Stau de aseara si urmaresc episodul Coltescu si “ala negru”, din perspectiva omului care e expus zilnic discriminarii rasiale, pentru ca are nume diferit decat dacii vajnici, desi e mai roman decat toti.

Comentariile de pe net sun priceless. Si au dreptate, va spun.
Coltescu chiar se considera nevinovat pe bune. Si romanii il sustin si il considera nevinovat si ei, pentru ca la noi se foloseste “negru” pentru a-l arata pe negru si nimeni nu se scandalizeaza. Sa vedeti cate voci sunt pe net care sunt ultragiate, dar vai, cum deosebesc un negru dintr-un grup de albi, nu am voie sa ii spun culoarea? Si oamenii, majoritar, aplauda.

E ilegal? Desigur. E discriminare 100%, pe tot teritoriul UE . Desemnarea oamenilor pe criterii rasiale, culoare a pielii etc sunt profund si complet ilegale, pasibile de amenzi solide. Este impotriva regulilor din fotbal? Desigur, regulamentul FIFA si UEFA precizeaza clar ca este ilegal sa deosebesti jucatorii pe baza culorii pielii, sanctiunile putand merge pana la excluderea din competitii.

Dar romanii sunt nevinovati, va spun, pentru ca ei chiar nu cred ca e rasism sa ii spui unui negru negrule. Sau sa zici ca e vorba de negrul ala. Simplu. Si nu vor intelege niciodata mai mult de atat, pentru ei e vorba de niste ciudati pe care ii accepta intre ei, pentru ca romanul e un om bun si ospitalier si ar trebui sa zica mersi ca nu arunca cu banane dupa ei. Sau mai rau.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.