Scris de Tudor Galoș

1. Be present. Adică fii prezent nene. Înțelege-ți mediul în care trăiești, situația familială, materială, cariera sau business-ul. Ca să fii pregătit de schimbările bruște ce pot să apară în viața ta trebuie să înțelegi terenul pe care joci ca să știi de unde poți să îți iei resurse sau ajutor. Inclusiv legi, oportunități, finanțări, și nu doar la nivel local ci european că suntem UE.

2. Nu există chestii “safe” pe lumea asta. Job sigur, business sigur, bani garantați. Mulți cântă că la stat este sigur – spuneți aceste lucruri angajaților din diverse agenții ale ministerelor care se tot reorganizează în funcție de buget. Fii pregătit ca jobul tău să dispară mâine. Fii pregătit ca banca să nu îți mai dea finanțare.

3. Protejează-i pe cei dragi. Supărările de la lucru nu au ce să caute acasă. Dacă nu mai merge business-ul cei dragi nu au de ce să sufere. Pentru ei faci oricum ce faci.

4. Grow yourself. Citește, du-te la conferințe, intră în conexiuni cu oameni de la care poți învăța ceva.

5. Scapă de oamenii toxici din viața ta. Nu contează că e un om minunat. Dacă pentru tine este toxic, caută să te izolezi de el.

6. Stop bitching. Taci, îndură și fă. Acceptă lucrurile pe care nu le poți schimba. Implică-te acolo unde poți face ceva cu adevărat.

7. Schimbă-te tu înainte să ceri schimbări la alții. Fii tu schimbarea. Știu că ai auzit-o de mii de ori, dar vezi 6 – stop bitching.

8. Nu mai aștepta chestii să ți se întâmple fiindcă consideri că meriți. Du-te și obține ceea ce meriți. Nu ești promovat? Pleacă! Nu primești un premiu meritat? Fuck it, ai ce agăța pe perete, de exemplu o pictură frumoasă ce costă cam cât averea tuturor șpuțerilor din sala premiată la nu știu ce gală obscură. Înțelegi ideea.

9. Vine criza, nu vine criza, semințele același gust are. Serios, vezi 6 – stop bitching, focus pe treabă, oamenii buni nu sunt afectați de crize sau recesiuni. Crizele și recesiunile curăță piața de șpuțeri.

10. Caută să nu mori făcând ce nu îți place. Moartea vine uneori când nu te aștepți – și dacă nu ai învățat nimic din viața asta este păcat. Fă chestii care îți plac dar fă-le foarte bine.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.