Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.
Polonezii aia eru cu turci, erm… tutkey, erm… curcan?
#5 NOU
Vali
Vezi că e postul Paștelui
#6 NOU
Fanu
Chiftele sunt? Sau parjoale? Sau cartofi rasi?
#7 NOU
Arhi
parjoale
#8 NOU
Cozo
Vă rog frumos, diferența dintre chiftele și pârjoale.
#9 NOU
RaduQ
Simplu, la chiftele, in loc de paine pui franzela.
#10 NOU
Ady-P
@Cozo, mi-e teamă ce va declanșa acestă solicitare.
#11 NOU
Jupaneasa
Parjoalele sunt cat palma, chitelele sunt cat coaiele.
Reteta e aceeasi in toata Romania, cu diferenta ca unii considera ca se pune ceapa la parjoale si la chiftele nu.
Parjoalele sunt specific moldovenesti, de acolo forma si denumirea.
de fapt, in parjoale se pune usturoi, cartofi si, dupa preferinta, morcov. si se fac cu pesmet
#13 NOU
Jupaneasa
Eu stiam ca astea se pun si la chiftele :)))
Whatever. Ca o concluzie, parjoalele sunt miezul.
#14 NOU
Arhi
s au amestecat. chiftelele sunt turcesti, aia nu pun usturoi
#15 NOU
marinel
Tocatura e la fel, doar numele em diferit )si forma, dupa apetitul clientului) dar “kiofteaua” vine de la turcaleti…
#16 NOU
Cozo
Vă mulțumesc tuturor, am înțeles, voi face paste cu ceva. If You know what I mean.
#17 NOU
Ady-P
am crezut mereu că fac chiftele. am pus mereu și ceapă, și usturoi, și cartof crud ras, și morcov. fără pesmet totuși, dar mama le dădea prin făină înainte de a le prăji și ea tot chiftele făcea. 🙂
#18 NOU
Costi
M-ai omorât pe Instagram, azi am mâncat două mere și o banană, ca să am spor la plantat pomi.
Dar acum am ajuns acasă, am pus palincă de 30 de ani in pahar de cristal de Bohemia si aștept mămăliga cu gulaș de vită.
P.S. Când eram mic, mama îmi făcea chiftele cu cartofi prăjiți și o cană mare de lapte acru. Salivez. Urăsc să împletesc chiftele, mama e in Spania, nu cred că vine curând.
#19 NOU
Costi
F..k, f..k, șoc și groază. Am uitat ouăle la țară. Am dat 20 lei pe ele și mai dau 15 lei pe benzină sa ma întorc după ele. Și primisem bonus 3 ouă de rață. 🙂
#20 NOU
Psionics
Stiu cum e sa n-ai… Azi de exemplu mi-am facut niste risotto cu langustine si n-am mai avut in casa niciun gram de sofran. N-am avut de ales, am mancat asa. 🙁
#21 NOU
Arhi
mon dieu…
#22 NOU
zidanne
@Psionics am vrut azi să-mi fac risotto dar n-am avut sofran. Si a ieșit orez cu lapte.
A mers cu o tămâioasă românească din 89.. il păstram pentru cand facea nefasta 33. De ierni.
#23 NOU
daddy
n-am sofran, sa incerc cu trufe?!
#24 NOU
der
Nu ziseshi bre ca te-ai lasat de parjoali?
#25 NOU
marinel
S-a lasat de “fiare”…
#26 NOU
DanV
Lasati tot si incuiati-va in case. Klaus a decretat starea de urgenta. Dupa penibilitatea situatiei cu investirea noului/vechiului guvern, klausică ne-a bagat in stare de urgenta. Or sa fie treij de zile foarte interesante in care maimutoii astia pot face cam tot ce vor. E de urmarit. Ptr ca pun pariu ca vor face orice, numa ce-i in interesu public nu.
P. S eu am bagat azi paste cu sos alb asezonate cu un demisec alb. Iar la desert un tiramisu homemade. Delicios.
#27 NOU
marinel
Cu siguranta nu ai inteles in ce marasm financiar si judiciar ne-a lasat besedeul (zis ciuma rosie)…
on topic – O ciorba de ciocanele mix cu burta de vita si apoi visinata…
E bun, cred ca abia astepta sa o declare, inteleg ca in Sureanu e vreme de schi. Poate pleca linistit in concediu acu’.
#29 NOU
daddy
parlamentarii care au votat guvernul orban 2, au vreo raspundere?
ca sunt exact tot aia care au daramat guvernul orban 1!
plus guvernele dragnea 1 si dragnea 2!
in prima zi de autoizolare m-am alintat cu niste sarmale lasate de soacra murdarite cu niste smantana deaia adevarata.
Bonus cand a venit dsp-ul sa-mi ia probe vreo 5 vecini(stau in cartier de blocuri de pensionari) au facut infarct/avc. si mai zice lumea ca nu se moare de autoizolare. :))
#32 NOU
Ciocanul
Da parca nu mai bei ?
#33 NOU
gigi
Palinca de visine uneste oamenii si ii dezinfecteaza .
#34 NOU
mircea
Dorada cu mujdei si cartofi piure. Si o bere de Lidl. Apropo: care o fi treaba ca aici Perlenbacher are alta eticheta, e in sticla maro, scrie ca e made in Germany, are dop care nu se deschide invirtindu-se si costa $10 sixpack-ul? Aia din Ro unde e facuta? Gustul e acelasi dupa cite imi dau eu seama…
#35 NOU
de
evident, era o ironie la adresa tzoiului. multi vad, putini cunosc.
NOU
Eu mâncai doi polonezi. Cu muștar și legume stărfraiuite. #fusion
NOU
I-ai poşat cumsecade înainte?
NOU
Bineînțeles. Încet și la foc mic
NOU
Polonezii aia eru cu turci, erm… tutkey, erm… curcan?
NOU
Vezi că e postul Paștelui
NOU
Chiftele sunt? Sau parjoale? Sau cartofi rasi?
NOU
parjoale
NOU
Vă rog frumos, diferența dintre chiftele și pârjoale.
NOU
Simplu, la chiftele, in loc de paine pui franzela.
NOU
@Cozo, mi-e teamă ce va declanșa acestă solicitare.
NOU
Parjoalele sunt cat palma, chitelele sunt cat coaiele.
Reteta e aceeasi in toata Romania, cu diferenta ca unii considera ca se pune ceapa la parjoale si la chiftele nu.
Parjoalele sunt specific moldovenesti, de acolo forma si denumirea.
PS: twitter.com/JoelOsteen/status/1238848261525508096
Daca vede Dani al nostru, postarea asta, innebuneste de invidie ca n-a facut cariera in ‘Murica.
Comentariile sunt delicioase.
NOU
de fapt, in parjoale se pune usturoi, cartofi si, dupa preferinta, morcov. si se fac cu pesmet
NOU
Eu stiam ca astea se pun si la chiftele :)))
Whatever. Ca o concluzie, parjoalele sunt miezul.
NOU
s au amestecat. chiftelele sunt turcesti, aia nu pun usturoi
NOU
Tocatura e la fel, doar numele em diferit )si forma, dupa apetitul clientului) dar “kiofteaua” vine de la turcaleti…
NOU
Vă mulțumesc tuturor, am înțeles, voi face paste cu ceva. If You know what I mean.
NOU
am crezut mereu că fac chiftele. am pus mereu și ceapă, și usturoi, și cartof crud ras, și morcov. fără pesmet totuși, dar mama le dădea prin făină înainte de a le prăji și ea tot chiftele făcea. 🙂
NOU
M-ai omorât pe Instagram, azi am mâncat două mere și o banană, ca să am spor la plantat pomi.
Dar acum am ajuns acasă, am pus palincă de 30 de ani in pahar de cristal de Bohemia si aștept mămăliga cu gulaș de vită.
P.S. Când eram mic, mama îmi făcea chiftele cu cartofi prăjiți și o cană mare de lapte acru. Salivez. Urăsc să împletesc chiftele, mama e in Spania, nu cred că vine curând.
NOU
F..k, f..k, șoc și groază. Am uitat ouăle la țară. Am dat 20 lei pe ele și mai dau 15 lei pe benzină sa ma întorc după ele. Și primisem bonus 3 ouă de rață. 🙂
NOU
Stiu cum e sa n-ai… Azi de exemplu mi-am facut niste risotto cu langustine si n-am mai avut in casa niciun gram de sofran. N-am avut de ales, am mancat asa. 🙁
NOU
mon dieu…
NOU
@Psionics am vrut azi să-mi fac risotto dar n-am avut sofran. Si a ieșit orez cu lapte.
A mers cu o tămâioasă românească din 89.. il păstram pentru cand facea nefasta 33. De ierni.
NOU
n-am sofran, sa incerc cu trufe?!
NOU
Nu ziseshi bre ca te-ai lasat de parjoali?
NOU
S-a lasat de “fiare”…
NOU
Lasati tot si incuiati-va in case. Klaus a decretat starea de urgenta. Dupa penibilitatea situatiei cu investirea noului/vechiului guvern, klausică ne-a bagat in stare de urgenta. Or sa fie treij de zile foarte interesante in care maimutoii astia pot face cam tot ce vor. E de urmarit. Ptr ca pun pariu ca vor face orice, numa ce-i in interesu public nu.
P. S eu am bagat azi paste cu sos alb asezonate cu un demisec alb. Iar la desert un tiramisu homemade. Delicios.
NOU
Cu siguranta nu ai inteles in ce marasm financiar si judiciar ne-a lasat besedeul (zis ciuma rosie)…
on topic – O ciorba de ciocanele mix cu burta de vita si apoi visinata…
NOU
E bun, cred ca abia astepta sa o declare, inteleg ca in Sureanu e vreme de schi. Poate pleca linistit in concediu acu’.
NOU
parlamentarii care au votat guvernul orban 2, au vreo raspundere?
ca sunt exact tot aia care au daramat guvernul orban 1!
plus guvernele dragnea 1 si dragnea 2!
NOU
@cetin si dumneavoastră improvizați?
1drv.ms/f/s!AjqBh-jMvYhuiYMEeSzrr1Uh1oMEhg
:))
NOU
in prima zi de autoizolare m-am alintat cu niste sarmale lasate de soacra murdarite cu niste smantana deaia adevarata.
Bonus cand a venit dsp-ul sa-mi ia probe vreo 5 vecini(stau in cartier de blocuri de pensionari) au facut infarct/avc. si mai zice lumea ca nu se moare de autoizolare. :))
NOU
Da parca nu mai bei ?
NOU
Palinca de visine uneste oamenii si ii dezinfecteaza .
NOU
Dorada cu mujdei si cartofi piure. Si o bere de Lidl. Apropo: care o fi treaba ca aici Perlenbacher are alta eticheta, e in sticla maro, scrie ca e made in Germany, are dop care nu se deschide invirtindu-se si costa $10 sixpack-ul? Aia din Ro unde e facuta? Gustul e acelasi dupa cite imi dau eu seama…
NOU
evident, era o ironie la adresa tzoiului. multi vad, putini cunosc.