Citeam ieri un articol despre vaccinarea la nivel mondial unde, ca de obicei, noi suntem ciuca proștilor, dar nici ceilalți nu sunt prea pe val, la toți se mișcă totul încredibil de greu și mortal pentru oamenii care nu mai apucă să fie vaccinați din cauza birocrației. Cu o singură diferență.

Israel, care deja își vaccinase 10% din țară, printr-o metodă foarte simplă. Au eliminat orice birocrație. E vaccinat cine ajunge la centrul de vaccinări, a venit, a intrat, s-a înțepat, a plecat. Nu zeci de hârtii, testă, asigurarea răspunderii în caz că, nimic. Inclusiv dacă seara mai au vaccin și expiră, pentru că nu poate fi refrigerat, asistentele ies pe stradă și întreabă oamenii care trec Vrei vaccinat? Vreau. Și cam aia e.

Acum, vă imaginați voi că în birocrația din românia, unde fiecare se acoperă de hârtii până la dumnezeu ca să nu ajungă acarul Păun al vreunui șefuț labagiu, va exista vreodată un asemenea mod de a trata situația? Niciodată. NICIODATĂ. La noi vor fi declarații, hârtii, aprobări, un kil de foițe A4 pentru un singur vaccin.

Până și mul trâmbițatul site unde ar fi trebuit să te înscrii pentru vaccin este o labă de o tristețe fenomenală, e doar un site unde ți se iau datele personale și atât. Nu te programezi nimănui, pentru că acum se vaccinează medicii. După ce se vaccinează medicii, vom începe și programările. Înțelegeți? Ca la cretini. De ce să se programeze lumea, să primeaască numere de ordine și, când va fi timpul, doar să primească un SMS, când putem doar să luam niște bani pe un wordpress obosit și să așteptăm. Că aia e.

Eu intrasem să mă uit de curiozitate, fiind în grupa de risc, datorită diabetului. Dar Nu există niciun fel de separare sau ceva util, doar blablauri de secretare imbecile și obosite.

Așa că da, nu vă așteptați să aveți acces în curând la vaccin. Aveți grijă de voi în continuare, păziți-vă de analfabeții cu jos masca hurr durr, puteți deveni chiar violenți dacă nu păstrează distanță și asta e, putem doar să sperăm la mai bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.