Scris de Joyanna

Am citeva prietene, cam cite degete la o mina, cistigate ca beneficiu o data cu venirea plodului .
Sintem diferite, virste si gusturi diverse dar ne intilnim la cafea, dimineata, dupa ce lasam copiii la scoala. Ne incarcam una pe alta cu energie pozitiva, prin simpla povestire a experientelor noastre. Eu credeam ca am probleme, dar ascultindu-le pe ele, imi dau seama ca sint normala. Ma consoleaza.

Bianca se cunoaste cu sotul de pe vremea cind erau liceeni, invatau in acelasi institut. Povesteste ca de curind s-au intilnit cu o fosta profesoara, acum fericita la pensie. Batrina profesoara exclama “Imi amintesc de voi! Tu erai foarte frumoasa iar tu un tip deosebit de inteligent, te remarcai!” Se saluta si apoi, indepartindu-se, Claudiu trage concluzia ” Practic ne-a spus ca tu erai o proasta iar eu un urit!”
Bianca in masina cu sotul. Telefonul ei era folosit pe post de navigator , astfel ca ia telefonul lui : “Trebuie sa o sun pe mama! Cu ce nume ai inregistrat-o in rubrica ta?” ” N-am numarul de celular al mamei tale!” “Ok, atunci cel de fix, de acasa! Nu-l gasesc in agenda.. ” “Pai il stiu pe de rost, ti-l dictez!” “Nu e nevoie sa mi-l dictezi, pe de rost il stiu si eu!”
(Precizind apoi “Voiam sa sun cu doar doua toc-toc pe ecran!”)

Irina vrea sa iasa din sistemul consumist si cauta solutii ecologiste. Probeaza tot felul de sapunuri naturale, care cu ulei de migdale, care cu arome si esente. A gasit un sapun de rufe care scoate petele, de folosit in locul solutiilor chimice de curatat. In timp ce il proba pe o camasa a sotului, suna postasul la usa. Lasa camasa in apa calduta, raspunde apoi se ia cu alte treburi. Intre timp ajunge acasa Vlad, care se duce la baie sa se spele . Se intoarce un pic contrariat. “Draga, noul sapun cu ulei de masline nu ma convinge prea tare!” “De ce?” “Are un miros ciudat si nu face spuma!” “Vai, te-ai spalat pe miini cu inalbitorul de rufe?” “Pai daca l-am gasit in sapuniera!” “Ei si tu, acuma, daca il gasesti in sapuniera nu mereu inseamna ca e sapun!”
Ea e cea care facea toate testele pe care le gasea in reviste. A incetat cind era gata sa se certe cu barbatul, pentru ca un test cu titlul ” Descopera cit de mult te iubeste” intreba “Daca ai comite o crima, sotul tau te-ar denunta sau te-ar ajuta sa ascunzi cadavrul?”
Problema a aparut cind s-a dovedit ca Vlad e de o onestitate incredibila…. Irina s-a ofensat si de atunci nu mai face teste….

O data se vorbea de nume caraghioase. Doina ne povestea ca barbata-su vine din familia Grecu. La nastere fratele lui a fost botezat Italo.

Andra trebuia sa faca o analiza medicala pentru care era necesara o anumita preparare in prealabil. De la cabinet doctorul ii daduse o foaie de hirtie pe care a citit ca in ziua dinainte trebuia sa bea o solutie facuta cu doi litri de apa (care sa o ajute la prepararea corpului pentru investigatie). Deja strimba nasul numai cind isi amintea… Vine ziua de dinaintea examinarii si reciteste indicatiile. In timp ce rontaia niste floricele, intoarce foaia si vede scris ” Cu trei zile inainte se recomanda dieta fara pasta, cereale, porumb, fara carne, fara anumite fructe si legume, fara ciocolata” Ne povestea, preocupata “Am scuipat floricelele imediat si am incercat sa-mi amintesc ce mincasem in zilele precedente. Asa avusesem o pofta de spaghetti! Si carne la gratar! Ciocolata nu, dar am ras un borcan de nutella! De azi doar ceai, dar abia ies pe poarta spitalului, infulec tot ce prind!!” Nu stiu unde le pune, ca are o silueta de invidiat….

Pina urma cine se aseamana se aduna, nu? Eu fiind cea care , acum un numar de ani, ma intorceam din vacanta. Zborul era la sase dimineata, asa ca am petrecut noaptea in aeroport. Ajungind acasa, nu voiam decit sa fac un dus si sa dorm crestineste intr-un pat. Am luat prima confectie pe care am vazut scris “gel de baie” si m-am sapunit bine, bucurindu-ma de fiecare picatura de apa calda. Mirosea placut a pin, dar nu prea facea spuma. Cu ultimele puteri m-am indreptat spre pat si am dormit pina dupa-amiaza. Misterul spumei aveam sa-l descopar la urmatorul dus, cind eram deja destul de treaza sa pot citi toata eticheta: “Gel de baie. Lucideaza faianta, curata petele de rugina si incrustatiile de calcar. Parfum proapat de brad”…

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.