După o lungă luptă cu mine însumi, pentru că am Spotify de ceva vreme, am playlisturi acolo la greu și le am descărcate prin diverse deviceuri, am luat decizia de a renunța la Spotify, din două motive simpluțe.

Primul, și cel mai important, idioțenia cu obligația de a avea card emis de o bancă românească sau paypal, altfel nu îți poți plăti abonamentul. Explicația cu Așa vedem dacă este contul românesc e o dumă tâmpită, la paypal am tot cont de revolut, iar paypalul meu are adresă de UK.

A doua, faptul că te blochează pe un singur device. La youtube, pentru 39 de lei, ai acces premium tu și 5 membri ai familiei, definiți în families.google.com., sau 26, un singur cont. Ceea ce este foarte mișto și productiv, mai ales că astfel ai acces la conturile copiilor, ei nu primesc reclame, tu poți controla ce vizionează, chestii de genul. Au, sau cel puțin aveau și la Spotify, dar mie Gestapo-ul îmi provoacă frisoane, am citit prea mult Sven Hassel. New accounts will be required to verify their address using Google Maps, and Spotify “may from time to time ask for re-verification” of your home address.

A, și în banii ăștia ai acces și la Google Music, care e cel mai mare repozitar de mp3-uri 320. Adică bine, pentru cine folosește. Eu nu sunt genul care să plângă după flac-uri, mă mulțumește să nu fâșâie sau să pârâie, în rest, totul bine.

Dacă recomand? Sigur. Nu mai ai reclame, aplicația de telefon sau android car funcționează și în background și ai acces la aceleași chestii la care ai și la desktop. Dacă nu vreți să primiți playlisturi care să conțină și prostii, aveti music.youtube.com, unde e doar muzică.

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

61 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    Eu am fost fan google Play music, care funcționa excelent, dar am pățit următoarea chestie: aplicație pe iPhone totul bun și frumos, vreo 2000 melodii și ma mănâncă in cur sa văd cum e cu Premium ca poate ascult YouTube in fundal… Am crezut ca înnebunesc: la fiecare skip apărea eroarea can’t play right now try again. Din când in când ma mai întreba dacă vreau sa văd videoclipul melodiei și iarăși se bloca aplicația. După ce am renunțat la Premium merge aplicația perfect 🙂 dar între timp am trecut pe spotify.

    • ce are Spotify si nu are Apple music ?

    • #3

      E verde 🙂 Am renunțat la Apple music pentru ca avea momente când îmi bloca alte aplicații pe bluethoot: dacă vroiam sa văd/ascult ceva pe YouTube se bloca și se deschidea automat Apple music… Nu știu de ce

    • Iti facea un bine si tu nu te-ai prins :)))

    • #5

      Nu este ontegrat pe toate dispozitivele. Eu am un receiver care nu stie Apple Music, dar are Sporify. La fel si toate TV-urile, miniplayere, etc.

  2. #6

    cand dau play in masina conectat cu BT la YT Music imi repeta de fiecare data piesa. Deci fiecare piesa o reda de 2 ori. Ce n-am facut bine?

  3. #7

    Eu am renuntat la Spotify, mi-am transferat toate playlisturile pe Google Music pentru a realiza apoi ca Google in incapatanarea lor nu vor sa dea suport pentru Denon HEOS Amp prima varianta. Deci inutilizabil la noi in casa. Asa ca am revenit la Spotify. Noi folosim 3 persoane acelasi cont. Fiecare si-a downloadat playlisturile si ascultam offline. In offline nu ai limitare!

    Alta chestie care ma deranjeaza este ca Google Music va deveni Youtube Music de la anul. Ceea ce nu e ok. Pt ca Youtube Music iti reda videoclipurile in format audio sau video. Totusi versiunea video are si alte chestii in plus…dialoguri la inceputul piesei etc. care pe mine ca ascultator nu ma intereseaza!

    • #8

      youtube music ti o da audio, tu alegi video. dae default e audio

  4. #9

    Am folosit ceva vreme și problema mea cu youtube premium, era simplul fapt ca downloada tot videoul chiar dacă optam doar sa ascult melodia.

  5. #10

    De curiozitate, cum se impaca toate cerintele alea Spotify, de banca, locatie, etc, cu GDPR-ul ?

    • #11

      Prin acceptarea la Termeni si Conditii la crearea contului

    • #12

      Nu merge asa. Poate gresesc, dar datele personale pot fi cerute doar in cazul in care sunt strict necesare. Spotify nu are nevoie sa stie in ce tara am eu banca si nici unde locuiesc pentru a asculta muzica lor. Deci?
      Nu tot ce scrie in termeni si conditii e valabil. Daca scrie acolo ca la inchiderea contului le datorezi un rinichi inseamna ca asa faci?

    • #13

      Sue them, no joke, s-ar putea sa castigi

    • #14

      Pai trebuie sa stie unde stai, drepturile de autor sunt si in functie de locatie – recte ce si unde platesc banii pentru ca tu asculti.

  6. #15

    Google stie deja unde stai, d-aia nu cere.

    Eu sunt happy user de Apple Music.

  7. #17

    Spotify au lansat luna asta sau cea trecuta abonament Family si au disparut limitarile mentionate pentru acest abonament.

    • #18

      Nu exista Family pentru conturi din RO.

    • #19

      Folosesc eu Family si e cel putin pt mine e de kko. E deja a 3a oara cand il reconfigurez pe telefonul nevestii, totul ok, premium, si la 2 zile se schimba iar la versiunea neplatita si baga reclame.

  8. Pont: intri cu VPN de rusia, îți activezi youtube premium/family, apoi trimiți invitație membrilor familiei, confirmi accesul in family tot de pe VPN de rusia.

    Vei avea youtube family premium cu aprox 19.8 lei / lună, si treaba cu VPN-ul o faci one-time la activarea planului / confirmarea accesului in family 🙂

    Locația conturilor va ramane tot pe romania, vei avea acelasi content, doar ca platesti mai puțin.
    Si dacă ai revolut e si mai bine, face el direct conversia la plata, la cursul BNR.

    Și eu folosesc tot youtube premium family, Youtube music e genial. Recomandarile (your mixtape) sunt absolut geniale. Dau play si-mi vad de treaba.
    Am avut si spotify, si apple music, nu se compara cu youtube.

    • confirm, functioneaza. foarte tare! eu am deschis cu o extensie pentru chrome – SetupVPN.

  9. #22

    Tidal anyone ?

    • #23

      am incercat eu. nu au muzica. iar high definition de clasica ma lasa rece

    • #24

      Am avut trial 3 luni. N-am putut sa trec peste faptul ca imi baga in fata toate mizeriile scremute de JayZ, Beyonce, Rihanna si altii de la ei din trib, desi eu ascultam cu totul altceva.
      Patronul trebuie sa se decida daca vrea sa faca bani din streaming sau vrea sa foloseasca Tidal doar ca sa-si promoveze propria muzica.
      Plus ca, pentru Romania, e mai scump decat toate celelalte variante.

  10. #25

    Un card virtual Revolut costa 27 de lei. Cu cardul ăsta, și un cont gratuit de gmail ai acces la toate conturile trial din lume: Spotify, Youtube Premium, Netflix, samd.

    Tot ce fac e să se protejeze de șmecherie și în curând îi vor urma mulți alții.

    • #26

      nu ai citit textul, nu? nu merge cu revolut.

    • #27

      Mergea. Știu de la un prieten.

    • #28

      stii prost. nu merge. iti spune ca cardul nu corespunde cu tara, fiind card de uk.

    • #29

      Ai dreptate, tranzactia de autorizare e de pe vremea cand Spotify se folosea cu VPN in RO. D-aia a mers cu Revolut. Probabil limitarea tine de drepturile de distribuire ale pieselor.

    • #30

      e o pula. pentru ca plateam cu paypal. unde aveam acelasi card de revolut bagat. paypal facut pe adresa de uk. sunt, simplu, idioti.

    • #31

      Am anulat luna trecuta spotify, dar pana atunci am platit un an si ceva cu revolut. Wtf?

    • #32

      @ Cerin: mie in 13 octombrie mi-a incasat Spotify din Revolut. Deci e la tine ceva.

    • #33

      BA, EU AM REVOLUT FACUT IN UK!!!!!!

    • #34

      (Drops nuclear bomb) Da’ de ce? :))

    • #35

      pentru ca l-am facut cand stateam in UK?

  11. #36

    Eu am de cateva luni Youtube Premium si sunt multumit de el, nici in masina nu am probleme, merge bine. Aseara am descoperit ca exista continut pe youtube dedicat utilizatorilor premium, deci primesti chiar mai mult decat la spotify.

  12. #37

    Pe YT Family foloseste fiecare contul personal de YT sau folosesc toti un singur cont?

  13. Daca sunteti zgarciti si nu vreti sa dati bani, aveti alternativa Youtube Vanced. Nu garantez ca mai functioneaza si nu tin minte sa fi avut chestii cu family stuff. Dar nu aveai reclame si puteai sa iti blochezi display-ul fara sa opresti muzica.

  14. #41

    Salut Cetin,
    Mi-am facut 2 conturi de Spotify, ambele platite cu revolut.
    Vrei dovada?

  15. #45

    Nu as da “Your Daily Mix”, “Discover Weekly”, “New Music Friday”, “Release Radar” etc… de la Spotify pe niciun youtube music.

  16. #46

    Prieteni, va rog eu intelegeti ca Revolut emite carduri pe tara – numarul cardului e alocat pe teritoriu. A explicat omul asta de tspe ori ca are card Revolut facut pe UK, nu poate sa-si faca cont romanesc de Spotify din cauza asta. Tu probabil ai cont de Revolut facut ca rezident roman, atunci cardul apare de Romania.

    • #47

      n ai ba cum..

    • #48

      Carduri pe tara? Esti sigur de ceea ce spui?
      Poate sunt eu mai idiot asa ca te rog sa imi explici cum vine asta:
      Adica mie, care mi-am facut card revolut inainte sa se lanseze oficial in Romania dar le-am trimis act de identitate din ro mi-au facut cont pe uk iar tie care ti-ai facut (in mod sigur) dupa ce s-a lansat pe acest teritoriu brusc ti-au facut revolut de romania?
      Ai da-ma dreacului ce chestie….

    • #49

      da, sunt carduri pe tara. daca eu l am facut in uk fiind, cu adresa de uk, e pe tara, chiar daca iti modifici tu tara dupa aia, codul cardului tot cu uk incepe.
      da, probabil esti mai idiot:)

    • esti idolul meu :))))

    • #51

      Da, banuiam eu ca sunt mai idiot.
      Bateam campii plecand de la ideea ca iban-ul incepe cu GB.
      🙂 Sper ca asta sa fi fost singura prostie spusa pe ziua de azi…. ca altfel ma injura toti cei cu care am vorbit pana acum pentru ca le-am zis numai tampenii

    • #52

      badumtssss:))

    • #53

      În cazul ăsta nu poți să actualizezi adresa la Revolut și să mai emiți un card pe România?

    • #54

      as putea. mi-e lene. in plus, poate mai merg prin UK, ca inca am NiNo

    • #55

      IBANul incepe cu GB pt ca Revolut functioneaza in EU sub o licenta emoney emisa de Marea Britanie. In schimb cardul are un trigger local, care e folosit de exemplu pt Apple Pay ca sa nu iti activezi Apple Pay cu un card Revolut emis pentru Romania inainte ca serviciul Apple Pay sa fie activ in Romania. Cauta BIN codes si o sa vezi cum sunt izolate geografic cardul.

      Nu am Revolut facut dupa lansarea din Romania, stai linistit, sunt in UK de destui ani si Revolut am de ceva timp. Nu zice nimeni ca esti idiot, dar nici nu sari…

  17. #56

    Nu ai cont de playstation? eu platesc spotify prin playstation si am 10% reducere.

  18. #57

    Am trecut de 1 luna la GPM si apoi la YT Music, pentru ca Spotify nu avea family plan si tocmai sosese si widgetul.
    Rezultatul e semi-satisfacator, imi place family plan, imi place ca nu mai vede copilul reclame pe youtube (eu nu prea folosesc pt video). Nu imi place ca Google sunt ca de obicei schizofrenici, au aplicatia veche GPM cu mai multe functionalitati, dar pe care tot ameninta ca o inchid, si au YT music care nu face nimic in plus, are cateva lipsuri fata de GPM (unii oameni chiar folosesc widgetul, fmm!!) si mai ales nu mosteneste aceleasi playlisturi, like-uri etc

    Daca nu m-ar fi agatat cu treaba cu reclamele cred ca as reveni la deezer, era decent si avea si family plan ultima data cand l-am folosit.

  19. #58

    La mine a fost invers, cum aveam deja 2 abonamente google play music, când au lansat youtube premium am facut unul family și le-am închis pe celelalte două, merge foarte bine. Tot google play music folosesc și acum, cu youtube music nu m-am înțeles. Mi se pare cumva contraintuitiv. Măcar am scăpat de reclame pe youtube.

  20. #59

    Cum e cu libraria pe Youtube music? Sunt discografii oficiale incarcate de casele de discuri, la calitatea buna? Sau sunt doar versiunile audio are clipurilor de pe Youtube – majoritatea incarcate de useri.

  21. #60

    Am folosit Youtube premium o luna de zile si intradevar este un pic mai ok fata de Spotify.
    Se poate folosi in familie ceea ce este un mare plus.
    Insa nu i-am dat de cap intr-o problema…. Youtube music nu am reusit sa il fac sa mearga legat de boxele google home. Orice comanda vocala ai da sa porneasca o melodie nu o face. Probabil ceva limitari legate de tara. Am vazut ca in alte tari functioneaza.
    Asa ca am ramas pe spotify.

  22. #61

    Sa ma bag si eu putin in seama cu ceva sugestii. Inainte de a continua, voi mentiona ca folosesc Spotify care mi se pare sub-mediocru din multe puncte de vedere, cum ar fi calitatea audio si faptul ca tot baga reclame pe git, ca sa amintesc doar doua. YouTube imi sugereaza numai timpenii, chiar daca sint logat si am ascultat de ani intregi numai metale si chestii similare, tre’ sa bage ei si o manea, ca poate-poate…

    Acum, ce folosesc si mi se par cel putin decente:
    1. Bandcamp – calitate buna la streaming, albume lossless la download intr-o veselie, pe bani sau fara.
    2. Jamendo – streaming acceptabil, muzica variabila, mai mult spre mainstream ca genuri predominante, dar fara artisti mari in general.
    3. Soundcloud si Mixcloud – pentru ca sint foaaarte multe mixuri misto pe care nu le gasesti in alte parti.

    Bonus: Castbox. Mai mult podcasturi, desigur, dar unele fac toti banii. Recomand Sceptici in Romania.

Adaugă comentariu

Dacă ești la primele comentarii aici, nu încerca să faci pe deșteptul

  • Comentacii pesedisti nu sunt bineveniti
  • Nu incerca sa fii mai arogant decat mine, la mine in casa
  • Linkurile sunt foarte utile, daca nu sunt spam