânca pe mine, la propriu.
Cu ajutorul veterinarului m-am enervat și am schimbat macazul. Nu i-am mai dat deloc, dar i-am lăsat tot timpul boabe în castron. Vreo 2 săptămâni a făcut super urât, cu sărit la mine, mușcat, miorlăieli d-alea de film horror.
Când s-a dat bine pe brazda cu boabele, i-am băgat un pliculeț pe săptămână, duminica. Sunt aproape sigură că știe când e duminică, e singura zi când face scandal când ajung dimineața în bucătărie. Mai primește și alte gustărele, chiar și mâncare de oameni, dar boabele sunt baza.
NOU
Si a mea mananca Purina One, cand ii dau, de zici ca n-a vazut ceva mai bun. Dar Purina One nu e, neaparat, o hrana buna/sanatoasa. Are potentiatori de gust si e pentru pisici ca aripioarele de la KFC pentru mine. Atunci cand ii dau hrana d-asta de supermarket (Purina One, Perfect Fit etc.), mananca mult, bea multa apa (ca e sarata) si viziteaza foarte des litiera. Cand ii dau hrana buna, mananca putin (aport mai mare de nutrienti), si viziteaza litiera cel mult o data pe zi pentru no. 2.
La fel e si cu hrana umeda. Cu cat e mai ieftina/proasta, cu atat o mananca mai bine, dar asta nu inseamna ca ii face si bine. Asta ieftina (Felix, Whiskas etc.) contine 4% carne, si 96% alte prostii. O hrana umeda de calitate contine peste 70% carne si restul sos/gelatina.
Referitor la hrana umeda, pentru cine hraneste pisicile exclusiv cu d-asta, e bine sa fie de calitate si sa contina taurina (un acid pe care pisicile nu il sintetizeaza, dar de care au mare nevoie, in special pentru inima si ochi). Daca pe ambalaj scrie “hrana completa”, atunci pot fi hranite numai cu asta. Daca scrie “hrana complementara”, atunci au nevoie si de o hrana care sa contina taurina si alte vitamine.
NOU
Noi avem doua pisici surori, tot așa negre ca a ta, care mănâncă același lucruri în fiecare zi: plicuri Purina One, de care or fi, și boabe. Nu se ating de nimic altceva și am încercat o grămadă de idei. Am avut de tras și până am găsit boabele bune. Una dintre pisici vomita cam de la orice boabe îi dădeam. După ce au văzut-o doi veterinari, am primit sugestia câștigătoare: Royal Canin Sensitivity Control. Sunt cam scumpe, le luam la pachete mari ca să fie mai rentabile, dar nu mai avem probleme cu ea, este mulțumită.
NOU
Frumos articol. 🙂
Am si eu un motan figurant in casa 🙂 Si al meu mananca numai Purina.. am incercat de toate. Numai plicul galben de la Purina are in cap…….. si mai rau …. numai de curcan daca se poate.