Am văzut, mai demult, o filmare cu niște brigăzi de astea de-ale lui Escobar dând onorul prin junglă. Erau sute de SUV-uri pline de oameni, mii de oameni pe lângă SUV-uri, toți angajați de-ai cartelurilor, toți cu arme, toți făcând parte din altă lume decât cea în care ne scăldăm noi. Din păcate, nu mai știu unde am văzut-o.

Și mă gândeam, în condițiile de față, cât de departe suntem, ca țară de situația în care băieții de ciocolată și restul de zburătore vor realiza că, la modul cel mai propriu, poliția română nu are ce să le facă dacă preiau controlul orașelor și comunelor din românia, prin forță?

În fiecare oraș mic câteva sute de luptători cu arme, care controlează absolut tot ce mișcă în zonă, de la droguri până la pâinea noastră de toate zilele dă-ne-o nouă azi și ne iartă nouă greșalele noastre, amin. Cine să le facă ceva, sectoristul? Cei 4-5 amețiți din ppoliția orașului care încă nu sunt cumpărați de mafie? Jandarmii sau poliția locală?

Pentru că, efectiv, nu are cine, șefii poliției sunt mână în mână cu toți mafioții zonali, toți polițiștii mici sunt pe ștatele de plată, absolut toată lumea este în zoaiele astea, este evident dintotdeauna și s-a văzut la moartea lui Emi Pian.

Cum ar fi să vă treziți într-o zi cu o hârtiuță în ușă gen Taxa de solidaritate cu clanul Cămătaru, pe luna septembrie, este de 800 de lei, dacă nu plătiți, o să fie nasol? Adică știți prea bine că NIMENI, absolut nimeni nu o să miște un deget dacă mergeți la poliție cu așa ceva, ba mai iei și un șut în cur pe drumul de ieșire, că îți bați joc de ei. După care, într-o seară, îți găsești nevasta bătută de moarte, cu un trandafir cadou în vagin. Poliția va cerceta, nu va găsi nimic, iar luna viitoare știți ce o să faceți? O să întrebați sigur prin vecini cât e taxa de solidaritate pe luna octombrie și care e contul unde se varsă.

V-am pus puțin pe gânduri, nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.