Am condus, în cei 23 de ani de când am permis, o sumedenie de tărăboanțe cu roți, unele mai bune, altele mai tigăi, inclusiv bemveuri, am condus dacii de am suflat în jiglere până mi-am scuipat plămânii, am condus Hummer, privind cum se golește vizibil rezervorul. Nu am condus niciodată mașini de lux, Lamborghini, Ferrari, chestii de astea.

Dar am observat că mașinile îți plac în funcție de vârstă. Când mi-am luat permisul, îmi plăcea orice mașină, doar să o conduc. Prima mea mașină a fost o Skoda 120L, modelele acelea cărora dacă li se rupea planetara, pleca roata cu totul. Și puneai benzină cu ulei în rezervor. Chestii adânci.

După aia mi-au plăcut mașinile mici, de viteză. Bine, nu le aveam, dar îmi plăceau și mă plimbam de fiecare dată când aveam ocazia. Pe la 28 de ani au început să îmi placă chestiile mai sedan, când am condus primul model de Volvo S40, o bijuterie de mașină.

Acum, la 45, conduc o Honda CRV și realizez că niciodată, cât timp voi mai avea dreptul la condus pe drumuri publice, nu o să îmi mai cumpăr o mașină care să nu fie SUV. E imposibil, nu ai cum, poziția la volan, înălțimea pe șosea, vizibilitatea superioară din toate punctele de vedere, siguranța sporită, confortul și spațiul, totul este fix așa cum îmi doresc în acest moment al vieții.

Dacă nu mi se schimbă situația financiară și nu o să îmi permit Toyota Landcruiser, următoarea mașină va fi un Touareg.

Also, remarcați ce abordare stupidă au pe online cei de la Volkswagen. Intri pe toyota.ro din google, căutând Landcruiser. Pe prima pagină, la vedere, modelul și prețul de bază, așa cum e normal. Intri din google pe volkswagen.ro, pe Touareg. Primești, la vedere, mumu, ai tururi, optionale, configurari, contactează un dealer, toate prostiile. Nu, nu ai prețul pe prima pagină, la vedere, pentru că ei se bazează pe guralivitatea celor de la dealer, deși tu poate vrei să vezi, la ora 2 noaptea, cât costă un rahat de touareg, dar nu poți, pentru că cineva din grupul Porsche s-a gândit că situl nu trebuie să fie util, ci doar un labirint.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.