Ieri a fost isteria cu clorul din apa de băut din bucurește (ehei, copii, dacă ați ști voi cum era apa pe vreme împușcatului și ce miros avea…). Având în vedere că deja era scandal mare, iese apa nova și zice:

deprecierea temporară a calităţii apei râurilor dn cauza topirii bruşte a zăpezilor a fost compensată prin măsuri de tratare, însă niciun parametru de calitate nu fost depăşit, iar mirosul de clor al apei va dispărea în după-amiaza zilei de miercuri

.

Deci da, beți cu încredere, totul e în parametri normali, nu? Pentru că eu asta înțeleg.
Doar că nu:

Ministerul Sănătăţii precizează că distribuitorul de apă potabilă pentru Bucureşti a utilizat pentru tratarea apei o cantitate mare de clor, necesară în condiţiile în care marţi s-a produs o poluare cu amoniu pe râul Argeş, în urma topirii masive de zăpadă. Ministerul menţionează că ”rezultatele preliminare ale probelor de laborator au relevat faptul că, în toate cele 5 puncte de recoltare, valorile determinate pentru clorul liber rezidual şi clorul total nu corespund limitelor stabilite de legislaţia în vigoare“ şi recomandă bucureştenilor ca, până la rezultatele definitive, apa din reţeaua publică să nu fie folosită pentru băut, prepararea hranei sau în igiena personală.

Alo, cumva cineva de la Apa Nova a intenționat, cu bună știință, să otrăvească cu clor și substanțe de genul populația bucureștiului? Pentru că, dacă tu știi că ai otravă în apă, dar anunți că, de fapt, nu sunt probleme, asta înseamnă otrăvire cu bună știință, cam pe lângă atac terorist sau pe-acolo.

Nu?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.