Fâţâindu-mă ieri prin mall, ca orice piţipoancă respectabilă, mi-au căzut ochii pe telefoanele publice de la romtelecom. Şi m-am gândit că de multe ori aş vrea să plec de acasă şi să nu îmi iau telefonul cu mine, ci doar câteva fise în buzunar, dacă am nevoie, să pot da un telefon. Din păcate, Romtelecom a decis pentru mine că nu pot da telefon cu fise, ci că trebuie să îmi cumpăr carteluţe preplătite, să aibă ei contabilitatea uşoară.

Oare mai ţine minte cineva care a fost şmenozeala de a scos Romtelecomul toate telefoanele cu fise şi a băgat mizeriile astea pe care nu le foloseşte nimeni? Oare de unde se cumpără cartele de gen?

Daca va place ce scriem, daca va place cum scriem, daca stiti ca am ramas din ce in ce mai putini oameni verticali si cu coloana, puteti sustine munca noastra.

Pe scurt

Loading RSS Feed

44 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1

    www.romtelecom.ro/personal/voce/cartele/cartele-telefonice/
    Nu am mai folosit asa ceva din facultate. Frumos ar fi sa poti folosi si cardul (ma rog un card banal nu ala de credit)

  2. #2

    De la chioscuri de ziare.

    • Culmea, la multe dintre chioscuri nu mai exista asemenea cartele. Tinand cont ca prea putini mai folosesc telefoanele publice, e normal ca niciun chios nu a mai dat comenzi. Doar nu o sa tina cartele ani in sir pe rafturi.

  3. Le-au scos deoarece puteai “extrage” monedele din telefoane cu usurinta, daca aveai un magnet puternic.

    • #5

      @Gzhazh nu știam că românii au avut monede din fier ca să le poți extrage cu magnetul

    • @Lucian: asta pentru ca esti tare tanar. Probabil nu stiai nici ca romanii au avut telefoane publice cu disc.

  4. Le-au scos de când costul unui apel depăşea cu mult valoarea a trei-patru monezi de valoare maximă în România. Nu le-au mai băgat după ce tarifele au scăzut. Şi da! Gândeşte-te ce logistică trebuie să ai să colectezi monezile alea de la toate posturile publice. Ar creşte pur şi simplu costul apelului.

  5. #8

    tu aratai la mall intradevar ca o pitzipoanca respectabila da’ barbosu’ care era cu tine arata ca fugit de acasa 😉

    Nu e Romtelefon singurul care nu mai iubeste monezile, nu cred ca ai sa gasesti multe telefoane cu monezi in Europa, poate prin Albania sa mai fie vreunul.

    Imi aduc aminte ce chin era la metrou cand era pe monezi, trebuia sa ai grija sa ai tot timpul monezi pregatite ca sa nu stai la coada.

    Cartelutza ruleaza!

    • In Tenerife sunt mai folosite ca telefoanele mobile. Si nu este singurul loc din Europa.
      Ideea e ca acolo exista euro (adica monezi cu valoare mare) si tarifele la telefonia mobila sunt cu mult mai mari decat la noi.

  6. de mai peste tot: chioșcuri de ziare, poștă, gherete RATB etc etc

    problema e că atunci când ai nevoie tre să cauți de unde să cumperi și asta îți face 1 milion de nervi

  7. La noi se mai găsesc în chioşcurile de ziare…
    PS: Visez de multă vreme la un card universal cu care să pot suna de pe telefoanele de cartelă, să pot plăti la ABC, să pot scoate cash la bancomat…

  8. ultima data cand am folosit un telefon public din asta cu cartela prepay a fost in scoala generala, prin clasa a 8-a, cand o sunam pe mama sa-i spun ca intarzii acasa.
    dar imi aduc aminte si de telefoanele alea albastre si butucanoase in care bagai monezi din alea vechi de 100 si de 50 de lei

  9. #14

    www.118800.ro/termsconditions.html

    Uite tarifele.(pct. 4.2)….avand in vedere ca cea mai mare subdiviziune monetara romaneasca e 50 de bani. La un aple de la un telefon public ai umple jumatate telefonul cu fieratanii. :-)). implicit cartela e preferata unei pungutze cu (2?!?!) bani…ce esti in evul mediu? move on ….keep up with the “progress”. :))

  10. si inca o chestie: daca ai o cartela din asta preplatita, te apuca boala pana gasesti un telefon public functionabil. sau poate am eu ghinionul sa trec numai pe langa telefoane vandalizate

  11. Intr-o zi mi-am uitat telefonul acasa si trebuia neaparat sa dau un telefon. Am intrebat la oficiul postal si nu aveau astfel de cartele, desi la intrare in posta exista un astfel de tel. Angajata de la ghiseu a fost draguta si mi-a imprumutat telefonul ei. Dupa ce am vorbit 1 min, I-am aruncat 10 lei pe geam , am multumit si am fugit.

  12. Eu nu am mai folosit telefoanele publice de cand mergeau cu moneda aceea galbena de 25 bani :))

  13. Pai de unde sa se cumpere cartela? De la posta. Cealalta institutie de mare succes din Romania. Cea care mai nou vinde ulei si faina prin unele sucursale :))

  14. În SUA şi la ora actuală cred că telefoanele publice funcţionează cu fise, la noi nu, din cauză că s-au introdus cartele preplătite la telefoanele publice românii au decis că este mai bine să ai mobil, e mult mai avantajos faţă de mizeriile Romtelecom.

  15. “Nu e Romtelefon singurul care nu mai iubeste monezile, nu cred ca ai sa gasesti multe telefoane cu monezi in Europa, poate prin Albania sa mai fie vreunul.”

    Mancatul de cacat in necunostiinta de cauza pute. De fapt mancatul de cacat pute, dar e amuzant cand o faci vesel 😀

  16. #21

    Bă da voi ştiaţi că pe vremea ailaltă, dacă formai numărul de telefon direct din furcă (pentru 7, întrerupeai scurt de 7 ori), vorbeai trei minute moka ? Trebuiau skill-uri de telegrafist, dar funcţiona!

    • #22

      da, asa e. daca aveai parkinson era chiar usor de format :))

    • #23

      La aia cu parkinson era nasol ca faceau de 11 ori in loc de 10 la cira zero

  17. cred ca de la posta poti sa cumperi. faceau mai multi bani daca ramaneau la telefoane cu fise. parerea mea. aveai fise ,dadeai telefon. acum vrei sa dai telefon, ai fise(bani ) dar tre sa cumperi cartela. nu stii de unde, te fasticesti vreo 2 min sa cauti una, nu gasesti , renunti sa mai dai telefon , si asa mai departe, romtelecom pierde bani, basescu pute,boc isi da demisia, asteptam un cutremur, 2012, apocalipsa, sfarsitul lumii , MURIM CU TOTII :)))

  18. In mall ma distrez cel mai tare cu badiguarzii :))) Aia de la Vitan sunt de departe cei mai smecheri. :))

    Solo!

    Eu sunt mare gagicar
    Fetele pe mine sar
    Imi plac fetele frumoase
    Si masinile luxoase!

    Cand e sa-mi placa vreo fata
    Fac ce fac si tot nu-mi scapa
    Cheltui si ultimu ban
    Numai o noapte s-o am!

    Sunt obsedat de femei
    STau cu ele pan la trei
    Ca asa este barbatu
    S-aibe doua, trei sau patru

    Haus ! Haus !Haus!

  19. mai sunt telefoane publice??? au devenit inutile , avem 3000 de minute cu 5 euro

  20. #27

    @animaloo

    dupa cat cacat nesolicitat mananci tu in general in viata ta scurta si trista trebuie sa stii despre ce e vorba 😉

  21. Nu vreau sa par ciudata dar, mie imi este sila sa vorbesc la telefoanele publice. Bleah…cand ma gandesc la miliardele de microbi imi piere cheful de vorbit.

  22. #30

    citeste little brother de cory doctorow ca sa vezi unde poate duce dependenta de tehnologie (net – download, mess mail saqu doar surf, telefoane, carduri, pass-uri si alte kestii cu cip). iti vine sa incerci sa comunici prin fum ca indienii. sau sa te muti la tara si sa comunici doar cand iti vine cineva in vizita…

  23. #31

    de la posta si din magazinele alimentare poti lua cartele..am vazut cum luau altii

  24. Sincer at trebui scoase telefoanele … publice….

  25. Am fost in Germania si erau telefoane cu fise…

  26. #36

    e greu tare sa inventezi un sistem din care sa nu se scoata monede
    o fi la fel de greu sa le faca pe bancnote, trage leul si gata cum plm sa-l mai scoti?
    dar nu intereseaza pe nimeni 🙂

  27. “LucianMartie 22, 2011
    @Gzhazh nu știam că românii au avut monede din fier ca să le poți extrage cu magnetul”
    Pai cu exceptia monedelor din aluminiu (500, 1000 si 5000 lei) si a monedei de 50 bani actuala, care e din alama, restul sint toate din otel. Placat cu cupru, nichel sau alama, dar miezul tot otel se cheama. Pune magnetul pe o moneda de 5 bani de ex. si convinge-te!

    • #38

      auzi sefu, ai epuizat ce era de vazut prin marele mar, de ne obosesti p-aci?

  28. Sistemul e usor de gandit: bagi cardul de credit si PIN-ul, ti se verifica balanta. Vorbesti cat vrei si se intrerupe cand ramai fara bani sau cand inchizi tu.

    Si tre sa fie in stare sa deconteze, altfel sa nu-ti mai dea cardul.

  29. #40

    În Olanda o parte din telefoanele publice aceptă şi fise, dar multe merg doar cu card (similar cu România). KPN (operatorul) vrea însă să renunţe la toate, pentru că generează pierderi: goo.gl/zkSia

  30. #41

    si tin minte ca puteai sa fraudezi foarte usor sistemul, decupai portiunea ce contine chip-ul ala mic, si in timpul convorbirii scoti chip-ul, nu mai contoriza si vorbeai nelimitat, a durat smecheria o luna pana cand au patch-uit problema

  31. Mergeau scoase si cu betisoarele de lemn de la inghetata pe bat.
    Nu intrebati de unde stiu ca nu recunosc nimic.

  32. #43

    Si totusi in tari europene inca exista telefoane cu monezi.E adevarat ca exista multi care trec si scot monezile din telefoane(romani,spanioli,marocani).Romanii sunt mai inventivi de felul lor de exemplu am vazut doi romani car jucau la aparate din alea de poker cu o bacnota de 10€ lipita cu scotch ca sa o poata trage afara.Interesant nu?

  33. #44

    asa este romaniea este de3 cacat cred ca daca ar exista pana dimineata nu ar m,ai fi nimik