Din când în când mă mai ceartă fi-mea că sunt blocat în trecut cu muzica și ascult numai chestii vechi, nu mă mai deschid pentru nimic nou și, în unele momente, mă gândesc că poate chiar sunt retrograd și înțepenit în momentul acela de la 15 ani, când ți se fixează genul de muzică pe care îl vei asculta toată viața.

Dar dacă stau și mă gândesc puțin, realizez că, de fapt, nu sunt înțepenit nicăieri, ci doar că muzica de acum, din toate genurile, este complet inferioară, inclusiv tehnic, celei de pe vremea mea. Am scris anumit vremea mea, pentru că nu există un reper temporal clar pentru muzica ce îmi dezmiardă frumos urechea.

De exemplu, rock. Spuneți-mi voi formații rock din ultimii 5 ani, să zicem, care scot muzică bună, de calitativă, nu manele și căreia îi poți asculta un album întreg fără să devină corny, manea, plictisitor sau toate la un loc.

Nu mai zic de pop, dance sau ce dracu mai e acum. Că la modă e BTS, care cică e k-pop. Ok, posibil ca să fie plictisitor, dar, după30 de ani, oamenii încă știu de DJ Bobo, Haddaway, La bouche, Dr. Alban and so on. Acum unde, cine cum, că nu e nimic. Băi, dar nimic.

Rap, hip hop. Să râdem cu Benny Hill, comparându-l pe amărâtul ăsta din clip, care vinde muzică mort de 25 de ani iar oameni tineri îi rostesc numele cu venerație și îi ascultă muzica așa cum a intenționat dumnezeu, pe discuri de vinyl și Lil Pimp sau toată pleiada de Lil’s, din care unii vizitează pușcăriile US, pentru violuri la petreceri cu pastile si rohipnol. Cum să compari asta cu mizeria aia de WAP? Cu curul lărgit intenționat al ăleia?

Greșesc? Faceți-mi acum o selecție de 70 care să o bată pe asta.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.