Produsele Danone sunt sigure pentru consum

In paralel cu retragerea preventiva a unor produse de pe piata, asa cum a anuntat ieri, Danone Romania a trimis de asemenea mostre ale acestora spre analiza unui laborator european acreditat. Rezultatele primite de la laborator in aceasta zi confirma ca produsele Danone au un continut de aflatoxina sub limita europeana si, ca urmare, sunt sigure pentru consum.
După alerta naţională referitoare la aflatoxină, Danone România a implementat măsuri suplimentare şi voluntare de auto-control faţă de obligatiile legale de monitorizare şi control si planul aferent validat de autorităţi, inclusiv achiziţia unui echipament propriu de testare a conţinutului de aflatoxină. Niciun lapte pentru care există suspiciunea unui conţinut de aflatoxină peste norme nu este acceptat în fabrică.

Danone reafirma angajamentul sau fata de consumatorii romani si fata de siguranta acestora ca prioritate principala.

Înainte de a-i înjura, învățați că atunci când dai cu pietre într-un om, din pozitia de publicist, moralitatea te obligă să îi lași dreptul de a se apăra, așa cum știe. A, faptul că nu vedeți asta în presă, e normal, presa e un gunoi în integritatea sa.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

30 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Bravo, maine apar rezultatele din alt laborator si se razgandesc

    • #2

      Incredibil, astia de la Danone folosesc lapte pentru a produce lapte??? Ce naiba, sintem in anul 2013 si ei vin cu povesti de-astea? Cred ca era mai sincer sa faca o declaratie de genul “Produsele Danone nu au fost niciodata in pericolul de a contine aflatoxina, noi nu mai folosim lapte in procesul tehnologic din 1992.”

  2. #3

    Nasol! Tre’ să recuperezi iaurturile pe care le-ai aruncat la gunoi.

  3. #5

    Sunt uimit ca au descoperit astia urme de lapte in produsesele Danone 😀

  4. #6

    Sansele de a ne increde in ei sunt 50-50 ca-n bancul cu blonda si King Kong. “Un reporter intreaba o blonda care sunt sansele sa se intalneasca cu King Kong in New York. Blonda raspunde ca sunt 50-50%. Reporterul mirat intreaba cum adica. Blonda senina il lamureste: 50% sa te intalnesti, 50% sa nu te intalnesti.”

  5. #7

    cantitatea admisa e de 0.05 mg / kg la lapte.

    hary a zis ca nu conteaza, ca oricum nu te afecteaza cu mai nimic.

    problema care o vad eu e urmatoarea.
    0.05 cancerigene in lapte.
    x in carnea de pui industrializata.
    x carne de porc.
    x in legumele/fructele saturate de ingrasaminte si chimicale.
    x din aerul respirabil.
    samd.

    se aduna astea, si tare imi e ca dau cu mult peste o cifra admisa.

    • #8

      user,
      daca stai sa aduni toate la un loc, tine cont si de aerul pe care il inspiram, care este un gunoi in marile orase ale tarii.

      eu zic sa ne dezicem de tot si sa ne inchiriem o pestera in munti unde o sa ne imbolnavim grav pe motiv ca nu mai avem un pat cu saltea dormeo, apa calda, internet si tv…:-))

  6. #9

    @user
    vorbim de o anumita cantitate pe kg. de exemplu, 0.05 mg / kg lapte + 0.05 mg / kg de carne de pui, da tot 0.05 mg/kg. Nu se aduna, in pula mea.

    • #10

      deci daca mananci un kill de carne de pui cu 0.05 si bei 1 kil de lapte cu 0.05, nu ajungi la un consum de 0.1 ?

      sau vrei sa zici altceva ?

    • #11

      Bai, e vorba de concentratii / kg. deci daca bei un kil de lapte cu 0.05 si mananci un kil de carne cu 0.05, in total vei avea 0.1 / 2 kg, ceea ce, surpriza, inseamna tot 0.05/kg

    • #12

      si ce legatura are asta cu cantitea de cancerigene asimilate de corp ?

      sau unde vrei sa ajungi ?

      eu am zis asa :
      cantitatea admisa in lapte e de 0.05
      dar nu bei numai lapte.
      manaci si o friptura, cartofi prajiti, bagi o ciorba.

      suma cancerigenelor aflate in astea pe baza consumului zilnic e posibil sa fie mai mare decat cea admisibila pentru consum uman.
      de aia nu te incalzeste cu nimic ca alimentele luate individual au componente cancerigene sub limita admisa.
      totalul conteaza.

    • #13

      @user
      Ma, limita periculoasa a fost stabilita la 0.05 micrograme pe kilogram. Valoarea aia a fost aflata dupa studii medicale, n-a scos-o nimeni din burta. Oamenii aia de stiinta au avut un motiv bun sa dea concentratia aia PE KILOGRAM si nu de genul “x micrograme de aflatoxina dauneaza”.

  7. #14

    @sabotor
    Asadar daca beau 2 kile de lapte cancerigen nu am 0.1 mg in corp, am tot 0,5 ca in cazul unui litru.
    Invata matematica, ba, in pula mea.

    • #15

      @zen
      ai in pula mea 0.1 la 2 kg, deci tot 0.05 pe kg. Uite cine-mi spune sa invat matematica. Sa-mi bag pula.

      Concentratia limita e de 0.05 PE KILOGRAM. Peste aceasta limita e periculos pentru organism. Acum spune-mi tu cum inseamna ca limita de 0.05 micrograme PE KILOGRAM a fost depasita daca tu bei 1 litru de lapte cu 0.05 micrograme/kg si apoi inca unul cu 0.05 micrograme/kg?

    • #16

      Sabotot, tu nu esti prea inteligent.
      Cocentratia aia se refera la cantitatea de toxine INTR-UN SINGUR KILOGRAM DE HRANA. Aia nu este concentratie raportata la cate hrana mananci. Asa ca rationamentul tau este total cretin. Tu crezi ca ca beau 10 litri de lapte si concetratia ramane tot de 0,5 / kg baut asta nu inseamna ca in corpul meu ajung 0.5 in total?
      Daca am 80 de kg si ingerez 2 kg de rahat cancerigen voi avea in corp 0,1 mg de substante cancerigene. Ma doare in fund ca reprezinta tot 0,05 din ceea ce am mancat. Importanta e cantitatea totala de substante periculoase ajunse in organism zilnic/saptamanal/total.
      Iar ue a stabilit 0,05 la litru ca nefiind periculoc, dar asa cum zicea cineva mai mancam si alte chimicale si la sfarsitul zilei nu avem doar 0,05 in corp, ci mult mai mult.

      Esti de-a dreptul cretin cu rationamentul asta tembel. Nu o mai face pe chimistul fundului pe aici ca tot de cancer mori.

    • #17

      ma desteptu’ lu’ peste, unde scrie ca 0.1 micrograme de aflatoxina ingerate sunt nocive? se considera ca nivelul acceptat, nivel la care nu se manifesta efecte nocive, e de 0.05 micrograme la un litru de lapte. Acum hai spune-mi desteptule, cum ai extrapolat tu de aici de ai ajuns la concluzia ca x micrograme ingerate sunt toxice si care e cantitatea aia x.

  8. #18

    Dude, chiar nu vede nimeni ca e o miscare de marketing ? Eu am banuit asta de la inceput. Au blocat marfa, vezi doamne ce profi sunt ei , si la o zi distanta dau mare comunicat ca laptele lor e safe , sa dea lumea navala sa il cumpere ca e testat si aprobat. Vorba celui de mai sus , au gasit urme de lapte in produsele Danone ?

  9. #19

    Foarte bine ca au facut testele (daca le-au facut) iar produsele lor respecta normele europene. Asa era si normal, nu? Iar ca marketing, foarte bine punctat.

  10. #20

    Cineva zicea pe-aici ca noi mancam tabelul lui Mendeleev si cred ca are dreptate. Asa ca daca tot nu traim la tara si nu avem vaca, oaie, gaina, porc, macar sa cumparam produse romanesti. Adica fabricate aici. Pentru locuri de munca, nu de alta. Cica si Danone le face aici, ceea ce e ok. In rest, sa ne rugam 🙂

    • #21

      @Paul
      avand in vedere ca toate alimentele sunt formate din elemente ce se gasesc in tabelul lui Mendeleev (Carbon, Hidrogen si uneori alte elemente), mi s-ar parea stupid sa zici ca nu mancam tabelul lui Mendeleev. In pana mea, si daca bei apa distilata, tot din tabelul lui Mendeleev bei.

    • #22

      Se intoarce bietul Mendeleev intr-o seara acasa de la munca, evident obosit, iar pe masa vede un prosop. Da prosopul la o parte si sub el, minune mare! Era un tabel.

  11. #23

    Daca sunt asa de siguri sigur, de ce le-au mai retras? De ce n-au facut discret niste teste, care sa le poata arata repede daca aparea vreun comentariu in presa?
    Asa, ca le-au retras nu poate insemna decat ca Danone nu are incredere in procesul de productie, de verificare si testare a calitatii si ca nu stiu ce cumpara ca materie prima. Ca produsele Danone sunt pline de porcarii oricum, asta e deja alta discutie.

    • #24

      Nu zice nimeni că sunt siguri sau nu Danone, dar ăsta e modul unei firme serioase de a arăta că ține la clienții săi! Qpresc orice potențial pericol pe care l-ar putea aduce clienților până dovedesc că sunt doar zvonuri, chiar dacă știu sigur că sunt zvonuri! În primul rând arată că țin la siguranța clientului! Da , strategie de marketing, da, poate nu sunt deloc sănătoase produsele Danone, dar câți ar fi crezut dacă ar fi fost emis un simplu comunicat prin care s-ar fi spus: Produsele noastre sunt sigure, pentru că noi suntem Danone și vă zicem noi sigur că noi ne verificăm mereu sursele din care ne alimentăm cu materie primă”? Au preferat să dovedească clar, ca să nu mai existe dubii!

  12. #25

    in romania inca se mai moare de gripa porcina, muscatura de capuse si cancer de la laptele din care s-a facut branza.

  13. #26

    In Romania inca se mai moare dintr-o banala raceala, sau dintr-o banala foame, sau lipsa de bani…deci ce sa ne mai miram…

  14. #27

    ar fi culmea ca o firma de genul asta sa zica adevarul cand e prinsa in offside. danone face declaratii ca in fotbal “adversarul si-a dorit mai mult victoria, etc, etc”

  15. #28

    Eu ma bucur ca nu s-a vazut dezmintirea asta in presa. Mai da-i in plm de francezi. Nici noi n-am exportat carne de cal dar tot am picat de prosti ca au ei gura mai mare.

    • #29

      psrtea proasta e ca mor de foame furnizorii lor, care sunt rromani

    • #30

      Arhi, y r u no answer gmail ?

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.